Ještě se zeptám jinak... Má někdo dřevostavbu (do 100m2 obytné plochy) a dělal si od firmy jen hrubou stavbu? Na kolik vás vyšla a od jaké firmy? Jsou i firmy, které dělají do 500.000 Kč? Děkuji za zkušenosti. =)
@petrsv1000 ja jsem zavozil z vetsi casti kamenim a hlinou, sterk az na vrch a tim se da usetrit tak 5t :-) kazdopadne rad se tady priucim jak se to dela za tuto cenu, treba to jde jen to neumime
Taky přidám pár čísel :)
pasivní dřevostavba (celkem 170m3 izolace),
TZ včetně větrání 2,5kW,
zastavěná 12,5x10 (125m2),
podlahová plocha 105m2,
založení na zemních vrutech
firma = já :)
atd...
základy = 62148,-
obvodové stěny, podlaha, stropy (včetně izolace) = 232910,-
střecha 205m2 (vazníky, plech Ruukki monterey, okapy, atd...) = 135676,-
okna (trojsklo 4x18x4x18x4, 15m2) = 59550,-
celkem hrubá tedy 490284,-
celý dům cca 1,1mil
@market_a_dum do pil milionu ani omylem... mame dum, zastavena plocha 112m, podkrovni... naceneni firem nejlevnejsi 1,7mil... takze jsme si vyhrnuli rukavy a makali... i tak jsme byli za hrubou kolem milionu... ale sami jsme s manzelem zdili
@market_a_dum jinak za tech 1,7mil byla nacenena zakladovka, obvodove zdi, pricky, strecha,... cihly porotherm, strecha palena Tondach. A nezlobte se, ale tu otazku jste polozila vazne blbe a nemuzete se divit reakcim... napsala jste, jestli jde udelat hrubou do pul milionu. Hruba stavba je skutecne zakladovka, veskere zdi a strecha. Pokud vy strechu nepocitate, pak musite dotaz polozit jinak. Napr: Kolik vas stala zakladova deska a vyzdeni?
Jinak k cislum:
zakladovka deska dvouurovnova, 112m, vc vykopovych praci 238tis, strecha co si matne pamatuji kolem 240tis, zdivo jen material pres 133tis bez prace, stropy spirolly 80tis, schodiste s jednim monolitickym stropem 35tis, kolik stala predni betonova zed uz nevim, pak jeste vence a ty uz nevim kolik nas vysly... HEB nosniky kolem 30tis. A jeste jsem urcite zapomnela na neco. Ve finale jsme byli svepomoci kolem milionu.
:@requied : Moc pekny . A je to do 500 :-) ovsem pochybuji, ze tazatelka je takovy zrucny remeslnik. :-D Koukal jsem do alba a jsi fakt sikovnej,
Takže se shodneme, ze do 500 se hrubá dřevostavba postavit nedá, leda svepomoci (uplne sam) a bez zakladu.