Praskání lepidla u obkladu

Dobrý den, zedník nám obložil koupelnu a toaletu. U toalety začalo lepidlo takto praskat. Při prvotním praskání byl na daný problém upozorněn a přišla akorát reakce: "Je to starý dům, který si sedá." (Dům 1827) Předtím tam byl XY let obklad, který na sobě neměl ani jednu prasklinu. Můžete mi prosím poradit v čem je "zakopaný pes" a jak by se takovým věcem dalo předejít? Děkuji
Odpovědět
@silvie10 Mně to na první pohled připadá jako nekvalitní lepidlo nebo nekvalitní práce.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyby si to sedalo, tak praskají i omítky na zdech.
Odpovědět
Co to je za obklad? Na té jedné fotce z boku vypadá šíleně prohnutý.
Odpovědět
@dyrup Při focení jsem si toho také všimla... Je to obklad EBS Mito 33,3x55, kupovali jsme ho v Českých Budějovicích v Senesi.
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie10 pokud je v daném místě na poklep slyšet duté místo, tak je problém v lepení obkladů a zodpovídá za to obkladač..prostě je to špatně nachystaný a odfláklý.
Odpovědět
Profilova fotka
Odlepte 1-2 kachle kde je to najviac odskočené a mrknite, ako vyzerá lepidlo na dlaždici a na stene.
Odpovědět
Určitě to nebude sedáním stavby. Ta jedna fotka toho odskočeného obkladu uprostřed je hodně divná, jako by se obklad po čase prohnul a odlepil. Nebo to bylo lepeno na zavadlé lepidlo za použití nějakého leveling systému, který ty obklady srovnal, ale protože lepidlo bylo přeschlé a obklad se nepřilepil tak časem obklady odskočily a vrátily se do původního prohnutí, ale je to jen teorie.
Odpovědět
@slamer dutých míst je slyšet několik i na obkladu, kde to třeba ještě neprasklo. Děkuji za radu.
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie10 Bohužel žádnou radu nemám. Zde to drží pohromadě už je na spárovací hmota. Předpokládám, že lepidlo zavadlo a nejspíš ani není lepeno kontaktně. Můžete čekat až vám toho vypraská víc a pak to prostě nechat předělat.
Odpovědět
Starý dům, který si sedá. Aha 😄 No, já to vidím na jasnou reklamaci. Prostě špatně provedená práce, viz komentáře výše.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?