Uspořádání soukromé koupelny a šatny u ložnice

Profilova fotka
Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o nestranný pohled na uspořádání šatny, WC a soukromé koupelny přiléhající k ložnici rodičů. V příloze zasílám původní půdorys celého domu a poté 2 varianty zobrazené vedle sebe, mezi nimiž se rozhodujeme. Cíl: mít WC mimo koupelnu. V první variantě jsme zvolili rozdělit koupelnu ještě na takovou komoru, kde bude umístěno WC a poté vestavná skříň s pračkou, sušičkou a prostory pro čističe, mopy atd. V komoře okno. Koupelnu tak nic nenarušuje. V šatně 3 dveře, okno, 2 skříně naproti sobě. Málo prostoru pro pohyb (necelý metr mezera). V druhé variantě WC samostatně. Nevětrané oknem. V koupelně menší okno a sušička s pračkou. Šatna lépe uspořádaná pro pohyb, ovšem o něco méně úložného prostoru a ten je také hodně umístěn ve výšce nad dveřmi. Šatna nemá okno. Budu vděčná za jakýkoli názor. 🙏
Odpovědět
Šatna ve tvaru L by možná byla lepší s tím, že byste měli to wc opravdu samostatně. Ale podle mě tam je méně plusů. Více plusů by za mě převažovalo - wc s oknem, okno v šatně, více místa v šatně a volila bych tedy wc až za koupelnou, i když to možná nezní super. S manželem jsme byli na týden v jednom hotelu a měli tam přesně takhle wc z koupelny. Přišlo nám to super! Je to wc jen pro Vás, takže dostačující a od ostatních si užijete všechny plusy 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@ostravacka999 máme úplně stejný názor! Plusy převažují nad minusy průchozí koupelny. Jediné, co nám dělá vrásky, že nás od toho zrazuje architekt. Ty nesouhlasí právě s průchozí koupelkou. Ale přesně jak říkáte. Je to soukromé WC, které se použije nejspíš jen ráno a je jen 2 lidí. Proto ty plusy této varianty osobně cítíme silnější. Moc děkuju za reakci.
Odpovědět
@poslednilucie Já bych volila wc se samostatným vchodem, tj. bez okna. Jediné, co by mi vadilo, by bylo méně úložného prostoru v šatně, možná by to šlo ještě nějak vymyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt moc děkuju za radu. A zvolila byste to i přes minusy jako je menší úložný prostor v šatně, chybějící okno na WC, chybějící okno v šatně a nutnost uložit 2 velké spotřebiče a kýbl s mopem v koupelně? Děkuju Vám
Odpovědět
@poslednilucie Takhle, mně chybějící okno na WC a v šatně netankuje. V životě jsem si na žádném wc s oknem to okno neotevírala, naopak skrze to jde kolikrát lezavo. To samé šatna, spíš mám pak takový divný pocit, že na mě může někdo koukat (i když to je blbost). Pračka sušička by mi nevadila, to si myslím, že se dá hezky decentně schovat, architekt si s tím poradí. Ale samozřejmě méně úložných prostor v šatně by pro mě bylo mínus. Podle obrázku to teda nevypadá jako takový rozdíl. Ale samozřejmě pokud by mě to limitovalo v uložení vlastních věcí, tak by to bylo špatné řešení.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Jasný, to beru. Díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ak bude wc ako v druhej variante, zvyknete si ist na wc tam, lebo to bude blizsie.... Bay bay sukromie. Priestor v satniku 1 m je postacujuci. Davate vanu do vasej kupelne? Nie sprchu? Chodit s pradlom deti cez cely dom, cez jedalen, satnik, kupelnu do WC za skrinu..... Nebolo by lepsie dat tam pristroje z technickej a pracku ku kupelni deti? Tiez tam chodit po cistiace prostriedky, vysavac, mop, nie je prakticke. Alebo zmensit wc a zvacsit spajzu a zopar veci dat tam.
