Odpoveď na príspevok:
Ahoj všem, poslední dobou slyším, že lidi staví p… Naopak ve svém okolí nevím o nikom, kdo by měl architekta ... my si vybrali katalogový projekt, nekamarád projektant upravil dispozici dle naších požadavků a naprostá spokojenost ...Odpoveď na príspevok:
Ahoj všem, poslední dobou slyším, že lidi staví p… Väčšina ľudí stavia bez architekta, ja mám ale opačnú skúsenosť. Žiadny typový dom nebol pre nás vhodný, skúšali sme kresliť sami, ale bolo to hrozne krkolomné a až architekt nám to pomohol učesať a vniesol nápady, ktoré nám nenapadli. Bolo to drahé, ale vo výsledku nám niektorými vychytávkami pomohol dom zmenšiť a tým zlacniť. Po roku bývania sme nenašli jedinú jednu vec, čo by sme chceli na dispozícii zmeniť. Za mňa najlepšie utratené prachy, aj keď na začiatku stavby to bola fakt drahá sranda. Ak nájdete pre vás vhodný katalógový dom alebo si ho nakreslíte a vyhovuje vám to, architekta nepotrebujete. A čo sa týka rozpočtu, nechajte si tak milión rezervu oproti plánu, kým dostaviate bude všetko zas o niečo drahšie a tie vysoké sumy začnú lietať až ku koncu stavby.