Půda - úložný prostor - sedlová střecha

Ahoj, mám prosbu - neměl byste někdo fotky půdy v sedlové střeše u přízemního domu, kterou využíváte jako úložný prostor, a informace, jakým způsobem máte půdu řešenu - ideálně v dřevostavbě, a i co vše Vám prakticky funguje zde ukládat. Rádi bychom využili půdu a zmenšili úložné prostory dole, tedy ji využili na sportovní vybavení, sezónní oblečení atd. Děkuji moc.
Odpovědět
@buffahul Máme pochozí půdičku v dřevostavbě, sotva se v ní narovnáme, půdní výlez je v předsíňce, na trámech máme polozené OSB desky a na druhé řadě trámu ještě druhé patro z OSB, máme tam držáky na kola, zimní boty, zavařovací sklenice...prostě kdeco. Protože je domek malý, tak si teď gratulujeme, že jsme to udělali, vejde se tam halda věcí a nemáme dům zastavený almarami.
Odpovědět
Profilova fotka
@buffahul Mrkněte k nám do alba Střecha. Vazniky, sklon 25° prostředek je úložný prostor. Schody jsou v zádveří.
Odpovědět
Po celé délce půdního prostoru máme pochozí uličku pobitou prkny. Máme zde uloženy sezonní věci.
Odpovědět
@buffahul OSB desky na vaznících ... jen nezapomente na vzduchovou mezeru mezi spodkem podlahy a izolací
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Někdo fotky začištěné půdy pro ukládání sezónních věcí v jinak bungalovu? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Jak je to vubec se zatizitelnosti takovy pudy?🙂)
Odpovědět
@zdenek_valek Unese to dost, nebál bych se tam dát něco většího. My máme na půdě od skříní, přes různé regály plné oblečení, mikrovlnku, DVD, elektromotory, staré rádia až po trubky co zůstaly ze stavby a určitě není problém s tím, že by to neměl krov unést.
Odpovědět
@mignona My to máme na půdě řešene takto, jestli to pomůže
Odpovědět
Profilova fotka
Ta izolace samotných krokví je ojedinělý úkaz 🙂
Odpovědět
@pyramis Proč by to měl být ojedinělý úkaz? Teplota se zvedla o 6 stupňů v zimě na té půdě, v létě tam je do 45C. A ještě se nerosí zdi v přechodu SDK - zeď u stropu, snížila se hodnota tepelného mostu a snížily se TZ stropem o nějaké procento, protože celková plocha je asi 75m2, která je zateplená takto. Ve stropu je 20cm vaty.... 16 mezi kleštinami a krokvemi a tak 4 - 5 pod a je to 0,043 takže prakticky té horší a to teplo tím stropem leze nahoru a tak by uteklo ven, ale tímto opatřením se nějaké udrží. Chtěl jsem ještě znovu 5cm tam dát toho co zůstalo ze stavby trochu překrýt spáry ještě.
Odpovědět
Profilova fotka
Reagoval jsem na fotku, kde žádná mezikrokevní izolace není a také na to, že izolace je polyšem a ne vatou.
Odpovědět
@pyramis Teď je to všude 50mm EPS70 tam a právě bych chtěl ještě přidat na podzim dalších 5cm tak aby bylo 10 dohromady. Polyšem proto, že zůstal ze stavby prakticky kamion a nikdo dodnes nechápe proč, kde se kdo přepočítal. Zbylo asi 25 balíků tehda
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ať nejsem úplně off, tak taky přidám svojí fotku. Nejsou to sice vazníky, což hraje prim u 95 % přízemních domů, ale alespoň něco. Ty kabely, co jdou od antény, už jsou řešeny jinak, tzn. jdou nahoru po trubce a pak zas dolů po krokvi... Jinak určitě doporučuji, v případě prken, použít hoblovanou variantu. A nebojte se dát prkna na sraz, seschnutím tam vždy vznikne trochu mezera. A to tam ty prkna na půdě byly už asi 3/4 roku a vysychaly - fotka je po montáži a dnes je mezi všemi viditelná spára.
Odpovědět
Mame takto, nad celym domem ve vaznicich 🙂 uskladněné tam zazim mame zbytky dlazeb, obkladu apod, ale az se nastehujeme budou tam vanocni veci, sezonni apod
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?