Jaké vybavení byste očekávali v bytě k pronájmu?

S manželem stavíme dům, ve kterém jsou tři byty. Jeden bude náš, dva pronajmeme. Nemůžeme se shodnout, jaké vybavení je nutné do nájemních bytů koupit. Jedná se především o spotřebiče. Lednička, trouba, varná deska a pračka je podle mě dostačující vybavení. Ostatní si mohou nájemníci pořídit sami. Nebo myslíte, že by mělo být ještě něco dalšího?
Odpovědět
1
2
Dobrý den, souhlasím. My jsme si v nájmu dokonce pořizovali vlastní pračku - nebyla k dispozici. Dle mého se ale očekávání nájemníků bude lišit dle velikosti bytu - mladší lidé co půjdou do 1kk ocení vybavení nábytkem, rodina co půjde do 3kk bude nejspíš chtít vlastní nábytek.
Odpovědět
Jedná se o byty 3+kk a 4+kk. Oba kolem 100 m2.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak zalezi i na cene, za kterou chcete pronajimat. U drazsiho bytu bych ocekavala vybaveni, u levneho ne, nebo jen nejake zakladni. Jinak jak pise @cibulenka1 . V prvnim pronajmu, kdyz jsme byli tesne po skole, jsme hledali vybaveny. Nakonec v nem bylo vse vcetne spotrebicu, krome postele, i kdyz starsi, takze stacilo sbalit jen obleceni a knihy. Kdyz jsme se uz jako rodina stehovali do najmu, nez dostavime dum, meli jsme uz z vlastniho predchoziho bytu vse sve (krome varne desky/sporaku) a chteli jsme si to ponechat. Takze jsme hledali nezarizeny. U tech, co pises, bych ocekavala akorat vybavenou kuchyn - sporak, trouba, popr. digestor, mycka. S ostatnim (pracka, lednice) bych pockala na pripadne najemce a domluvila se s nimi. Bud uz budou mit sve, nebo muzete dokoupit, kdyby to pozadovali. My jsme treba kupovali novy sporak, protoze ten stary jsem se bala pouzivat, nevypadal moc v kondici. Dohodli jsme se s majitelkou, ze ho koupime za sve a ona nam po skonceni najmu zaplati jeho cenu snizenou o amortizaci.
Odpovědět
Já bych to neřešila a popřípadě dokoupila dle konkrétních požadavků.Pořád lepší dokoupit, než uklízet někam do sklepa.Spousty lidí už má vybavení své a byla by to Vaše zbytečná investice
Odpovědět
Profilova fotka
Bydlela jsem v podnajmu jen jako studentka a byty byly holobyty - jen sanita v koupelne, prvni i bez zarovek. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Cekal bych sanitu a zakladni kuchynskou linku s varnou deskou, troubou, lednici a mrazakem. Bydlel jsem na studiich ve dvou bytech a pracka nebyla ani v jednom. Ostatni vybaveni jsme si jako studenti shaneli v inzeratech daruji za odvoz.
Odpovědět
Profilova fotka
V bytě bych jako základ očekávala nábytek, který si většinou nejde přestěhovat z předchozího bydlení, tj. kuchyňskou linku, sporák, vana/sprcha, WC a umyvadla. :-D
Odpovědět
@nyssa_al_ghul pochopitelně. Ptala jsem se na spotřebiče. 😊
Odpovědět
@nicol22 vybavte kuchyň a na ostatní bych se domluvila s případným podnájemníkem. Jestli chce lednici, pračku a sušičku. Pokud ano koupíte ale o něco se zvedne nájem pokud nebudou chtít koupit a mají svoji jen pro vás dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
@nicol22 Pardon, trošku mi to uniklo. Tedy hlavně sporák+trouba. Zbytek si už nájemník pořídí dle svého. Někdo třeba bude potřebovat větší mrazák, někdo bude chtít jen malou ledničku.. Pak si budou chtít pořídit vlastní pračku se sušičkou a ta původní v bytě bude překážet, tak kam potom s ní? Nemluvě o tom, že pak řešit, že spotřebič dosloužil, tak zase výdaje navíc. Osobně bych si nepřidělávala zbytečné starosti navíc ;-)
Odpovědět
@nyssa_al_ghul právě to taky tvrdím. Cokoli doslouží, budeme muset kupovat my. Jsou to zbytečné další starosti navíc. Můj muž je bohužel přesvědčen, že pokud to tam nebude, tak ty byty nemáme šanci pronajmout.
