Cena kompletních základů 80m2 pro RD na klíč

Profilova fotka
Ahoj všichni, chtěl bych tu načerpat "pozitivní" energii ohledně současných cen stavebních materiálů a prací s tím spojených, a proto bych se vás chtěl zeptat na vaši zkušenost, kolik v roce 2022 stojí vybudovat základy pro nepodsklepený dům na klíč? Respektive prosím ty, kteří v dnešní době (konkrétně v tomto roce) staví a mohli by alespoň orientačně nasdílet cenu za základy. Velmi mi tato informace pomůže ve vytvoření "finančního" plánu na stavbu. Jedná se o kompletní základy, včetně pásů, hydroizolace, izolace proti radonu a zateplení soklu.
Odpovědět
@sikovnytata V jakých terénních podmínkách, jaké zeminy, jaká únosnost, na jaké zatížení, z jakého materiálu, jaké bednění, s jakou spodní vodou, s jakým radonem....nějaký zdejší odhady jsou naprd a navíc můžou být zavádějící. Z podrobného projektu udělejte položkový rozpočet a výkaz výměr. Ten odešlete na firmy a porovnejte. Takhle jednoduše se to dělá.
Odpovědět
No my jsme stavěli loni na podzim a 99m2 stalo 180tisic, vcetne prace zednika. Nejvice stal extrudovany polystyren cca 34tisic. A pak kari site a beton no.
Odpovědět
Letos jsem dělal pro chalupu, 80m2 skoro vše sám, spoustu slev přes známé i na beton a cca 170t, na klíč bych řekl tak 250t-300t.
Odpovědět
Jak píše panlorenc, v tomto ohledu jsou podstatné další skutečnosti od nichž se cena základů pro RD odvíjí a bez nich mohou být ceny značně rozdílné. Jde skutečně o to zda je např. pozemek rovinatý či ve svahu, zda je dobré - ideální zemní podloží, nebo je tam třeba mokro, nízká hladina podpovrchové vody, jílovité podloží - písčité, jestli je tam radon a pod.. To vše značně ovlivňuje rozsah a tím pádem i cenu zemních prací, pak cenu materiálu a stavebních prací. Minulý rok jsme dělali ve svažitém terénu základy RD rozměru 10 x 14m, základové pasy s odskoky, původní hloubka pasů kolem 80 cm, jenže po silném dešti, kdy o víkendu před betonováním napršelo tak že pasy byly plné a týden se to vybíralo a hloubka pak skončila asi na metru, tak náklady na tuto desku byly cca 600000,-Kč. Nedávno jsem viděl vybagrované pasy na RD ve svažitém terénu tak, že udělali rýhu ve svahu, vylili betonem po vršek výkopu - po trávu, no teď na to položili ztracené bednění a betonují ... Tak pokud někdo dělá tímto způsobem, zcela jistě ušetří, ale je třeba si uvědomit, že základy RD jsou velmi důležité a šetřit na nich se nevyplácí. Jen pro představu - takový běžný RD má klidně váhu cca 300 tun a ošidit základy se opravdu nevypláci.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, naše zkušenost, cena svépomocí, 110 m2, mírný svah, jíl, bez radonu, 300 tisíc, x hodin práce, letos na jaře. Odhad na klíč jednou tolik 600 tisíc.
Odpovědět
Jaro svépomocí - 220 m2, mírný svah, opuka, střední radonový index. Cca 300 tisíc.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?