Diskusi odebírájí 2 lidé

Smysluplné domy Heluz

Dobrý den, chci se zeptat na názor na tento projekt od Heluzu https://www.heluzdomy.cz/cs/nordic Celkem mě to zaujalo, přemýšlím jít touto cestou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ondrahsx:

Dobrý den, chci se zeptat na názor na tento proje…
@ondrahsx Verím, že si to klientov nájde, ale ja by som to nechcel. Dom nemá prakticky žiadne úložné priestory a nikde nevidím ani technickú miestnosť. A osobne nerozumiem ani tomu, prečo si ľudia dávajú v 2. NP takéto úzke okná až po zem, keď tam nie je balkón. Skomplikuje to zariadenie miestnosti a ešte budete musieť dávať zábradlie.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@ondrahsx Verím, že si to klientov nájde, ale ja …
@roman_ Díky za postřehy. Technickou to mám myslím pod schody, miniaturní. Měl by to být pasiv, předpokladám topné rohože v podlaze. Zítra budu chytřejší :-)
Odpovědět
Ta cena je ale jen za materiál na cihly. Pokud si navrhnete vlastní dům, tak cihly není problém spočítat a v ceně domu nejsou zase tak vysoká položka.
Odpovědět
Co to obnáší? Je to jenom projekt domu, který si člověk postaví sám, nebo?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jirkajiri:

Ta cena je ale jen za materiál na cihly. Pokud si…
@jirkajiri Tak cena je bez DPH za cihly 2v1 a zasklení od Heluzu. Projekt pak máte gratis, pokud to z toho postavíte. Otázkou je jak moc je to výhodné či ne, já to nedokážu odhadnout. Zítra uvidím projekt. Ale ano, je to navrženo s minimem úložných prostor. Takže všechno řešit skříněma :-)
Odpovědět
Ty ceny jsou zajímavé včetně příplatků za materiál na krov 81 849 Kč a materiálu na střešní krytinu 81 310 Kč. Já osobně ale pochybuji, že člověk svépomocí zvládne krov a střešní krytinu. A obecně domy bez přesahů střechy se mi nelíbí. Nicméně je to levnější.
Odpovědět
Profilova fotka

@ondrahsx A co konkrétně vás na tom zajímá? Podle mě je to super. Zaznamenal jsem tuhle novinku a když si to vezmete, tak v podstatě ušetříte na projektu 200 000 Kč. Což není málo. Držím palce, myslím, že se tam ještě půjde s některými věcmi domluvit a trochu upravit. Dejte vědět, jak jste dopadl :-)
Odpovědět
Můj syn se právě chystá stavět dům přes ten jejich nový projekt. Mně se to celkem líbí. Když si to vezmete, máte v tom rovnou i návrh interiéru s nábytkem z Ikea. Ale hlavní je, že budete mít dům postavený od jednoho dodavatele, a to mi přijde dost užitečné i z hlediska logistiky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bojkova:

Můj syn se právě chystá stavět dům přes ten jejic…
@bojkova Je škoda, že jde jen o materiál. Co se týče logistiky, tak akorát od Heluzu přijedou cihly. Od jiných dodavatelů ostatní věci. Na každou profesi, aby člověk scháněl řemeslníky.
Odpovědět

@bojkova Nevidím žiadny problém v logistike, keby máte materiál od 10 rôznych výrobcov. Proste objednáte a oni to dovezú. Alebo si myslíte, že bude Heluz chodiť na Vašu stavbu a dávať pozor na termíny, aby Vám dodali všetko presne vtedy, keď to potrebujete?
Odpovědět

@bojkova Je škoda, že jde jen o materiál. Co se t…
@jirkajiri Ano od Heluz cihly a okna. Ono to chce nejlepe zivnostnika, co to postavi jako hrubou stavbu, zavre to a pak uz to resite s remeslniky po vlastni ose. Otazkou je co je v projektu.
Odpovědět

@jirkajiri jedna se o Helu 2v1, takze dutiny vyplneny kulickami polystyrenu. Myslite ze je cena za cihly na takovou stavbu adekvatni?
Odpovědět

@jirkajiri jedna se o Helu 2v1, takze dutiny vypl…
@ondrahsx Cihly si můžete spočítat, ale na první podhled to vypadá jako hodně dobrá cena, navíc je v ceně i stropní konstrukce a komín. Jako dobrá cena mi ale nepřijdou okna a dveře 415 325 Kč bez DPH za asi 10 normálních oken - žádný HS Portál nebo něco takového, navíc se mi nelíbí okna v prvním patře jako fixní - bude problém je umýt.
Odpovědět
Profilova fotka

@ondrahsx Cihly si můžete spočítat, ale na první …
@jirkajiri Koukal jsem, že okna mají kvalitní, žádná druhá třída. Kontaktoval bych je a doladil, co a jak. Jestli případně lze dát i nějaká jiná okna, nebo ne. @ondrahsx Stačí když si mrkneš na paramtery konkrétně této cihly ;-) Cena je adekvátní.
Odpovědět

@bojkova Má syn koupený projekt?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jiri_v:

