Projekt patrového rodinného domu

Dobrý den, prosím o vaše názory k návrhu půdorysu patrového podsklepeného rodinného domu. Nyní projektant zpracovává projektovou dokumentaci ke stavebnímu povolení, tak se ještě dá některé věci případně změnit.
Odpovědět
Profilova fotka
Malé zádveří. Dveře z něj bych dal 90 cm. Do dolní koupelny se chodí přes zádveří, což není ideální. A osobně bych i oddělil schodiště od obýváku.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme niečo podobné, ak chcete, napíšte sz. Sme vo fázi SDK.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od dudamarek39:

Dobrý den, prosím o vaše názory k návrhu půdorysu…
@dudamarek39 balkon je u domu se zahradou a terasou naprosto zbytecny,nevyuzity a kolikrat byva zdrojem problemu,pokud je tam stavebni chyba.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od dudamarek39:

Dobrý den, prosím o vaše názory k návrhu půdorysu…
@dudamarek39 Přesně jak píší v příspěvku výše.Balkon je naprostá zbytečnost, zdroj budoucích problémů a oprav.chodit tam nikdo nebude, maximálně uklízet a těch cca100-200k by se dalo použít jinde.
Odpovědět
Já třeba balkon jako zbytečnost nevidím, využívám ho k převlečení a větrání lůžkovin. Není co bych tam uklízela. Dokonce si tam i někdy sednu, máme krásný výhled do okolí což z tersy úplně není. Jinak oddělit obyvák s kuchyní šoupačkama od zbytku domu a ze zádveří místo otevíracích dveří taky šoupačky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od dudamarek39:

Dobrý den, prosím o vaše názory k návrhu půdorysu…
@dudamarek39 spodní koupelnu bych zmenšila, tak aby byl větší vstup i chodba a šatna. Osobně bych tam zrušila tu sprchu a nechala jen záchod. Druhou sprchu a třetí záchod bych udělala dole ve sklepě. Pokud tam plánujete péct či více kutit, dejte si tam záchod i sprchu, tak aby byla přístupná i ze zahrady, prostoru je tam hodně. My máme doma ve spodní koupelně i druhou sprchu, ale když je i nahoře v hlavní, tak ji prakticky nepoužíváme a úklid je tedy masakr, takže má muž i velice jasně doporučeno, že má používat jen tu jednu v patře :D. Schodiště bych oddělila krásnými skleněnými dveřmi od obývacího pokoje. Pomůže to i s tepelným komfortem v zimě a hlavně odhlučněním. Horní ložnici bych nechala dohromady se šatnou, protože takto působí hodně stíněně. Na zvážení je ten balkon a ano je s tím hodně technických problémů do budoucna. Poté bych zvážila i tu malou šatnu či co to je vedle koupelny v patře. Zda není lepší udělat niku na skříň v pokoji. A posunout druhou příčku mezi pokoji aby tam vzniklo místo na velkou skříň u dveří, kde ted v pokoji vedle loznice není místo na pořádný úložný prostor. Horní část chodby a schodiště bude velmi tmavé. Přidala bych podkrovní okno nad schodiště. Okna v kouplně a ložnici bych rozšířila na stejnou velikost jako v pokojích, ať to vypadá hezky a máte více světla. Tak vysoko vám do koupelny asi nikdo koukat nebude, nebo si dáte mléčné sklo. Hodně štěstí se stavbou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od dudamarek39:

Dobrý den, prosím o vaše názory k návrhu půdorysu…
@dudamarek39 ještě bych dodala, že se vůbec nedoporučuje mít takto postel v ložnici vedle dveří a se skosenou stěnou to bude extra nepříjemné a na stáří naprosto nepraktické. Tu postel musíte někam jinam dát, tak aby se dalo projít z obou stran. Zrušit šatnu a předkládat.
Odpovědět
Predsin je uzka, mate tam satnu, ale urcite se tam chcete nejak otocit, dat si tam lavici, par bot, par vesaku. Nebudete s kazdym kouskem chodit do satny a navstevy uz vubec ne. Postel bych taky poresila jinak. Pod schody nebude nejaka komora? U balkonu zalezi, kde je. Pokud je z nej hezky vyhled, je v zeleni a se zeleni, tak se nebojim, ze nebude vyuzivany. Mne treba terasa v patre nad obyvakem prisla zbytecna, a vsichni vcetna navstev a deti ted automaticky miri nahoru na terasu. Ale je z ni aspon castecne nejaky vyhled.
Odpovědět
Dobrý den, děkuji za rady. Jestli balkon budeme stavět se rozhodneme až v průběhu stavby, jelikož by z něj měl být krásný výhled na Beskydy. To je pro mě zatím největší důvod proč nad ním uvažujeme, jelikož výhled z pozemku z důvodu že je ve svahu na hory není. Jinak mi jsou všechny možné problémy s údržbou balkónu známy, proto když bude nakreslený v projektu tak se nic nestane a když přijde ten správný čas tak se rozhodneme jestli má cenu jej stavět. Ohledně předsíně, taky jsme přemýšleli nad tím jestli nebude úzká, avšak mysleli jsme že vedlejší šatna bude otevřená a tedy tam se budou odkládat boty a bundy. Popravdě ji moc není kde rozšířovat a z koupelny se nám moc ubírat prostor nechce, jelikož tam chceme mít sprchový kout i wc. Zkusím to ještě probrat s projektantem jestli něco nevymyslí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bayt:

Predsin je uzka, mate tam satnu, ale urcite se ta…
@bayt @artep1987 Komora pod schody bude ve sklepě, a postel bychom chtěli dát taky trochu jinak než je nakreslená, šikminy budou docela vysoko, v nejnižším bodě by měly mít 1,5 metrů, takže by se tam mělo dát normálně projít na obě strany. Na velikosti šatny trvá manželka a ložnice sice trochu stísněně může působit, ale kromě postele a možná nějaké malé komody tam nebude nic, vše bude v šatně.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od dudamarek39:

Dobrý den, děkuji za rady. Jestli balkon budeme s…
@dudamarek39 Ahoj, S tím balkónem si to rozmyslete. Koho znám tak s tím má problémy. Ale dá se to řešit. Když balkón, tak systém hydroizolace od Mapei. Na to pamatujte. Mapelastic a pořádně zaizolovat. Určitě se to vyplatí a bude klid. Ale jak říkám, udělat to pořádně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?