Jaké dokumenty jsou potřeba k ohlášení stavby?

Profilova fotka
Jaké dokumenty je potřeba dodat k ohlášení stavby? Na stavebním úřadě nám pouze řekli, že budou vyžadovat to, co je dáno zákonem. Do toho jsem nahlédla, ale uvítala bych překlad z té úřední hatmatilky. Tak nějak máme přehled, ale pomohl by nám nějaký jasný seznam, případně i návod, kde se dá co sehnat, zařídit. Máte? Poradíte?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@lostakova nám paní na úřadě dala seznam dotčených orgánů a tam nám zaškrtla co všechno se nás týká: tady je odkaz - je to v PDF (http://www.rudnamesto.cz/stavebni-ura...) ale co všechno chtějí po Vás by měli říct oni...například nás se týkala i vojenská správa ;oD no a pak chtěli projekt a vyplnit nějaké jejich formuláře k podání..+ výpis z katastru...
Odpovědět
@lostakova a taky průkaz energetické náročnosti, pokud ještě nemáte :-) my byli spokojení s www.jsprojekt.cz :-) Nechci jim dělat reklamu, ale jestli Ti to pomůže, tak proč ne :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@nicky215 Ten máme, díky. @agrinel No, je toho požehnaně. My máme zatím jen O2, ČEZ, RWE. Asi to z toho našeho Stavebního úřadu budu muset nějak vytáhnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@lostakova urcite protoze 100% se vas vsechno netyka..nam taky jen vyskrtala co mame prinest:-D tak hodne zdaru:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@agrinel Ještě jsem důkladně prolustrovala stránky stavebního úřadu, jestli nejsem trotl, ale prostě fakt nic nepíšou, tak jsem napsala přímo konkrétní paní, pod kterou bysme měli místně patřit a budu doufat, že poradí.
Odpovědět
Tak se přidám s troškou do mlýna :-) Měli jsme dům na ohlášku (dřevostavba Rýmařov) a potřebovala jsem projekt, energetický štítek (to jsme měli s Rýmařova), průvodní a technickou zprávu, situačku včetně všech přípojek, sjezdu a čov,(dělal náš projektant), vyjadřovačky od ČEZ, O2, RWE, vodovody (tam jsme zasílali situačku, vše přes internet), souhlasy okolních pozemků - k tomu musely být i podpisy sousedů na situačkách, dále s našim pozemkem sousedí chodník obce, přes který budem sjíždět, takže i souhlas obce se stavbou RD včetně příslušenství a sjezdem, dále sjíždíme z hlavní silnice, takže souhlas od Ředitelství silnic a dálnic a Krajského úřadu - odbor dopravy a Policie, dále pak koordinované stanovisko MěÚ(vyjádří se všechny odbory úřadu, to bych zadala jako první, trvá cca 1 měsíc), hydrogeologický posudek, zpráva o radonu. Jestli máte i čov, ta to je pak samostatné řízení, ale k tomu potřebujete už ohlášku. Měla jsem štěstí na lidi, všude byli skvělí,se vším poradili a pomohli, ale každý úřad může chtít i něco jiného. Snad jsem alespoň trochu pomohla. Zvládli jsme to sami, ale s firmou by to asi bylo dříve, zase jsem dnes hrdá, že jsem to dala.:-) Nic se nebojte, je to jen papírová válka a hodně telefonování. :-) Držím palečky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sisi40 Co je čov? A pak mi není jasné to koordinované stanovisko MěÚ. To je úřad v místě, kde je stavební úřad nebo obecní úřad v místě stavby? Jsem z toho celkem jelen :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sisi40 přesně tak...taky jsem na sebe hrdá že jsme to zvládli bez profíků ;o)) sice to trvalo možná o nějaký měsíc déle ale bylo to osobní vítězství ;o) @lostakova ČOV je čistička odpadních vod ;o) to je když nemáte kanalizaci nebo jímku ;o)
Odpovědět
Náhodou netušíte někdo, jak se postupuje, když neseženu podpisy všech majitelů jednoho sousedního pozemku (resp. 2 majitelé nám souhlas dají a další dva nedají)? Stavbou bychom mohli jít na ohlášku, splňujeme vše, žádné vyjímky, zastavěnost cca 100 metrů. Jen ty dva podpisy nám budou chybět. Paní na stavebním úřadě jsem se příležitostně ptala, zda by nestačilo je obeslat poštou a doložit dodejku a to asi neklapne. Předem díky moc za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@adelkav když sousedé nepodepíší dobrovolně tak vám to na úřadě překlopí do normálního stavebního řízení a to trvá déle...vyvěsí se info o plánované stavbě na úřední desku a všichni zúčastnění jsou obeslání a mají lhůtu do které se k tomu musí vyjádřit a úřad pak rozhodne jestli námitky sousedů brání ve vydání stavebního povolení nebo ne...
