Projekt bungalov 5+1

Prosím o zhodnocení naší představy o půdorysu a komentáře. Obytná plocha 130m3, terasa na jih, kotel na dřevo v TM + akumulační nádrže. Díky
Odpovědět
Uff, kde je technická místnost? Kde bude kotel a ta nádrž? Stavět dům s jednou koupelnou? Děsivé. Hlavně pokud chcete dvě děti.
Odpovědět
Profilova fotka
Vysvětli nám ty dva vchody, pokud máme komentovat. Potom nechápu, kde je technická a určitě bych udělala dvě koupelny-jednu hlavní a druhou sprchu s WC a dalším plnohodnotným umyvadlem, ve vícečlenných rodinách, které vstávají stejně, dle me takřka nutnost. Dále si myslím, že celý projekt by šel lépe a sofistikovaněji promyslet i vzhledem k tomu, jak je jednoduchý. Předpokládám, že to nedělal, projektant, nebo ano??
Odpovědět
@ellendos TM je mezi ložnici a WC, bílá místnost other se vstupem z venku i zevnitř. Tam by měl byt kotel s Aku nádraží..velikostně místnost cca 7,9m2. Dvě děti už máme...jsme s nimi v bytě 3+1 a jedna koupelna nám stačí. S koupelnou v domecku 11m2 s vanou sprchacem, dvojumyvadlem a dvěmi samotnými WC jsme spokojení.
Odpovědět
@kikiwhite jeden vchod mezi ložnici a WC je vstup zvenčí do TM s kotlem a Aku nádraží kvůli dostupnosti dřeva. Hlavní vchod je zleva do zádveří a dal do haly cca 5m2. Dvě koupelny jsme zvažovali a nakonec zamítli. Jsme přesvědčeni že si s jednou větší a dvěmi WC 4clenna rodina vystačíme. Díky za komentář 🙂
Odpovědět
Mně se to líbí. Oceňuji technickou průchozí a 2 toalety. Já bych dala 1 WC do koupelny a z toho na konci chodbu udělala šatnu nebo výklenky na skříně v dětských pokojích.( Nám to plně vyhovuje, vám možná ne.Ale ty dětské mi přijdou velmi zastavěné nábytkem, máme stejně velké pokoje) . Chtělo by to vědět také umístění na pozemku. (I kvůli umístění oken)Nerozumím, proč kotel na dřevo,ale asi máte důvod. Máme 2 děti a 1 koupelna 2 WC nám plně stačí. Chce to ještě doladit okna, např. v TM to chce nutně okno. Nelíbí se mi umístění jíd.stolu, bude tam možná tma a žádný výhled, nejdou zvětšit balkónovky alespoň na 1,5m?. Vaše vyřešení kuchyně je dobré, ale ne skvělé.Není to vůbec špatné, jen zkusit eliminovat tu žlutou větší halu....
Odpovědět
@norikakaa děkuji za názor 🙂
Odpovědět
@denzell Mně by nevyhovovalo WC hned za zdmi dětského pokoje, spláchnete v noci, děti to bude zbytečně rušit, nemůže být WC v tom výkusu z koupelny? Jinak řešení kuchyně a hlavně stolu mi přijde teda trochu panelákové. Asi bych si pro stůl v rodinném domě představovala nějaké důstojnější umístění, ne v tmavém koutu.
Odpovědět
Profilova fotka
čo padlo do oka mne je práve technická susediaca s ložnicí - vadil by mi hluk kotla v noci, možno by som porozmýšľala či by nešla prehodiť s officom
Odpovědět
začala jsem obyvákem a okno za zády a čučet na bednu mezi 2 dveřmi to nee, pak jsem skončila... nikdo nezmiňuje orientaci místností, která je špatně, ale k tomu máte asi nějakej důvod?
Odpovědět
@bayt děkuji za názor 😉
Odpovědět
@cuky_ducky kancelář je to, čemu jsme spoustu věcí podridili...mimo hpp také podnikam a téměř každé odpoledne nebo večer sedím v kanceláři u PC. Chtěli jsme ji umístit tak, ať nejsem sama každý večer nekde zavřená v místnosti na druhé straně domu ale naopak mám kontakt s rodinou..viz posunovacky do obýváku. Zároveň se ale mohu zavřít a mít klid a je nerušit když telefonuji. Kancelář je také cíleně u vstupu aby pracovní návštěvy neprocházeli celým domem a přitom si mohli i odskočit na WC. Pak byla volba TM u dětského pokoje nebo ložnice. Raději budeme trpět my😄. Nepředpokládáme ale že to bude tak hrozne...mohla by se dat TM třeba trochu zaizolovat....?
Odpovědět
@iveta_89 co je špatně na orientaci místností prosím? Obývák JV kuchyň jih..dětské pokoje na západ.....díky za názor
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Máme technickou místnost s akumulacni nadobou a kotlem na dřevo a žádný hluk z ní nejde neboť topime přes den ne v noci. Jinak v létě natapime aku elektrikou. Akorát to wc mezi pokoji nebude příjemné pro děti.
