Předžalobní výzva stavební firmě

Profilova fotka
Máte zkušenost, pomohlo to? Stavíme dřevostavbu formou 2by4 s menší nijak známou firmou, bohužel jsme si ji nevybrali, koupili jsme jako projekt i s pozemkem, který jsme chtěli. Dle smlouvy o dílo měl být dům hotov říjen 2020. Prodlení nemá nic moc společného s covidem, ale s tím, že firma přelejvá prachy a teď nemá žádný nový projekty, kde by nabrali zálohy. (to máme i jako informací od zaměstnanců) Majitel firmy je pohádkář a nevypadá to, že by dokončení domu mělo jasný termín, jediné štěstí, že většina už je hotová, i když kvalita nic moc...😕 Už jsme poslali klasickou výzvu od právníka, nyní uvažujeme oficiální předžalobní...jak u vás, kdo zažil něco podobného, mělo to smysl, pomohlo? Díky za sdílení zkušeností
Odpovědět
@martinanaruby Mrkněte na YouTube na dřevostavby s Pavlem Šimkem a třeba ho i kontaktujte. Myslím, že vám určitě poradí, popř i stavbu zkontroluje.
Odpovědět
Zdravím, výzva kterou Vám psal právník je nejspíš právě předžalobní výzva. Žádnou jino výzvu by ani nemělo smysl posílat. Nenapsala jste, co přesně si slibujete od výzvy, potažmo od případného soudu. Urychlení prací? Slevu? Jediná páka na řemeslníky je neplatit moc peněz dopředu. Jakmile mají zaplaceno, mají "splněno". Pokud se s nima budete soudit, bude to trvat min. 1-2 roky a za tu dobu o deset let zestárnete (oni nejspíš také, ale to Vám moc nepomůže).
Odpovědět
Profilova fotka
Normálne ich dajte na súd. Výzva je nič, zažili sme niečo podobne, chceli sme kúpiť pozemok tiež už s projektom na výstavbu drevostavby, realitke záloha, staviteľovi záloha, predávajúcim pozemku záloha, nakoniec banka nedodržala termín a predávajúci pozemku odskočili od predaja, ale ani realitka ani staviteľ nechceli vrátiť zálohy ani nereagovali na výzvu od právnika. Mohli sme sa súdiť, boli by to 3 zvlášť sudy s výsledkom 50:50 ak by sme prehrali platili by sme ešte právnikov. Nechali sme to tak, prišli sme o 17000€ ! Je to šialene, všetko bolo pod dohľadom právnika a aj tak sme sa okaslali. A ako poznáme súdnictvo ešte by sme sa nedoplatili súdne trovy. A súdiť sa s bankou nemá zmysel. Vy v tom ale máte určite viac peňazí a pokial nedodržali zmluvu, ste v práve. Ja len že ak nebudú reagovať na výzvu iné ako dať ich na súd Vám nepomoze. Veľa šťastia, mne trvalo rok, kým som sa s tým zmierila.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinanaruby Pokud chcete jít k soudu, předžalobní výzvu je třeba poslat. Zvažte však, jestli v případě, že u soudu vyhrajete, bude kde brát. Tedy jestli vám případný pravomocný rozsudek nebude k ničemu, když ve firmě nebude žádný majetek a jednatelé budou bezdomovci. Podle toho, co píšete, to vypadá, že firma směřuje k likvidaci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?