Váš názor na nástřel domu

Zdravím všechny! Moc prosím o posouzení našeho nástřelu - dlouho jsme to ladili, teď budeme kontaktovat projektanta, ale chtěli bychom to mít už více méně hotové, než se sejdeme (momentálně spíše zaskypujeme...). Nábytek a okna nejsou ještě doladěna, jde mi o orientaci a celkově nějaké rozložení. Domek bude ve svahu - ve sklepě bude garáž, TM a místnost na věci (sklad lyží, kol, zimních bund v létě...), v patře pak dětské pokoje. Orientace je na obrázku špatně, pravý dolní roh je východ, levý dolní je jih. Rozměry jsou plus mínus pár cm, nepovedlo se mi to takto na počítači kreslit lépe. Co je plus za mě: 1)knihovna (srdcovka) 2) velká ložnice (nemám ráda spát ve vydýchaném) 3) prostor za dveřmi není vyuřit na nic jiného (nemusí se přes něj chodit) Co považuji já za mínus: 1) kuchyně daleko od záchodu s koupelnou, ale to se mi nepovedlo jinak. 2) malá pracovna, ale snad stačí. Ona knihovna bude spíše takový koutek, příčka dost možná nebude, nebo to bude police s knihami v prostoru. 3) nevím, jestli jsem to nepřehnala s šikmými stěnami. 4) stačila by menší koupelna (vanu nechci), za tím rohem bude sprcha (vyzděná)
Odpovědět
Me to prijde hrozny. Do knihovny budete chodit kudy? Schody budete mit tocite? Ty sikme zdi jsou silene.
Odpovědět
@ive747ta A co byste, prosím, doporučila na vylepšení? Do knihovny z pracovny, ta příčka tam dost možná nebude, pokud ano, zůstane tam průchod (kde přesně není ještě jasné). Schody buď úplně točité, nebo takové ty dvouramenné ale bez odpočívadla, ve střední části jsou zatočené.
Odpovědět
Rozhodne bych oddelila zadveri od zbytku chodby, takhle vam tam bude strasne tahnout, jdyz v zime nekdo prijde. Loznici bych dala dal od obyvaku. Ale projektant vam urcite poradi. 😉
Odpovědět
@ive747ta Děkuji za doporučení, moc si cením dalšího pohledu na věc 🙂 Zádveří oddělovat nechci a to ze dvou důvodů: Otevření dveří na to, aby někdo vešel, je na krátkou dobu, alespoň se vyvětrá. A za druhé: byla jsem v několika domech se zádveřím a vyrostla jsem v domě bez něj. Zádveří se mi nelíbí, nelíbí se mi vejít do malého prostoru, nelíbí se mi příliš mnoho dveří. Takže oddělit ho určitě nechci. Můžu se zeptat, proč by měl být obývák a ložnice dále od sebe? Napadá mě jen problém hluku z kuchyně, kdybych vyspávala do 12, ale to nemám vůbec ve zvyku.
Odpovědět
Koukam, ze jste z Kladna, kde budete stavet? Obyvak dal od loznice je kvuli oddeleni klidove zony.
Odpovědět
@ive747ta Budeme stavět kousek od Zákolan 🙂
Odpovědět
My taky nemáme zádveří oddelene. V dnešní době extrémně zateplenych domu myslím, že to takový problém nebude. Spíš mi přijde malé. Málo úložných prostor. Vadily by mi ty šikmý zdi. Je to divný. A druhá věc je ta knihovna.... O velikosti 4m2 to bude spíš jen místnost s policema, což by mě postrádalo smysl. Buď ji zvětšit. Aby to byla místnost s klidovou zónou zároveň i na čtení nebo bych zvětšila obývák a udělala ji tam. Ložnici bych taky nechtěla vedle obýváku.
Odpovědět
@vikiviki1 Podobný diskuze se tu vyrojí každý týden aspoň jedna. Nemyslím to zle. Ale jaký má smysl jít s tímto za projektantem? Je fajn, že víte, co chcete a co ne. Ale normální schopný projektant vám to stejně celé překreslí. Ty šikmé stěny jsou děsné, zádveří malé, knihovna 4m2 a pracovna 7m2? Celkově prostoru pro pracovnu a ložnici dost, ale obývák tam skoro nenarvete.
Odpovědět
@vikiviki1 Jen jedna poznamka k tomu zadveri - rozhodne bych ho oddelil od zbytku domu - a duvod, nejen zima, ale prekvapive i teplo. V zime je duvod kazdemu asi jasny (ano, baraky jsou zateplene, ale stejne ze zadveri tahne). Ale k tomu teplu - mame barak orientovany taky vstupem na jih a v lete nam na vstup sviti slunko temer cely den - a verte mi, ze nemit dvere mezi zadverim a zbytkem baraku, tak si v lete vytapime kompletne celou chodbu a pres to i dalsi pokoje. Ale takhle pri odchodu z baraku v lete zavru dvere mezi chodbou a zadverim a pri prichodu domu mame v chodbe / pokojich krasne chladno (samozrejme krome obyvaku na orientovaneho na JZ), ikdyz v zadveri je teplo jako krava... A sikme zdi - opet z vlastni zkusenosti - pokud muzete, vyhnete se jim. Dela to jen problemy se zarizovanim pokoju a pridana hodnota temer nulova 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?