Nová

Stavěl někdo z vás dům úplně bez architekta vyplatilo se to?

Anonymní autor
Autor diskuze
Ahoj všem, poslední dobou slyším, že lidi staví podle katalogu nebo projekt upraví „kamarád projektant“. My zvažujeme úplně vynechat architekta, protože rozpočet je už teď napnutý. Máte s tím někdo zkušenost?
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

Ahoj všem, poslední dobou slyším, že lidi staví p…
Naopak ve svém okolí nevím o nikom, kdo by měl architekta ... my si vybrali katalogový projekt, nekamarád projektant upravil dispozici dle naších požadavků a naprostá spokojenost ...
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím Vás, já si taky projekt načrtl podle sebe a projektant ho udělal podle náčrtu, architekta jsem ani neměl. Stavím svépomoci, věci v domě dělám podle toho co se líbí mě a ne podle toho co jen teď in.
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

Ahoj všem, poslední dobou slyším, že lidi staví p…
Väčšina ľudí stavia bez architekta, ja mám ale opačnú skúsenosť. Žiadny typový dom nebol pre nás vhodný, skúšali sme kresliť sami, ale bolo to hrozne krkolomné a až architekt nám to pomohol učesať a vniesol nápady, ktoré nám nenapadli. Bolo to drahé, ale vo výsledku nám niektorými vychytávkami pomohol dom zmenšiť a tým zlacniť. Po roku bývania sme nenašli jedinú jednu vec, čo by sme chceli na dispozícii zmeniť. Za mňa najlepšie utratené prachy, aj keď na začiatku stavby to bola fakt drahá sranda. Ak nájdete pre vás vhodný katalógový dom alebo si ho nakreslíte a vyhovuje vám to, architekta nepotrebujete. A čo sa týka rozpočtu, nechajte si tak milión rezervu oproti plánu, kým dostaviate bude všetko zas o niečo drahšie a tie vysoké sumy začnú lietať až ku koncu stavby.
Odpovědět
Ano, akorát projekt pro SÚ a zbytek se dělal tady dáme to a tady tam to.... Není žádný projekt jiný, jen hrubá stavba, aby úřad věděl velikost a plochu plus výšku, jinak je vše jinak. Prostě se dělalo jak šly peníze a doba.... Architekt v našem případě sice by byl hezký, ono to předchozí majitel měl, arkýře, vikýře, balustrády, ale došlo v těch 12 letech stavby ke značným změnám ve společnosti co je moderní a co ne, takže to je všechno jinak
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?