Navýšení ceny při zdražení materiálu

Chceme stavět dřevostavbu s firmou Důmrazdva. Firma nám nabídla smlouvu, kde je mj. uvedeno, že pokud by došlo k zásadnímu zvýšení nákladů na materiál, firma projedná možnost zohlednění nákladů do ceny díla. Nelíbí se mi to. Máte nějaké zkušenosti, zda takto postupují i jiné firmy? A má někdo zkušenost přímo s firmou Důmrazdva? Jinak ta firma působí sympatický.....
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od qwertzqwertz:

Chceme stavět dřevostavbu s firmou Důmrazdva. Fir…
@qwertzqwertz Dobrý večer, budeme stavět s jinou firmou a ve smlouvě to máme také. Máme tam myslím pokud by došlo k navýšení o cca 20%. Teď nevím přesně. Ale tak nějak to také máme.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od qwertzqwertz:

Chceme stavět dřevostavbu s firmou Důmrazdva. Fir…
@qwertzqwertz Je to problém hlavne preto, že netušíte aké majú oni ceny a čo znamená zdraženie. Podľa akých cien budú to zdražnie vyhodnocovať? Určite by som požadoval konkretizovať podľa čoho berú zdraženie, aby ste si to vedeli odkontrolovať. Napríklad furt sa všade píše, že idú ceny hore a ja mám za posledný rok opačnú skúsenosť. Áno, niektoré cenníkové veci zdraželi, ale vo väčšom množstve Vám aj tak dávajú ponuku na mieru a tá bola u mňa za posledný rok každý mesiac nižšia ako mesiac predtým. A tiež ceny záležia na sezóne. Na začiatku zimy budú veci na zateplenie určite lacnejšie ako v lete.
Odpovědět
@qwertzqwertz Předpokládám, že tuhle klauzuli (inflační doložku) má ve svých smlouvách o dílo zahrnuta většina stavebních firem. Je to důsledek raketového růstu cen stavebního materiálu před několika lety. Slušná firma tuhle doložku nezneužije a je schopna předem specifikovat, za jaké situace by ji uplatnila. Aktuálně je cena stavebního materiálu u nás víceméně stabilní a není tudíž nutné sahat k takovémuto mimořádnému opatření.
Odpovědět
Firma se mi to snažila do smlouvy dostat. Řekl jsem, že s tímto jim to nepodepíšu. Co je zdražení? Co je základní cena? Je ta cena kterou teď uvádějí reálná, nebo je to příprava na to aby si těch 20 procent mohli přidat? Tohle je potom hrozné dohadování které nemáte šanci vyhrát. Pokud budou chtít (a proč by nechtěli že) tak vám to prostě zdraží.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?