Odpovědět
Já si osobně myslím, že stačí vařič, trouba a max. mikr.trouba. Ostatní věci většinou mají lidé vlastní. Na co se ale dost zapomíná, tak na dostatek uložného prostoru ( v chodbě, koupelně, kuchyni...).
Odpovědět
Článek se načítá
Tak asi si nejdřív ujednotit komu chci byt pronajmout a taky ho tak nabízet. přesně jak tu bylo nahoře napsáno, pokud by to byl pro mladé páry, tak ideálně to co v kuchyni má být, pračku a ideálně zařídit nějaký úložný prostor a pokud budete cílit na rodiny které už mají děti a asi něco odbydleno..tak jen základ v kuchyni a zbytek si asi přivezou. my když s mužem si kdysi dávno jako mladý pár pronajali náš první byt tak majitelka to dost osekala...digestoř nebyla, lednice nebyla, pračka (u těch beru, že to nemusí kupovat) ale tu digestoř ke sporáku koupit mohla), žádný lustry ani v koupelně, ani zrcadlo...ponalu ani nechtěla kupovat podlahu..a nechala by nám tam jen usb desky...do podkroví které bylo dost zvláštně vytvořené žádný úložný prostor. Museli jsme tam nechat udělat skříně na míru ale byla zase dobrá že si to od nás odkoupila, dodělali sjme dokonce kus linky, protože na těch ani ne 2 m se nedalo pořádně fungovat.
Odpovědět
Na jednu stranu se nedivím, protože nájemnící všechno zrychtují a s tím jaké mají výhody dle OZ si myslím, že jim musí stačit 4 zdi a podlahy a zbytek ať si dokoupí ze svého :-|
Odpovědět
Hlavně si pořádně prověřte nájemníky než je tam vezmete..my byli opravdu slušní nájemníci, prudili jsme majitelku jen když nám teklo střechou a oknem do podkroví a až po manželově opravě se to nezlepšilo, jinak jsme si vše vybavili sami, opravy atd. byt jsme předali čistý uklizený (i umytá okna) a hlavně vymalovaný!. A ještě dodám že majitelka ani neřešila tv připojení, anténu a net, vše si tam musel manžel udělat sám.
Odpovědět
Ten menší byt už má rezervovaný manželův spolupracovník s přítelkyní. Tam to neřeším. Ti už spolu nějakou dobu žijí a mají skoro všechno vlastní. Ale ten druhý 4+kk nepředpokládám, že by si pronajal nějaký mladý pár. Ještě je varianta, že bychom to pronajali studentům ale tato možnost mě děsí nejvíc.
Odpovědět
Profilova fotka
Vybavila bych kuchyn, trouba, deska, digestor a asi bych nechala udelat do chodby nejakou vestavnou skrin, lustry, vic asi nic.
Odpovědět
@nicol22 Jak bylo řečeno - stačí to a je to běžné. Jen tomu musíte přizpůsobit cenu pronájmu. @alisek Jo, taky jsme naší bývalé paní domácí dali byt do velmi slušného stavu ]-(
Odpovědět
@nicol22 Já jsem vždy hledala byt, který měl kuchyň s troubou, varnou deskou, digestoří a lednicí. Pračku jsem naopak preferovala si pořídit vlastní dle svých preferencí. A při studiu jsem vozila si vyprat věci domů k rodičům. :-) Jinak vestavné skříně nejsou taky k zahození.
