Změna dispozice

Z finančních důvodů budeme možná muset jít do tohoto projektu. Územním plánem máme dáno, že stavba musí být patrová a obdélníkového tvaru. U tohoto domu se mi ale nelíbí ty schody v obýváku. Neviděl by někdo nějaké řešení, jak dispozici upravit, aby nebyly schody v obýváku? Nějak je zrcadlově otočit a upravit příčku? Ještě se obávám, že mi bude vadit, že se pravděpodobně nevejde pračka do přízemí... Ve čtvrtek máme schůzku se stavební firmou, tak se zeptám i jich na možnosti úpravy. Děkuji
Odpovědět
My jsme dali pračku a sušičku v našem projektu do technické. Proto tam ta technická místnost ve vašem projektu je.
Odpovědět
@norikakaa Děkuji, to jsem chtěla, ale manžel si myslí, že se pračka do technické asi nevejde. Budeme tam mít tepelné čerpadlo, nevím jak moc velké místo zabere.
Odpovědět
V puvodnim byte jsem mela pracku v kuchyni. Pak jsem ji presunula do koupelny (nemame technickou) a budu ji ted premistovat zpet do kuchyne, protoze to je pro me pohodlnejsi. Takze ja bych ji urcite dala i u vas do kuchyne.
Odpovědět
@verys Ty schody by mohly jít udělat obráceně a pračku šoupnout do prostoru pod ně (vedle kuchyně).
Odpovědět
My jsme třeba pračku a sušičku dali do horní koupelny. Nahoře máme 3 dětské pokoje a nejvíc prádla je stejně od dětí. Až děti s námi nebudou bydlet, můžeme pračku přesunout dolů do technické.
Odpovědět
@verys ja osobne bych popremyslela nad zvetsenim pokoje dole-ted ho budete mit jako pracovnu, ale asi bych upravila velikost, aby se mi tam vesla manzelska postel a skrin a dalo se kolem ni pohodlne projit. Otocit schodiste a udelat pricku jde urcite jednoduse. A co me jeste napadlo, tak nahore bude mit uplnou tmu-i na tom schodisti. Bud budete muset mit prosklene dvere (coz je neprakticke), nebo pouzit svetlovody. Pracku si nech urcite nahore v koupelne-stejne mate vsechny pokoje tam, tak bys jenom zbytecne tahala veci nahoru a dolu... A rohovou vanu bych urcite nedavala-ta zabira zbytecne moc mista a je neprakticka. Jinak me prijde, ze je tady vyuzity kazdy kousek mista, coz je super.
Odpovědět
@kekita Děkuji, ten pokoj bych opravdu zvětšila. Chtěla jsem ho dole právě proto, že se jednou může používat jako ložnice. Pračka nahoře bude asi opravdu nakonec lepší. Naši mají bungalov a mají pračku hezky schovanou v technické místnosti, ale u patrového domu bude praktičtější asi opravdu ta horní koupelna. Schodiště má okno (viz obrázek domu), takže ještě k tomu přidat střešní okno nad schody? Ještě bych ráda do horních pokojů klasická okna. Obávám se, že po střešníma bude pak velké horko a místnost se s nimi nedá moc dobře vyvětrat, nebo kombinace obou (střešní nechat a přidat klasické okno).
Odpovědět
@verys
Odpovědět
@verys toho okna jsem si nevsimla. Stresni okna nad schodiste urcite ne-tam bys to neumyla... Jake budete mit schodiste? Betonove? Pokud ti to dovoli pozemek a odstupove vzdalenosti, tak bych urcite dala okna z boku. My mame stresni. Kvuli sousednimu domu to nejde, ale urcite je to praktictejsi. At uz z hlediska stineni, vetrani, deste, snehu a nebo blbe site do oken jsou proste problem... Ale vy tam mate ten komin a jeste bych si dala bacha na to, aby se me vedle okna vlezla skrin-aby sel ten pokoj nejak smysluplne zaridit.
Odpovědět
střešní okno klidně nad schody, každej není úchylák, že by musel okna mýt každý dva týdny, mám tam okno a za 4 roky sem ho nemyl ani jednou a je pořád jako nový... 😄
Odpovědět
@plaintruth a dival ses na to okno z druhe strany? Jde o to, ze na stresnich oknech se potom u ramu drzi mech a ten ti to okno nici. Vim o cem mluvim 😠 - cca 2,5 roku pri rekonstrukci jsem je neumyla a pak se nestacila divit. Jinak videt pres ne celkem slo-tam nebyl problem.
Odpovědět
@kekita Ano, schodiště bude betonové, komín mít nebudeme. Okna z boku nejsou kvůli sousedům problém. Na jedné straně sousedi nejsou a na druhé bude pan táta, ale celkem daleko od nás.
Odpovědět
Článek se načítá
@kekita určitě nemám mech u rámu střešních oken, pochybuju, že by byl u jednoho a u ostatních ne 🤔
Odpovědět
@plaintruth to jsem psala jenom jako zkusenost. Z vnitrni strany to u nas nebylo videt.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?