Antracitová okna a k tomu bílé venkovní rolety

Profilova fotka
Nemáte někdo kontrastní barvu u rámů oken a venkovních rolet a byl byste ochotný se podělit o to, jak to vypadá? 🙂 Ideálně kombinace bílá omítka, antracitová okna, bílé venkovní rolety. Případně proč byste do kontrastní barvy nešli? Děkuji 🙂
Odpovědět
@aliishaa spis bych nešla do rolet. Když už investujete do venkovního stínění vemte normální žaluzie. Pokud nežijete v panenské přírodě, tak černá okna budou brzy zaprášena a bílé rolety zašedlé od deště. Takže obojí bude vyžadovat častější umývání. Ten kontrast bude asi moc.
Odpovědět
@aliishaa A v cem to je kontrast, kdyz pri zatazeni rolet vam ty ramy pod nima zmizi? A pri vytazeni taky nebudou videt...?
Odpovědět
Profilova fotka
@artep1987 Děkuji, když nám více vyhovují ty rolety. Máme zkušenosti s obojím. Je to u prašné cesty, provoz minimální, s nějakou údržbou počítám... teď v bytě máme rolety světle šedivé, třeba by to nebylo tak moc bijící do očí jako bílé.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt No právě! Ale kam se podívám, tak rolety a rámy oken ladí a i dodavatel se brání jiné barvě, že to nebude vypadat hezky. Ovšem bílá není za příplatek 😄.
Odpovědět
@bayt přes rolety nejde vůbec vidět ven. Hodně sousedů tady v okolí to ma tak na půl nebo 3/4 okna. Takze to vidět je. A nezakryva to celý ram ale tak půlku.
Odpovědět
Profilova fotka
Konečně jsem našla něco na netu... nepřijde to tak hrozné jenom nám? 😄
Odpovědět
Profilova fotka
@artep1987 Když já mám problém,že mi ve vyhledu vadí i žaluzie, ty mame v druhem bytě, takže jsou přes den vytažené a zatahujeme jen na noc nebo když jedeme na delší dobu pryč. Zevnitř je záclona. Rolety chceme hlavně jako ochranu proti zlodějům, kvůli tepelným ztrátám a když ještě za světla potřebujeme tmu,např. když jdou děti v létě ještě za světla spát.
Odpovědět
Profilova fotka
Se žaluziemi taky podle mě hrozně hází jakýkoliv větší vítr, rolety se ani nehnou. Ale chápu že to má každý jinak 🙂.
Odpovědět
@aliishaa Tak jeste jde o to, jakou barvu mate uvnitr a co budete videt pri zatazeni. Zvenku ta bila na bily fasade muze vypadat trochu ztracene a asi se bude brzy spinit, ale co neco kremoveho nebo svetle sedeho? Proste ne ciste bila? Jinak zaluzie jsou super na regulaci svetla uvnitr, a ve vodicich listach jsou taky hodne odolne vuci vetru.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Zevnitř jsou okna bílá a planujeme záclony. Na fotce co jsem dávala výš mi přijde fajn, že je ten jakoby rám a kastle antracit,i když je samotná roleta světlá. To by mohlo vypadat ne úplně ztraceně i na bílé fasádě? Ona ta jejich bílá taky není úplně perleťove bílá, je to podle mě světle šedé. Každá jina barva je zřejmě za příplatek.
Odpovědět
Nevidím důvod, proč nejít i do barev a kontrastních barev. Alespoň to budete mít odlišné od 90% lidí, kteří volí neutrální barvy.
Odpovědět
@aliishaa A vy budete mit kaslik priznany tedy? Vetsinou je schovany a lista je taky zapustena ve fasade - tj. ne jako na obrazku. Pokud mate ale ruznou barvu zevnitr a venku, tak proc asi ne i bila roleta. Kor, pokud bude do vic do seda, jak rikate.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bayt Ano, kastlík bude přiznaný. @huchu My už jsme v podstatě rozhodnutí, jen nám přijde zvláštní, že nás odrazuje každý v okolí včetně dodavatele.
Odpovědět
Na přiloženém obrázku ten kontrast není špatný, ale měla bych spíš obavu ze zažloutnutí bílé barvy na roletě. Většinou každý předmět v bílé barvě vystavený slunci časem nepěkně zažloutne.
Odpovědět
Profilova fotka
@daruna Možná proto není ta jejich bílá čistě bílá, ale do šediva? Aby to nebylo náchylné na zežloutnutí? V současném bytě je máme 11 let na JZ. Ja jsem fakt spokojená, jen mě v okolí každý odrazuje,že to nebude ladit,neni to moderní, odstín,udržba... ale asi každá barva je nějak náchylná, s tmavou budu bojovat kvůli pylu atd.
Odpovědět
@aliishaa Protoze je zvykem to davat do barvy oken, aby to ladilo. Podle me to taky vypada lip, ale vase reseni me "neurazi".
Odpovědět
Profilova fotka
@aliishaa myslím, že to bude v pohodě. V ČR je ten zvyk takový. Žili jsme v DE, tam jsme si taky rolety odzkoušeli a proto je taky chteli pak tady na dům. Tady chce většinou každý žaluzie, ale v DE má 90% lidi rolety. A barvy taky porůznu, často i hnědé na bilých oknech. A kastliky přiznane a jako vsimnu si vždy, když tam jsme , že to tak mají, ale nijak mi to "nevadí " sami doma jsme tedy šli ale cestou antracit/antracit
Odpovědět
Profilova fotka
@andik.cz Ano, my žijeme v DE a s roletami jsme opravdu spokojení, proto je chceme i do domu. Žaluzie jsme zkusili taky a rolety nám prostě vyhovují víc. Manžel mi z procházky pár fotek naposílal a i když ty kombinace někdy zní zvláštně, ve skutečnosti to nevypadá zle, alespoň nám to přijde v pohodě. Ale dodavatel se na to teda netvářil ani trošku.
Odpovědět
Mi ta bílá připadá jak vrata někde u firmy. Ale, je to o vkusu. Já třeba mám i problém mít venku antracit a uvnitř okna bílá. To ale možná bude tím, že mi jednou řekla architektka, že je to vrchol nevkusu a já se toho možná jen hodně chytil 😉
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od aliishaa:

@bayt Ano, kastlík bude přiznaný. @huchu My už j…
@aliishaa Mohu vědět, z jakého důvodu vás odrazuje dodavatel?
Odpovědět
Profilova fotka
@huchu Ne že by vyloženě odrazoval, ale obává se, že to nebude vypadat hezky. Zatím asi vše dělali jen ve stejné barvě.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od aliishaa:

@huchu Ne že by vyloženě odrazoval, ale obává se,…
@aliishaa Spíš bych čekal, že vás zrovna posmělí, abyste do toho šli :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?