Odpovědět
zalezi na tom, koho tam chcete. Rodina bude s nejvetsi pravdepodobnosti mit vlastni vybaveni a budou ocekavat pouze varnou desku a troubu. Studenti budou ocekavat i pracku s lednici a zakladni vybaveni (postel, stul, nekam si sednout a ulozit veci). Cim vice vybaveni v byte, tim vetsi je potreba kauce. Pronajimam dva byty a v jednom je pouze volne stojici sporak, ve druhem vestavena varna deska a trouba a mala mycka, ale ta tam je pouze proto, ze se nam nehodi do noveho bydleni, jinak by sla s nami. Predem bych nezarizovala, maximalne u nekoho, kdo by se mi opravdu jako soused a najemnik libil, bych nabidla moznost dovybaveni tim, co uvadis, po dohode. Co se me tyce, tak mene toho v byte je, tim mene starosti pro vas. Jako rodina jednu dobu hledajici podnajem jsem eliminovala byty se zarizenim nad ramec varne desky a trouby, meli jsme svoje. Co jsem velmi ocenila a vlastne mam v obou bytech, je ulozny prostor. V jednom velka vestavena skrin a ve druhem je prima spizirna, kde se toho hodne schova. Kazdopadne bych jeste myslela na predpripraveni mista na mycku, jsou to vetsi byty a je realna moznost, ze tam pristane rodina. Individualni merice asi mate osetrene. Jinak pripojky na net, tlf, dosatek zasuvek, zakladni osvetleni. Mam i zkusenost s plne zarizenym a celkem luxusnim bytem, ktery se pronajimal s musim rict, ze i kdyz se lide snazi o nemovitost starat, tak proste ty veci (ale i podlahy) jsou proste opotrebovavane, takze ja mam v jednom byte uz jen dlazdice a ve smlouve, ze vymalovano bude jen bile a ve druhem mam starsi plovoucky, kde jsem smirena s tim, ze vezmou za sve a byt se bude muset rekonstruovat. Ted si najemnim muze kdykoliv porodit zvire bez vedomi pronajimatele, takze uz i proto bych neivestovala v byde k pronajmu do niceho nad ramec zakladu. Mmch, co ocenuji ja osobne jsou site do oken a sluzny zamek/zamky na dverich, ale to uz je individualni. Kazdopadne vsechny nase nemovitosti to maji. Nesnasim komary a nejsem nijak naklonena ani pavoukum.
Odpovědět
Profilova fotka
kuchyňskou linku s varnou deskou a troubou a max. myčku, ostatní máme svoje, takže mně osobně by vadilo, kdyby byl byt vybaven víc ;-)
Odpovědět
Dva roky jsem žila s rodinou v nájemním bytě, který byl vybavený. Kdybych si mohla vybrat, tak jdu do nevybaveného, měli jsme vše vlastní. Takhle jsme museli řešit, kde uskladníme vlastní pračku a myčku, které byly v bytě erární.
Odpovědět
Takže myslíte, že ideální bude nechat to tak a domluvit se s případnými nájemníky? Ať si sami řeknou co mají a co ne...
Odpovědět
Ono hrozně záleží kdo do bytu půjde :-) Mladí lidi nebo studenti budou rádi za každé vybavení navíc, kdežto zavedená rodina už má většinou všechno svoje. My jsme se nastěhovali do našeho prvního bytu a bylo tam vše - lednička, pračka, trouba, dokonce i mikrovlnka a rychlovarná konvice. Tenkrát jsme za to byli fakt rádi, ale teď jsme se odstěhovali v podstatě s holým zadkem a je to docela masakr nakupovat všechny nové spotřebiče zaráz :-N
Odpovědět
Ja teda nevim, ale ja bych v byte nechala k dispozici kuchyn, lednici s mrazakem, varnou desku, troubu a pracku. Kdyz jsme se ve 22 stehovali, tak jsme byli za spotrebice radi. Dokupovali jsme si jen mycku, protoze bez ni nežiju :-D, ale nechtela jsem vybaveny byt. Jedine, co jsme nechali byly vestavene skrine. I v podnajmu chci žít podle sveho.
Odpovědět
@nicol22 Studentům jsme pronajímali také, na podnájemní smlouvu a bylo to to nejlepší řešení. Studenti většinou nejsou moc doma, mají malou spotřebu energii a hlavně Vám to tam nezakrámují harampádím. Většinou jim stačí připojení na wifi a jsou spokojení ;-) . Další výhoda je, že když neplní své platební podmínky, můžete je hned vyhodit
Odpovědět
My jsme se teď z důvodu stěhování do jiného města museli nastěhovat z vlastního do nájmu.jsme mladá rodina a hledali jsme byt,kde by byla částečně vybavena kuchyň (myčka,deska,trouba) a vestavene skříně či satna,protože zrovna toto máme ve vlastnim vestavěné.Zbytek je naš.jsem za to moc ráda,protože nemusím čistit tolik věcí po původních nájemnicich.když jsme byli mladší,tak nám vyhovoval i další nábytek jako židle,stůl,lampa,nějaké stolecky,ovšem postele nebo min.matrace a gauč jsme prefeovali vlastní.
Odpovědět
@2nonni :-D pardon, že se pletu do diskuze, ale ten tvůj překlep prostě nemá chybu :-D :-D (snad se teď nebude rodit jak na běžícím páse :-D ;-))
Odpovědět
@damada :-D
Odpovědět
To je strašně individuální, já jsem bydlela ve dvou najmech, a vždycky jsem chtěla zcela vybaveny a podle toho jsem hledala. Moje ségra šla hned po maturitě do nájmu a naopak vítala holobyt, má náročný vkus a chtěla si vše zaridit sama...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?