Barva lamel žaluzií k antracitovým oknům

Zdravím, chci se zeptat, zda nemáte někdo antracitová okna a k tomu nějaký světlejší odstín lamel žaluzií např. REL DB703 Vybíráme teď žaluzie a původně jsme je chtěli ve stejných barvách jako okna, ale bylo nám řečeno, že se standardně dělá i to, že se právě k antracitovým oknům dává více do šeda zabarvené lamely a výhodou je, že lépe odráží světlo a v létě se tak nepřehřívají, ale i přesto, že nám to ukazovali na vzorníku a na pár realizacích, tak si nejsme jisti, zda to bude vypadat dobře. Máme žaluzie jen na některých oknech, fasádu domu plánujeme bílou a ostatní kovové prvky (parapety, okapy) antracitové. Děkuji za vaše názory.
Odpovědět
@tomus máme všechny barvy úplně stejně a nic jsme nevymýšleli ... žaluzie v barvě oken .. stejně je to jedno, budou zaprášené a ted po řepce odporně "žluté" ...
Odpovědět
Pokud je pro vás hlavním kritériem vzhled, tak si dejte stejnou barvu. Jinak ano tmavé žaluzie mají své nevýhody, větší rozehrati od slunka a taky je na nich vidět více prachu, ale to bude i na těch oknech a parapetech. Jinak tady na Moravě má většina lidí (jak tak pozoruji) šedé barvy (kvůli odrazeni slunka), ale i často spíš šedé okna. Kamarádka má antracit okna i žaluzie a nadává hlavně na to, jak je vidět zapraseni a vyžaduje to větší údržbu.
Odpovědět
Budeme mít světlejší s metalízou kvůli prachu. Stejně jako na autě - nejvíc prachu, nečistot a škrábnutí je vidět na tmavém laku bez metalízy.
Odpovědět
@xkarlos To žluté není z řepky, ale z jehličnanů. Je jasné, že viník se hledá lehce. Žluté = pyl = řepka. Ale pravda je jinde. Řepka to není.
Odpovědět
@davex to je úplně jedno, z čeho to je ... ale pole s řepkou je 30m od baráku (po větru, když fouká, tak z pole)... les je o půl kilometru výše ...
Odpovědět
Zdravim, máme odlišnou barvu oken (basaltgrey) a žaluzií (db703), protože dodavatel nevyráběl žaluzie v barvě oken. Trošku jsme se toho báli, ale vypadá to moc dobře. Parapet pak máme v barvě oken, fasáda bílá. Jinak žaluzie máme skryté, takže kastlíky nejsou vidět a když je žaluzie spuštěná, tak zase okna nejsou moc vidět pod žaluzií, takže na první pohled ani není poznat, že by barvy byly odlišné.
Odpovědět
@xkarlos Tu jde jen o osvětu, protože to slyším často. "Pojebaná řepka, zase mám od toho celé auto." Přitom řepku opyluje hmyz, vítr k tomu nepotřebuje a má pyl lepkavý a těžký. Takže to jsou jehličnany a když semínko pampelišky uletí i 100 km, pro pyl těch pár km není žádný problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Okna šedá, parapety hliník nebarveny a žaluzie v barvě okna. Rozhodovala se nad stříbrnou, ale nakonec padlo na barvu okna. Prý to více lahodí oku říkal kamarád co nám žaluzie dělal
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?