Prosím o názor projektu bungalovu 4+kk

Prosím o názor na projekt domu. Šli jsme klasickou cestou obdélník, vaničková sedlová střecha s úložným prostorem. Dům bude na mírně svažitém pozemku, všechny místnosti směrem na jih, příjezd a technické místnosti vše ze severní strany. Porotherm 30cm + 20cm EPS, podlahové vytápění - kondenzační kotel, + krbová vložka (bez vyměniku i bez vzduchovodu) Ještě nemáme jasno jak vyřešit část přístřešku manžel plánuje nakonec zděný samostatný sklad pro skladování všeho možného. Auto pod přístřešek.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle té šipky sever to máte přesně obráceně
Odpovědět
@vladimirsvorba :) Omlouvám se šipku jsem nakreslila špatně, sever je přesně naopak. :)
Odpovědět
@anetka2017 Udelal bych pristup na ten samostatny zachod z chodby. Pristup ze zadveri (mistnost 1.9) mi pripada jako blbost. Cely tam ten vyklenek predelat - zarovnat tu zed s chodbou, tim se zvetsi wc i ta spiz. Ty vyklenky mi tam prijdou krkolomne a uplne zbytecne...
Odpovědět
@mirekb Trefil jste zrovna místo co nemáme úplně na 100% dořešeno. Pořád si říkáme zda záchod 2,5 m dlouhý není mrháním místem, okno na wc chceme určitě a tak vznikla tato varianta. Je pravda, že v současném stavě cesta na toaletu bude přes doje dveře a chodbu což není úplně šťastné.
Odpovědět
@anetka2017 To, ze chcete okno, chapu. Ale takhle mi to proste prijde tak nesikovne, ze bych radeji WC bez okna s ventilatorem, posunout ho blize k chodbe a do uvolneneho prostoru protahnout spiz - pak by byla do L s rozmery cca 2.5x1,8. A zrusil bych i ten vyklenek u komina - jaky to ma smysl? Zed bych normalne udelal rovnou, komin at je klidne za zdi v rohu te vedlejsi mistnosti - taky to tak budeme mit
Odpovědět
Profilova fotka
@anetka, možná jsem to přehlédla, ale je tam nějaká šatna? Pokoje mi přijdou strašně malé, my máme dětské pokoje 3,5m x 3m a nedokážu si představit, že by tam děti měly ještě šatní skříně. Mají samostatnou šatnu a i tak v pokojích místa nic moc. Celkově mi v tom Vašem projektu chybí úložné prostory a stejně jako @mirekb se mi nelíbí ty zbytečné výklenky. WC z chodby mi jako zbytečné nepřijde, protože třeba budete dělat na zahradě a vyběhnete v botách jen na WC. My to tak máme a je to dobré, člověk nemusí furt procházet celým domem, když chce jít z venku na záchod. Sice píšete, že pod přístřeškem budete skladovat vše možné, ale to si myslím, že budou třeba kola, zahradní potřeby, nářadí, možná sezónní věci, ale to určitě nenahradí šatnu.
Odpovědět
Profilova fotka
oprava @anetka2017 :-D
Odpovědět
@barca3979 zdravim :) dekuji za reakci. Kazdopadne co se tyce uloznych prostor, tak nejsou tam zakresleny vestavene skrine, ktere budou ve vstupi casti pres celou delku zdi 2.5, vyklenek z chidby tam pujde vestavena taky, v loznici vestavena do vyklenku byde pak lucovat s stenou s krbem. Manzel by jeste ubral z delky loznice a dal tam taky vestavenou skrin, coz mi uz prijde zbytecne. S tim zachodem mate pravdu to je taky +. Co se tyce pokoju, tim ze hsou 4.5 m dlouhe si myslim ze az tak male nejsou a skrine detem jdou krasne umistit aniz by se jim bral prostor. Kazdopadne hledali jsne kompromis velikistni takovy prumer. Jsme prozatim jen 3 takze dum je variabilne nastaven. Pracovna bude v realu mezi loznici a pokojem a nala pracovna jako takovy dalsi ulozny prostor.
Odpovědět
@mirekb ohledne komina je v planu cely krb mit srovnany se stenou a tak se do vyklenku umisti krb a obestavi.
Odpovědět
@anetka2017 Tak bud udelat rovnou jen krbovou vlozku ve zdi nebo davat krbova kamna pred zed. Davat krbova kamna zarovnana se zdi mi moc nadava smysl. Navic si tim zmensujete plochu, kterou ten krb sala teplo do mistnosti.
Odpovědět
@mirekb pocitame prave s variantou, ze krb je spis jako doplnek a pokud vytapet tak teplo bude salat bezproblemu i do loznice. Samozrejme idealni je mit krb predsazeny, ale tak nejak se nam libi ho mit zapusteny, aby licoval se stenou.
Odpovědět
@anetka2017 no ja bych poradil se podivat na technickou dokumentaci ke krbu. Ja si myslim, ze vyrobce pozaduje nejake bezpecnostni odstupy od zdi atd
Odpovědět
Článek se načítá
@mirekb Urcite jsme to uz zjistovali. Komin pujde realne uplne na hranu k chodbe, vyklenek je napasovan na vlozku, tak aby byly dodrzeny pozadavky odvetrani, vzduchovych pruduchu a odstupu vlozky od izolace.
Odpovědět
@anetka2017 Jo tak pokud to bude krbova vlozka a ne samostatne stojici kamna, tak to jo... Ja prave myslel, ze tam chcete takhle dat klasicke krbove kamna.
Odpovědět
@mirekb Ano, planujem něco v tomto stylu. Ale ještě to chceme zkonzultovat s odborníkem, zda je to dobrý nápad takto krbovou vložku zabudovat do výklenku. Ono stejně v NED domě ten krb je spíš na okrasu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?