Odpovědět
@agrinel díky moc. A netušíš, jak moc se to zbrzdí? O dva měsíce nebo ještě víc? A sousedé se musí vyjádřit? Tím mě nestraš, protože se v našem případě jedná fakt o ignoranty :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@adelkav to netuším...je tam nějaká lhůta do kdy se musí vyjádřit..ale nevím jestli je to měsíc..o moc víc to asi nebude..a když se myslím nevyjádří tak je to po uplynutí té lhůty bráno jako že jim to nevadí ;o))) takže to buď v klidu ;o)) pokud to nebudou řešit tak vám to po té lhůtě odklepnou jen se to o ní prodlouží...nedej ale bože aby se k tomu vyjářili a pak ty tahanice můžou být dlouhé...
Odpovědět
Článek se načítá
@agrinel tak to jsi mě potěšila. Tam není důvod, proč by si měli stěžovat. Jen jsem chtěla mít ohlášku co nejdříve, aby se udělala základovka ještě před zimou a to s těma sousedama asi neklapne:-(
Odpovědět
Profilova fotka
@adelkav no tak teoreticky by se to ještě stihnout dalo...pokud už máš všechno ostatní zařízené a chybí jen ty podpisy sousedů tak když to dáš na stavební úřad a oni budou měsíc čekat na vyjádření tak to máš říjen no a jestli máte i vyřešené financování tak by se to ještě mohlo během listopadu stihnout když nebude nějaká extra kalamita ;o)
Odpovědět
@lostakova MěU je městský úřad (my pod něho spadáme, máme malou obec) Koordinované stanovisko je vyjádření téměř všech odborů úřadu k ohlášce (dopravní, životní prostředí, kultury....), nebojte to dáte :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A já budu mít trochu jiný dotaz, ale týká se ohlášky...domnívám se dobře, když podám ohlášení a oni se mi vyjádří kladně, už můžu stavět...nemusím čekat na stavební povolení? Nebo si to myslím špatně..?? Děkuji za porady :)
Odpovědět
Profilova fotka
@svobodka86 ohláška je zjednodušené stavební řízení takže pokud dodáš všechny podklady a oni je schválí dostaneš vyjáření od stavebního úřadu a na základě toho můžeš začít ;o)
Odpovědět
Profilova fotka
takže super a když to vyjádření bude kladné, tak se tedy může začít stavět a prostě jen někdy příde udělení stavebního povolení, ale to mi už můžeme mít třeba půlku baráku, postavenou??!!
Odpovědět
Profilova fotka
@svobodka86 když bude vše v pořádku a už po vás nebudou nic chtít dodat tak rovnou dostanete kladné vyjádření, všechna razítka a papír STAVBA POVOLENA ;o) to si vylepíte na nějaké pěkné místo kde je na to vidět a začnete pracovat...nic víc už nepřijde ;o)
Odpovědět
Profilova fotka
Dneska jsme měli cestu kousek od stavebního úřadu, tak jsme se tam zas zeptali, jestli by nám ještě ujasnili ty dokumenty a vypadá to líp, než z počátku, protože prý spoustu věcí nepotřebujeme, tím, že už se tam stavělo. Takže třeba vyjádření o existenci sítí, která už jsme sehnali, jsme sháněli zbytečně, protože na SÚ už dávno vědí, kde tam které sítě vedou. Aktuálně tedy sháníme projektanta, co by nám usadil dům na pozemek a pomohl se zbývajícími dokumenty, co bude SÚ potřebovat. Pak už snad jen souhlasy sousedů a snad je to všechno... pokud mě někdo nevyvede z omylu ;-)
Odpovědět
@lostakova hele a to my zrovna museli mit existenci siti a to je zasitovana cela nova ulice a domu je tam novych vic jak 10 :-D a proc vam neusadi dum ten, kdo vam ho vyprojektoval?
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote Protože my máme typovku od Euroline a ani jsem nezjišťovala, jestli něco takového dělají nebo ne, ale s tou jejich ochotou...
Odpovědět
@lostakova delat by to meli...
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote Zjistím a nechám v záloze pro případ nouze největší.
Odpovědět
@lostakova taky sousedíme s pozemkem, který má víc majitelů. Poslali jsme jim dopis s nadepsanou obálkou pro odeslání zpět a papír, který mají podepsat a vložit zpět do obálky. Někteří poslali zpět během týdne a ty zbylý jsme jeli osobně navštívit. Sice jsme najeli asi 100 km, ale ušetřili jsme 2 měsíce čekání (rozdíl mezi ohláškou a stavebním povolením), protože by nám to sami od sebe už neposlali
Odpovědět
Profilova fotka
@cape My sousedy naštěstí neřešíme. Oba sousední pozemky patří stejnému majiteli, kterému patří i ten náš. Výhoda rohového pozemku :-)
Odpovědět
@lostakova jé, no vidíš, to byl příspěvek spíš pro @adelkav :)
Odpovědět
Ahoj mel bych otazecku kolik se platí za zastavěnou plochu na úřadě?
Odpovědět
Ahoj, nevíte někdo jak je to s ohlášení když na pozemku ještě není vybudována el.pripojka ale smlouva o zhotovení již je? Budu muset udělat stavební povoleni nebo i bez ty elektřiny bude stačit ohlášení? Diky
Odpovědět
Profilova fotka
@bezi91 stačí i tak ohláška
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?