Budeme platiť sankciu, ak nedostaneme hypotéku?

Potrebujem poradit ohladom SOB - je normalne, aby v SOB v ramci sankcii pri nedodrzani terminu podpisu kupnej zmluvy na dom bola sankcia 150 tisic, aj ked nedostaneme hypoteku? Takze ja som zaplatila rezervacny poplatok realitke a este budem platit aj sankcie vyplyvajuce zo SOB, ak by sme nedostali hyposku? =-) =-) =-)
Odpovědět
Ahoj, my tam máme stejnou sankci. To, že nedostaneš hypotéku je tvoje vina, takže máš za to i sankce. Takhle to bohužel chodí... Vzdy to ale zalezi na dohode s prodavajicim.
Odpovědět
nj, ale uz som platila rezervacny - 200 litrov - to nie je malo! A sankcia je dalsich 150, to asi upadli nie, kde by som to nabrala?
Odpovědět
Ja teda myslim, ze my tam zadnou sankci nemame, pouze bychom prisli o zalohu, a ta byla 100 tis.
Odpovědět
ani my sme tam nieco take nemali len sme mali, ze by sme prisli o zalohu 50 000 ;-)
Odpovědět
Jinak k te smlouve obecne, tu, co nam realitka navrhla mi nas pravnik z 40% prepsal, radim Vam, abyste ji dali nejakemu "nezavislemu" pravnikovi k nahlednuti a posouzeni....
Odpovědět
takze dopadlo to tak, ze sme ich poprosili, aby to laskavo tam nedavali tu pokutu, a nedali :-D :-D a je to vyriesene :-D :-D
Odpovědět
cutty - to je dobre, proste oni to zkusi a uvidi, jestli to projde... ach jo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Prosím poraďte na co všechno dát pozor, co by měla smlouva o smlouvě budoucí obsahovat? Jsou někde nějaký vzorový smlouvy k nahlédnutí?
Odpovědět
@kotatko Můžu poslat na email naší smlouvu o smlouvě budoucí, není to nic světoborného, ale je tam snad vše co tam má být, alespoň právník konstatoval, že je to standardní smlouva, nám stačila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jeee budu moc ráda. Mě se ta neše vůůůůbec nelíbí. :-S
Odpovědět
Ahoj je to pouze o dohodě! Smlpuva musí být ok odbou stran a ne oboustranná. To je dnešní taktika RK!!!
Odpovědět
Chtěla jsem napsat jednostranná. My to také teď řešíme, my jsme ale nepodepsali Rez. sml.
Odpovědět
Článek se načítá
Přesně jak píše deninovako, smlouva je dvoustranný právní úkon a každý si musí trvat na tom, aby smlouva byla korektní pro obě strany. RK mají povětšinou jednu svoji vzorovou smlouvu a nerady dělají úpravy. A ač vím, že se to nebude líbit, také doporučuji, aby smlouvu prošel advokát (nebo nemusí být advokát, ale alespoň člověk daného práva znalý). V takovém případě raději něco málo zaplatit, než pak plakat, kdy už bude pozdě. Pokud někdo nemá jistotu, že dostane hypoteční úvěr, nemůže se v žádném případě zavázat, že podepíše finální kupní smlouvu. V prvé řadě prověřit možnosti poskytnutí hypotečního úvěru a pak teprve podepisovat smluvní dokumenty.
Odpovědět
Ahoj, zarezervovali jsme si byt, ale majitel bydli dál od místa, kde chceme kupovat. Tento víkend tu však je a z realitky nám volali, jestli bysme přišli podepsat smlouvy k notářce v neděli. Myslíte si, že je to v pořádku? Když to není všední den.
Odpovědět
@lenaaf já v tom problém nevidím pokud si pořádně pročtete co podepisujete, tak je jedno kdy to podepíšete ;-)
Odpovědět
kalipso: Taky si to myslím. Děkuju za odpověď
Odpovědět
Profilova fotka
@kalipso ahojky..,.budu asi troufala, ale nemohla bych taky nahlednout do te smlouvicky?? taky se chystame k podpisu s RK.... dekuji za odpoved...
Odpovědět
Profilova fotka
@lenaaf Ahojky, já myslím, že to není problém, dnes jsme zrovna byli podepisovat budoucí kupní smlouvu a zrovna jsem se dohadovali na tom, že pro obě strany bude lepší kupní smlouvu podepsat třeba v neděli, aspoň si člověk nemusí brát dovolenou, či si to v práci nadělávat.. a notářka nám vyhověla, říkala, že není problém se sejít u ní v kanceláři o víkendu. @cuttysark my máme také sankce ve smlouvě, ale dohodli jsme se, že to bude právě ta záloha co jsme dali realitce - takže u nás 50tisíc.. tzn. kdyby nám nedali úvěr/hypo tak prostě propadne realitce těch 50tisíc.. Jinak pokud jste zaplatili už 200tisíc a chtějí po Vás ještě sankce 150tisíc, asi bych nejdřív šla do banky zažádat o hypotéku (předhypoteční úvěr - přiklepnou ti úvěr na určitou částku, i když ještě nemáš třeba vybraný byt) abych měla jistotu, že ji fakt dostanu. Přijít potom o 350tisíc, je docela dost :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?