Odpovědět
My máme taky za ložnicí kotelnu a problem s hlukem neni. Akorat se mi technická zdá malá. Taky máme kotel a akumulační nádrže, ale kotelna má 20 m2. Máme kotel kombinovaný, většinou v zimě topíme na automat s peletkama. O víkendech si manžel topí dřevem, ale máme ho uskladněný v kotelně. Prý dřevo přinesené z venku, z mrazu hůř hoří. 😁👌👌
Odpovědět
@lodyracka děkuji za reakci🙂. Prosím to máte dřevo vyskládané přímo v té kotelně 20m2 s kotlem a Aku? Kolik mate Ak.nadrzi? A uložení dřeva máte ještě v té místnosti odděleno nějakou příčkou? A peletky skladujete také tam? Moc Vám děkuji za odpovědi 🙂🙂
Odpovědět
@denzell Přímo v kotelně máme uskladněné peletky. Dřevo máme v kolně(zateplené, přímo u kotelny) určité množství dřeva si manžel nanosi do kotelny a jak říká nahřeje si ho. Aku nádrže máme dvě, 750 a 500 l. Do kotelny se již nic jiného nevejde.
Odpovědět
@lodyracka děkuji Vám 😉
Odpovědět
@denzell tak většinou se na jih neumístnuje koupelna, okna na západ jsou fajn, ale prosinec-leden prakticky bez přímého slunce (u bungalovu o to víc)
Odpovědět
@iveta_89 To je nejaky divny, na chalupe i v dome babicky je obyvak na zapad a prave v zime je to nejsvetlejsi mistnost v dome, jde tam odpoledne i prime slunce. Spis to je riziko v lete.
Odpovědět
@bayt tak to asi nebude západ, kupte si kompas 😄
Odpovědět
@iveta_89 No jelikož tam svítí slunce v létě v osm večer, zdá se, že to bude západ 🙂 Je fakt, že nevím, kolik a jak moc tam toho svítí v zimě, to si letos pohlídám, ale i v zimě je to velmi příjemné a světlé. Nejhorší jsou u nás jednoznačně východní místnosti, ale zase se v ních hezky spí.
Odpovědět
@bayt Tak samozrejme tam slunce od 12 hod začíná svítit, ale pod malým úhlem a v zimních měsících jde taky rychle dolů a zapadá cca 15.45-17hod. V tomto případě bych minimálně ty okna max zvetsila, ideálně udělala okna rohová jih-zapad a zapad-sever pokud je koupelna na jih nutnost.
Odpovědět
@iveta_89 No to sice zapadá až v 17 hodin, ale to si asi člověk nepomůže jinou světovou stranou, ne? Pokud je mi známo, tak na všech světových stranách je tma ve stejný čas. Takže ta západní má naopak v zimě nejvíc použitelného světla. Teda pokud beru běžného člověka, co ráno za tmy vstane, maká/jde třeba s rodinou ven a možná teda ještě stihne trochu světla po návratu domů. Naopak mám zkušenost, že právě v létě na jihu dovnitř slunce nejde vůbec, a pouze západními okny jdou od cca 15,00 paprsky. Což teda může být i nevýhoda, pokud ten dům není důkladně zateplený/obrostlý, že tam pak je samozřejmě až moc slunce a horko.
Odpovědět
Je těžké skloubit vlastní požadavky a představy, velikost,půdorys, orientaci domu s ohledem na pozemek a také finanční možnosti.... Vy řešíte jaký paprsek v kolik kde dopadá. .to já to zase takhle nehrotim..vždyť ani nevíte jestli tam nestojí vzrostlý strom a je po paprscích i kdyby tam za jiného předpokladu byly😄. Samozřejmě nedáme okna všech obytných místností na sever. Mnou publikovány půdorys je amatérský nákres, kde jsem ještě neuvažovala ani do detailu o umístění oken jejich velikost atd. Jde mi v prvopočátku o rozmístění pokojů a velikost užitné plochy. Je to třeba hloupost co teď zmíním - většina poukazuje na WC mezi dětskými pokoji, že je to hloupé a bude to rušit, my si ale zase na druhou stranu přejeme WC s oknem a ne uvnitř domu jen s ventilackou🙂...je to samozřejmě vše o osobních prioritách. I tak všem děkuji za intervenci, určitě si z každého názoru něco vezmu!
Odpovědět
@denzell Samozřejmě je vždy lepší WC s oknem než bez něj (i když vám seberu iluze o té ventilaci, kor v zimě, ale na denní světlo je to fajn). Ale nejlepší WC je takové, co má okno, a je daleko od ložnic 😄 Mám malého syna a fakt si nedovedu představit, že mu při jeho spánku splachuju za hlavou WC. Myslím si, že od té orientace se musí vycházet primárně. Není to jen o slunečních paprscích, ale třeba i o výhledu, o sousedech. Například my od začátku věděli, kam by měl být orientovaný obývací pokoj. Vždyť když vám jde o rozmístění pokojů - to se při jiné orientaci naprosto zásadně změní.
Odpovědět
Když tady někdy čtu ty rady kolem WC sousedící s loznici tak se směju, dnešní Geberit systémy jsou tiché, stačí cihla 140 a Geberit a umydlo do prizdivky, kvalitní dveře a neslisite nic, navíc děti většinou spí jak zabité 🙂
Odpovědět
@iveta_89 Nase opravdu ne a tohle ho proste rusi. Geberit, cihla, dvere masivni drevo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?