Velikost samostatného WC

Ahoj stavebníci 😉 chci se zeptat, pokud máte samostatné WC s menším umyvadlem, tak jak velkou tu místnost máte? Mám obavu aby ta místnost nebyla moc malá a člověk do ní mohl normálně vejít i když se budou dveře otevírat směrem dovnitř. Budu ráda za vaše doporučení,
Odpovědět
@calumka 100x170cm... to je minimum při otvírání dveří dovnitř..
Odpovědět
Profilova fotka
@calumka 120 cm šířka a hloubka 150 cm úplně v pohodě.
Odpovědět
Držte se doporučených rozměrů
Odpovědět
tady
Odpovědět
My máme WC 1350x1750 a díky skříňce s umývákem a přizdívce pro geberit jsme se s dveřma (osmdesátky) dovnitř nevešli. Tak je otvíráme ven.
Odpovědět
@puhelin fajn, a umývátko je kde?
Odpovědět
@xkarlos Nevim, jak male umyvadlo, jak siroke dvere nebo jak hlubokou zachodovou misu si vyberou. Nebo z jake strany dovnitr budou vstupovat. Moc neznamych 🙂
Odpovědět
@puhelin souhlas.. a jelikož na obrázcích navíc není umyvátko, tak jim ty doporučený tozměry moc nepomůžou 😉 ...
Odpovědět
@xkarlos Vsak si k tomu umyvatko pridaji. Existuji prece ruzne tvary umyvatek, na tom to pak taky zalezi. Rohove, podelne, ... Napr. nase ma 22 x 40 cm.
Odpovědět
@puhelin no právě, že velikost umyvatka právě nasledně ovlivní velikost wc a okolik je potřeba upravit doporučený rozměry na obrázku..
Odpovědět
@puhelin Tyto schematicke obrazky jiz dnes neplati, podle nove normy je napr. WC s dverma dovnitr dle obrazku velikostne spatne.
Odpovědět
Zatím je v plánu toto. Ten obrázek je hodně zvětšený a musím říct když se takhle zvětší vypadá ta místnůstka veliká. Ale předtím mi to tak nepřišlo. Každopádně mě zajímalo, jake jsou vaše zkušenosti, protože mi doma samostatné WC nemáme. Nevím jak vy, ale já už několikrát zažila, třeba v obchoďáku, že jsou záchodky udělaný hrozně malý a člověk má někdy potíže zavřít dveře 😁 aby se tam vytočil. 😁 A to nejsem žádný slon 😁 .
Odpovědět
Článek se načítá
@martii1 Tak to jsem zaspala, dekuju za upozorneni. Ale vetsinou kreslim WC s dvermi ven, nastesti to uz lide berou skoro jako samozrejmost. Staci vysvetlit duvod.
Odpovědět
@puhelin Souhlas....dvere by nikdy nemely byt dovnitr.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?