Odpovědět
@lenkito10 To mě taky nepadlo, že bych nechtěla, aby mi děti s prádlem couraly přes ložnici.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt @lenkito10 deti budou mit ve sve koupelne kos na pradlo, ktery si jednou za 4 dny proste prenesu do pracky, ne vse jde na 100 %. Zadne courani 🙂 do soukrome casti domu bude vstup pod vystrahou zakazan 🙂 🙂 dekuju, komenty moc pomahaji
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkito10 z toho mam presne taky strach, ze by nas to lakalo chodit bezne tam (a nejen nas, ale i deti nebo drze kamose 🙂 ) 32 let ziju jen s jednim zachodem a nemam s tim problem. Ted budu mit dva. A nepotrebuju kazdy den lestit a blejskat oba (to zni blbe, ale kvuli navsteve a detem a tak chcete mit 100 % cisto 🙂 a ten nas soukromy budu lehce sidit, nezblaznim se, ze mi tam 3 dny chybi WC blok nebo ze neni 2 dny vytreno, jestli chapete jak to myslim. 🙂 🙂 ) A ano, nektere veci budou i v TM, ta je mala, ale i zde muzou byt uklidove prostredky. Proste vsude neco, ale jsem moc rada, ze mimo koupelny. Tam mi to pocitove vadi.
Odpovědět
@poslednilucie no zase pokud to wc oddelujete kvuli zapachu, tak je tam prat, susit atd. Ja teda kolikrat vyhodim pradlo ze susky, hodim do kose a trva to, nez ho naskladam do skrine... Za me, pokud WC za tou spajzkou, tak ale jen wc, bez prani a skladovani uklidovych prostredku.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt ne kvuli pachu ne, to by mi pak vadilo i mit ho primo v satne u veskereho naseho obleceni. Proste ho v koupelne nechcem. WC nam prevazne voni tak jak WC voni. 🙂 Jako svezi vanek od more od Brefu. 🙂 Ale proste neni nam prijemne mit vedle sebe WC pri relaxu ve vane nebo u cisteni zubu. Jen pocitove. Dnes mam susicku prave v kumbalu, kde mam veskere cistice, Sava, hadry - ciste i ty spinave na vyprani a na vuni pradla to nema vliv. Vyndam a hned slozim do skrine, jinak je pradlo zmuchlane. Nezehlim.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Deti tam nebudu chodit s pradlom, o pradlo sa budes starat ty, to je jasne, oni mozno az za par rokov. To je na tebe. Pre wc ta chapem, moje WC je moje, to co pouzivaju deti je cistene castejsie a po kazdej navsteve tiez. Co s tou vanou vo vasej kupelni? Chcete vanu, nie sprchu?
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkito10 ano, presne tak. Vanu. Mame to radi a jsme tak zvykli. V druhe koupelne bude i vana i sprcha, zakze stale moznost volby.
Odpovědět
Profilova fotka
Oddělení WC je za mě také nutnost, ale dvě vany a pouze jedna sprcha je nezvyklé. U mě jednoznačně vítězí sprcha, ale bez dveří a jakéhokoliv skla, které se špiní. V šatně mám "bílé" okno a pod ním skříňku se šuplíky a ze šatny do koupelny jsem zrušil dveře, které se mi zdají zbytečné.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim2015 dekuju za nazor. Proc nezvykle? Deti jsou radsi ve vane, my take. Sprcha je pak doplnek pro rychlou ocistu - po sportu, pro navstevu atd. Tak to ma spoustu rodin. Kazdy je individual. Driv mel kazdy jednu vanu a hotovo. 🙂
Odpovědět
Každý je jinak divný 😄 Pokud chcete dvě vany, mějte je. Já třeba na vaně nelpím, budou ji mít děti (já si tam vlezu, když mám potřebu jednou za rok se naložit se šampíčkem, když jede manžel s kámošema na víkend), my si dáme k nám "jen" sprchu. Ale znám lidi, kteří si dávají plnou vanuráno i večer, takže proč ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@alipo 👏😁👍
Odpovědět
@lenkito10 Tak s pradlem si u nas do kose chodi i skoro trilety syn. Nevim, jak velky deti ma teda zakladatelka, ale nas si to pak vynda do pracky, naliju prasek a on ji zapina vc. programu uz ted 😄 Ovsem nedelam si iluze, ze to v puberte zazracne nezapomene.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt přesně tak to mám s mým synem (2,5). Praní, sušení, úklid prádla to je teď zábava č. 1. 🙂 Jako všechno, co dělá maminka. Netřeba dodávat, že pro maminku dvojnásobná práce 🙂 a jak říkáte, živě si dovedu představit jak za pár sbírám prádlo po celým baráku i z lustrů
Odpovědět
@poslednilucie presne 😄
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?