Tak asi finále, co říkáte?

Profilova fotka
Tak už asi finální podoba. Až na malé detaily snad takto. Moc vás všechny prosím o připomínky. Předem díky!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Na první pohled nic nevidím jen to, že podle normy musí být kuchyně od toalety oddělená 2 dveřmi. A dřez mi přijde takový uskřípnutý a radši bych si ho dala pod okno nebo prohodila se sporákem. Mám ho teď jen asi 5cm od zdi a dobrý. U dřezu by mi to vadilo.
Odpovědět
Profilova fotka
S tím dřezem máš pravdu, asi to prohodím. Už z toho důvodu, že vedle dřezu chci mít myčku. Mám to přesně takhle i teď a vyhovuje mi to, tak proč to měnit. :-) . S těma 2 dveřma vím, už jsme to spolu jednou řešily, ale architekt mi tvrdí, že je to v pohodě, že nebude problém. Tak uvidíme. @tulda27
Odpovědět
Profilova fotka
@hindin Architekt má pravdu. Vyhláška říká, že záchod nesmí být přístupný přímo z pobytové místnosti, nebo z obytné místnosti, jde-li o jediný záchod v bytě. Což u Vás není. Takže v pořádku.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda My to máme podobně a čekáme, jestli nám to u kolaudace projde. Ale jak tady prokážete, že ta chodba není obytná místnost, když plynule navazuje na obývák a není oddělená dveřmi?
Odpovědět
@jakuda @hindin WC byt takto nemuze, mezi obytnou mistnosti a WC musi byt 2 dvere....vyjimku tvori loznice, pokud je toaleta urcena jen obyvatelum loznice.
Odpovědět
Profilova fotka
@martii1 A máš prosím odkaz na nějaký zákon? Našla jsem pouze to o obytných místnostech
Odpovědět
Profilova fotka
@martii1 Z jakého předpisu to vychází? Mluvím o případu, kdy se nejedná o jedinné wc v bytě.
Odpovědět
@slabici CSN 734301 navrhovani obytnych budov
Odpovědět
@jakuda I kdyby v byte bylo 10 WC, zadne nesmi byt pristupne z obyvaciho pokoje / kuchyne pres 1 dvere.
Odpovědět
(6) Každý byt musí mít alespoň jednu záchodovou mísu a jednu koupelnu. U každé samostatné provozní jednotky s pobytovými místnostmi se počet záchodových mís stanoví podle účelu jednotky a počtu jejích uživatelů v souladu s příslušnými normovými hodnotami. Záchod nesmí být přístupný přímo z pobytové místnosti, nebo z obytné místnosti, jde-li o jediný záchod v bytě........vytah z vyhlasky, tim se norma stava zavaznou a plati ze musi byt vzdy dvoje dvere s vyjimkou loznice. Obcas to u nekterych stavebnich uradu projde a jsou jen jedny dvere.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych dala jedny společné šoupací dveře do stěny s techn. místností, nevím jak přesně bych to technicky vyřešila :) ale určitě by to nějak šlo. Na druhou stranu se zasouvat určitě nebudou dát. Vy nebudete mít v místě pod schody kde je přístup do technické místnosti dveře? bude to otevřený prostor, co vytvoří schody? Abych si to lépe představila. my jsme to měli v jednom návrhu podobně a právě jsme měli dveře už pod schody, aby se využil pro tech. už i ten prostor pod nimi. Pak by tam mohly dveře zajíždět a když by se šlo do tech. odsunuly by se do chodby (nápad, nijak detailně nepromyšlený :) ).
Odpovědět
Profilova fotka
@hindin Jinak z venku se mi to moc líbí :).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@martii1 "Záchod nesmí být přístupný přímo z pobytové místnosti, nebo z obytné místnosti, jde-li o jediný záchod v bytě." Tuhle vyhlášku znám. Jen jsem to chápal, že to "jde-li o jediný záchod v bytě" se vztahuje na celou větu předtním a ne pouze na tu část za nebo. Ty jsi z oboru, takže asi máš pravdu a jenom jsem to blbě pochopil.
Odpovědět
Profilova fotka
@martii1 a proč tam ve vyhlášce je ten dovětek " jde-li o jediný záchod v bytě"? Co znamená?
Odpovědět
@kolobezka1 Jde o to ze ta vyhlaska zavazuje naslednou CSN jako zavaznou, takze pak se musi splnit CSN a tam se pise ze jedina vyjimka je pro loznici......na nekterych uradech to projde, protoze to neresi nebo si toho nevsimnou....pokud nastane problem pri kolaudaci, tak lze pristavet nejakou provizorni pricku.
Odpovědět
Profilova fotka
@kolobezka1 @martii1 nedávno jsem viděla novostavbu, kde byl záchod přímo z obýváku, takže to asi nějak udělat jde. V koupelně byl taky záchod
Odpovědět
@slabici Jeste jednou....nelze....pokud to proslo, tak si toho nekdo nevsiml .... zkusit to muzete, treba to projde.
