Projekt - obývací pokoj a kuchyně

Ahoj, řešíme teď uspořádání obýváku a kuchyně. První verze je od projektanta a druhá co jsem narychlo zkreslila v malování. Prosím o radu, která se vám líbí více. Mě přijde lepší ta druhá z důvodu zvětšení obýváku. Délka obýváku a kuchyně je 8,2m a šířka 4m. Děkuji za rady :)
Odpovědět
Ať koukám, jak koukám, první mi přijde lepší. Větší pracovní plocha v kuchyni
Odpovědět
Profilova fotka
mě se také líbí ta první varianta. je ta špajzka a ta je třeba pro nás fakt důležitá. my ji budeme mít proti vašemu návrhu poloviční, ale i za tu jsme rádi, že jsme ji tam natlačili. proč ji tam nechceš? je to praktická věc a zas tak zásadní rozdíl v tom vašem prostoru to nedělá. tak ji třeba jen zmenši, ale nevzdávej se jí. potravinová skříň komoru nikdy plně nenahradí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ano špajzka je super, taky ji máme zvlášť a je to prostor k nezaplacení...
Odpovědět
Za mě varianta č.2. Máme obývák s kuchyní podobné velikosti (d10xš5), uspořádání máme jako na prvním obrázku jen kuchyň máme do U a nemáme tam tu špajzku a ta jídelní část je prostě stísněná. Oželila bych míň pracovní plochy v kuchyni na úkor více prostoru kolem jídelního stolu. Dle mého názoru stejně pokud je v kuchyni hodně prac. plochy, tak se používá akorát k odkládání "bordelu" a nikoliv k samotné přípravě jídla. Ale je pravda, že špajzku máme na chodbě a ta je k nezaplacení.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chcete spíž, tak první varianta je podle dobře navržena. Pokud spíž nechcete, zvážil bych třetí variantu s kuchyňským ostrůvkem (nebo půlostrůvkem) a k němu přiraženým stolem. Taky si zvažte, jaký sedací nábytek v obývákové části vlastně chcete a podle toho přemýšlejte, jestli tam na to je dost místa nebo ne. Opravdu tam budete mít dva dvousedáky?
Odpovědět
Teď máme L sedačku délky 2m a výběžek je nějakých 1,6m, teď nám to stačí, ale chtěla bych pak časem dokoupit nějaké další křeslo nebo sedačku. Vyřešili jsme to jinak :D kuchyň a špajzku necháme a jen přetočíme obývák - nábytek a sedačku, na nábytek nám ty metry stačí a ke dveřím to je něco přes 4metry což se tam pak větší sedačka taky vleze. Člověk přemýšlí jak to udělat a takové "stupidní" řešení ho nenapadne. Díky za komentáře :)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě první, za spíž u kuchyně bych vrazdila... Mám aspoň kumbalek ve sklepě... Ale nevím, jestli máte v případě druhé varianty jiné řešení, kde budete skladovat právě potraviny a jiné věci, které se snadno srovnaji ve spizi...
Odpovědět
Budeme mít menší místnost pod schodištěm. Mě se hlavně jednalo o velikost obývacího pokoje jestli to tam nebude natěsno :)
Odpovědět
A kde je terasa? Při variantě jedna se nedostanete ani na jednu stranu ven. Na co tam pak jsou drahé posuvné okna? V prvním návrhu mi to přijde uvnitř stísněné, ale špajz zbytečně velká na úkor obytných prostor. Celkově bych dala rohovou sedací soupravu a to na stranu protější a na stranu kde je nyní sedačka bych dala TV. Rozložení kuchyně u dvojky bych udělala také jinak. Varnou desku dát až za to okno kde je nyní dřez a dřez umístit cca 90cm více do prava do kuchyně.
Odpovědět
Terasa bude tam kde je sedačka, jsou tam 4m a bude tam průchod 1,6m čistého průchodu. Budeme mít fixní okno a balkonové dveře.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@petrazelhoty Dobrý den, mohu poprosit o foto Vaší kuchyně s obývákem? budeme mít rozměry 4,1 x 9m a pořád se stresuju, jestli se mi tam vše vleze. Děkuji.
Odpovědět
@nemeasis Omlouvam se za neporadek. Je pravda, ze mame jeste krb, ktery kdyby tam nebyl, tak se vleze i rohova sedacka, ale takto bohuzel ne. Stul mame rozkladaci a pri rozlozeni uz se spatne prochazi z kuchyne do obyvaci casti. A pult v kuchyni je neustale plny veci, ktere s varenim vubec nesouvisi.
Odpovědět
Článek se načítá
První mi přijde super.
Odpovědět
@petrazelhoty Super, díky moc za foto 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?