@jirkajiri Koukal jsem, že okna mají kvalitní, žá…
@jiri_v Určitě na okna se zeptám, vidím ale bezpečnostní zábradlí, to by se netýkalo fixnich oken, nebo snad ano? HS portal to nebude, spíš otevírací křídlo, což není vhodné řešení.
Odpovědět
Článek se načítá

@jiri_v Určitě na okna se zeptám, vidím ale bezpe…
@ondrahsx Já osobně bych v horním patře nechtěl fixní okno (to bez zábradlí). Jak ho budete mýt? A dole uprostřed jsou balkonové dveře, fixní okno a balkonové dveře. Místo toho dát HS portál - ten bude ale dražší.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak hlavně to přízemí bez chodby, tzn. vše "propojené" pouze zádveřím, to je velice smysluplné. Řešit to normálně chodbou by byl asi nesmysl :-D. Přesahy střechy, fixy atd. už ani nezmiňuji, protože už to tu padlo.
Odpovědět

@ondrahsx Mně se ty jejich nové domy moc líbí. Upřímně jsem litovala, že jsme s tou naší stavbou přece jen nepočkali ještě o něco déle, když už jsme tak dlouho čekali 😃 Protože si myslím, že by nás to tímto směrem vyšlo levněji a lépe.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od stelholi:

@ondrahsx Mně se ty jejich nové domy moc líbí. Up…
@stelholi A v jaký fázi už jste? Nešlo by to ještě nějak doťuknout? @jirkajiri V dnešní době už přece existují prostředky a technologie, aby se taková fixní okna dala umývat i ve vyšších patrech, ne?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od slavo109:

@stelholi A v jaký fázi už jste? Nešlo by to ješt…
@slavo109 Samozrejme, existuje plošina, lešenie, rebrík, prípadne si na streche necháte urobiť traverzu a na ňu sa zavesíte. Presklené mrakodrapy sa tiež musia nejako čistiť.
Odpovědět
Zdravím, tak jsem po schůzce trochu chytřejší: -fixní okna a pojezdové terasové dveře jdou řešit, otázkou zůstává cena -změna dispozice v projektu plánovaná není, takže malá technická a malo odkládacích prostor zůstává -topení podlahové/tepelné čerpadlo -komín nerezový fasádní v ceně
Odpovědět

@jirkajiri "jenom" cihly? 😅 tak pokud vím přijde celý kompletní systém, ne? To jsou obvody, příčky, komín, překlady a taky mají svá okna. Vždyť to je celá stavba 😅 A to ještě nevím zda do toho není započítáná i ta jejich zadělaná malta. @roman_ ne to si nemyslím, ale taky vím že pokud bych něco potřebovala tak mohu využít nějakou tou technickou konzultaci nebo statika.
Odpovědět

@bojkova Má syn koupený projekt?
@ondrahsx on má projekt akorát tak svůj na papíru zakreslený 😆 ale to si taky udělal "výcuc" z různych katalogů a vzorů apod. A ono je to celkem podobný s tímto domem 🙂
Odpovědět

@jirkajiri "jenom" cihly? 😅 tak pokud vím přijde …
@bojkova To ale platí u každého výrobcu. Na maily väčšina odpovedá do druhého dňa, a tiež majú technické infolinky. A statiku konzultovať môžu, ale zaručiť sa za správnosť odpovede nie, resp. nechajú si to zaplatiť. Od statiky je tu predsa projekt a projektant.
Odpovědět
Profilova fotka

Zdravím, tak jsem po schůzce trochu chytřejší: …
@ondrahsx tak supr. Byl jste osobně u nich nebo jak jste to řešili? Jako například ta technická místnost, nevím jak velikou ji potřebuješ. Myslím si že to je postačujíci. Vždyť zas ty technologie domu umíš vyřešit taky nějakým koplexnějším spůsobem. A komín taky dobrý, že nemusíš řešit zvlášť, ne?
Odpovědět
@jiri_v Osobně s technickým zástupcem. Technická by měla být podle mě alespoň 4m-bojler,pracku, fotovoltaiku. Takhle je to pod schody, jeste více stísněné. Předsíň a její témeř nulový úložný prostor, to bude taky problém, pro 4člennou rodinu. Ještě když se na to detailněji koukám, fixní okna vidím jen 2 a to ve spodním patře, to problém nebude.
Odpovědět

@jirkajiri "jenom" cihly? 😅 tak pokud vím přijde …
@bojkova Asi bude v ceně i strop - jaký je? Pokud MIAKO, tak ještě musíte započítat beton. Prostor pro FVE tam není. Hodně záleží, jestli opravdu všechno chcetě dělat svépomocí nebo jestli budete nějakoho najímat na práci. Pokud si necháte postavit dům od nějaké firmy, tak bych si nechal práci nacenit. Projekt hrubé stavby v podstatě máte.
Odpovědět

@jiri_v Osobně s technickým zástupcem. Technick…
@ondrahsx A co ten druhý dům Space? Ten mi přijde prostornější. Nad tím jste neuvažoval když vám to v tom Nordicu přijde malý?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od slavo109:

@stelholi A v jaký fázi už jste? Nešlo by to ješt…
@slavo109 No tak to už nepůjde, jelikož už doťukáváme poslední detaily 😅 Tak já plánuju že Vánoce už budeme hezky mít i zařízeno, nazdobeno a klid 😄
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?