Je nutná nivelačka pod PVC?

Dobrý den, mám v domě vylitou betonovou podlahu Cemlevel. Je zde nutná nivelačka? Mám pod tím podlahové topení, nechtěla jsem anhydrit, vybrala jsem beton. Je již přebrousený. Podlahová firma mně tvrdí, že to bez nivelačky nejde - a to ani dům ještě neviděli. Mám najít jiné podlaháře nebo je opravdu lepší tam dát nivelačku? Děkuji.
Odpovědět
@andrea2412 Tak záleží, jestli je to rovné a jaká je úroveň podlah vůči futrům. Těžko říct, proč tam chtějí dát ještě nivelačku. Možná to pochopili tak, že je tam jenom obyčejný beton.
Odpovědět
@m_i_r_e_k Děkuji Vám za reakci. Já jim říkala, že je tam vylitý beton. Rovné to je, firma co podlahu vylívala říkala, že nivelačka nebude třeba. Je to vše v jedné úrovni, žádné schody atd. Tak nevím, nechci vyhazovat peníze za nivelačku pokud by nebyla potřeba. 😞 Často slýchám, že podlaháři rádi dávají nivelačku všude.
Odpovědět
Profilova fotka
@andrea2412 Podlaháři dávají na svoji práci záruku. A pod vinyl prostě nivelačka patří. Podlahový beton není všude stejně rovný. Má tendenci se drolit atd. Beton mám taky a na něm lepený vinyl.
Odpovědět
@andrea2412 většina betonových podlah jsou vylité to nic neznamená jde o rovnost můžete zkusit jinou firmu nebo vám to dají bez zaruky
Odpovědět
Děkuji za reakce. 🙂 Ta záruka mě nenapadla, to je pravda. Bez záruky bych položení nechtěla.
Odpovědět
@andrea2412 Na položení podlah je potřeba, aby povrch splňoval určité parametry, které se dají najít např. v technickém listu. Důležitá je rovinnost podkladu, čili poližíte dlouhé pravítko na podlahu a měříte o kolik milimetrů se vám v nejhorším místě odchyluje od podlahy. Ty podlahy většinou snesou mnohem víc, než co se oficiálně uvádí, ale může to pak trochu zlobit, vrzat, houpat apod. Co jsem si dělal svépomocí laminátové plovoučky do některých nájemních nemovitostí, tak ten podklad byl kolikrát dost křivolaký a podlaha je ve výsledku docela v pohodě, jenom to někde občas trochu vrzne. Ale firmám se do něčeho takového samozřejmě nechce kvůli reklamacím. V první řadě je ale potřeba se podívat, v jaké výšce vlastně potřebujete mít podlahu. Aby vám to lícovalo s vchodovými dveřmi, případně HS portály atd. Když vám tam vylejou dva centimetry, abyste pak nezakopávali při chození z terasy. Pak je lepší nechat tu podlahu položit třeba i na horší povrch od nějakých pracantů bez záruky, ale bez vylévání dalších vrstev.
Odpovědět
@andrea2412 Ono to není ani tak nivelačka jako stěrka, po které je hladký povrch a pak se nic neprokreslí do lepeného vinylu. Jedná se jen o pár milimetrů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?