Odpovědět
@martii1 jak píšete "U každé samostatné provozní jednotky s pobytovými místnostmi se počet záchodových mís stanoví podle účelu jednotky a počtu jejích uživatelů v souladu s příslušnými normovými hodnotami." prosím, kd eto najdu? protože všeobecně omílané na netu je, že dům musí mít dvě wc, já jsem přesvědčená, že nás nikdo nemůže nutit mít pro dva lidi dva záchody, že je to jak píšete- podle počtu obyvatel. děkuju:)
Odpovědět
@joy_ CSN 734301 Navrhovani obytnych budov.....tuto normu zavazuje prave vyhlaska, ktera zavazna uz je. Obecne normy jsou doporucene, ale nektere prave zavazuji jiz zavazne predpisy, coz je ten to pripad. Jinak pocet WC nestanovuje jestli je to dum nebo byt....ale pocet obytnych mistnosti. Pokud novy RD bude mit 2 obytne mistnosti pak staci 1 WC. To se doctete v te norme.
Odpovědět
@martii1 pokud tedy bude mít dva pokoje a obývák a kuchyn a budeme tam žít dva, tak bychom měli mít dva záchody? tomu se prostě nepodvolím,to je nesmyslná absurdita. v novostavbách 3+1 je taky jen jeden záchod.
Odpovědět
@joy_ Nene, to jsou 4 obytne mistnosti....muzete mit jedno WC, ale v tomto pripade musi byt umisteno v samostatne mistnosti (tj. ne v koupelne). Od 5 obytnych mistnosti musi byt 2 WC.
Odpovědět
@martii1 děkuju..my máme navržené wc v koupelně a jinak to nechci. nechápu proč mi někdo má nařizovat jak budu bydlet ve svém domě, jak mám mít záchod, chápu že musím splnovat bezpečnostní záležitosti a vše,co se týká sousedů a životního prostředí,ale kde mám záchod, to je absurdní.ale tak to tady prostě je.asi teda nezkolaudujeme :)
Odpovědět
@joy_ No je to hlavne kvuli developerum, aby byty mely nejake standardy.....:( Pro vas je reseni (nevim jaky mate pudorys) spojit obyvak s kuchyni a jeden pokoj prohlasit za satnu, tak muzete mit WC v koupelne (pro dve obytne mistnosti).
Odpovědět
@martii1 bude obývákokuchyn a děkuju moc za radu s tou šatnou, to uděláme:)
Odpovědět
@joy_ Musi to byt ale pred stavebnim povolenim......jinak byste museli vyridit zmenu stavby pred dokoncenim.
Odpovědět
@martii1 necháme to tak už v projektu, ta místnost se tím nijak nezmění, jen se bude jmenovat šatna:) mě by to nenapadlo-děkuju
Odpovědět
Profilova fotka
@martii1 ok, zkusím si vzpomenout a dám vědět, jestli nám to u kolaudace projde bez dveří nebo ne
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsem z toho teda jelen, do teď nám nikdo nic takového nikde nesdělil :-N máme v patře zvlášť koupelnu a zvlášť záchod. dole je obytná kuchyňo jídelno obývák a z toho rovnou spodní koupelna i s wc. přijde mi to dneska jako naprosto běžná věc, proč by to mělo někomu vadit? :-N každopádně k fotkám zakladatelky...pro mě docela nepochopitelná věc v patře v koupelně. proč je proboha záchod hned u dveří a umyvadlo až vzadu? logicky se půjdu více schovat při konání potřeby a při odchodu z místnosti si umyju ruce a odejdu, takže mi přijde lepší mít wc vzadu, pak tedy bidet, pak umyvadlo a pak vstupní dveře. i v případě, že si jdu večer jen načepovat vodu do sklenice, tak vstoupím, načepuji za dveřmi vodu a jdu pryč, nemusím přes celou koupelnu. dole souhlasím s výše uvedeným ohledně kuchyně. v žádném případě dřez u zdi a ideálně ani sporák u zdi. v současném umístění, je i špatně přístupný a nevyužitelný roh mezi dřezem a sporákem. také teprve stavíme a kuchyni a koupelny a vše teprve dolaďujeme, takže jsou to jen postřehy, které zatím řeším sama ;-)
Odpovědět
@blahova_andrea No mne to nevadi....zkuste se zeptat tech co delaji normy a vyhlasky :D
Odpovědět
Profilova fotka
@martii1 no spíš se divím, že nás třeba s tímto problémem neseznámili na úřadě už při odevzdání projektu, že nic neřekl projektant atd... :-. :-N víme, kde třeba mají být dveře do místnosti a kde ven apod., ale toto? kdybychom si vymysleli něco, co jinde není, že budeme průkopníci, ale to ne...bydlí tak už spousta lidí. to jako všem to prošlo náhodou, že si toho někdo nevšiml? =-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?