Venkovní žaluzie na malých oknech v koupelnách a technické místnosti?

Říkám si, má to smysl? Tahle malá okna jsou víceméně na sever. Zatemňovat nebudu, naopak tam budu rád za více světla. Na okně bude mléčné sklo, takže tam nikdo pořádně nic neuvidí.
Odpovědět
Pokud na to máte takový názor, tak jste si už odpověděl/a
Odpovědět
Do technicke a male koupelny jsme take nedavali. Jsou sice na jih, ale mame tam presah druheho patra a dali jsme mlecne sklo.
Odpovědět
Nemá
Odpovědět
@artep1987 No pořád tam může být nějaký důvod, který si neuvědomuji. Např. teplota? Bezpečí? Celistvost s ohledem na další okna? @rosiemary a nevadí vám například ostré světlo nebo to, že nemáte všechna okna vizuálně stejná?
Odpovědět
Nám staví developer, takže příprava byla na všech oknech kromě malého do šatny/vchodu u vstupu. Já osobně bych si to jedno okno i doplatila, kdyby to bylo možné (je na severovýchod) takže jen z estetických a bezpečnostních (I když vím, že se to dá prekonat) důvodů. Ale každý si to musí určit sám, tady podle mě už rozhodují hlavně finance.
Odpovědět
Také si myslím, že do uvedených místností s ohledem jak uvádíte je montáž venkovních žaluzií zbytečná. Jak píšete o té bezpečnosti - toto se týká víceméně venkovních rolet, ne venkovních žaluzií - ty plní spíše zajištění tepelné pohody ve vnitřních prostorech, funkci stínění. Venkovní rolety mají v sobě implementován i prvek bezpečnostní.
Odpovědět
@robertpok ostre svetlo tam neni, presah strechy je cca 3,5m…vizualni stranku jsme resili, ale tim ze jsou okna mala a kastliky skryte, tak to moc nevnimame
Odpovědět
Profilova fotka
My mame krom garáže vsude,kvůli vzhledu. V koupelně i kvůli soukromí. Ale nemáme je s vestavem,mame dodelavane.
Odpovědět
Malá okna na sever, nedávali jsme nic. Na ostatních máme rolety.
Odpovědět
Profilova fotka
Na malých oknech nemáme. Dali jsme akorát sítě proti hmyzu
Odpovědět
My dáváme žaluzie do obýváku/kuchyně, pak do všech ložnic a nakonec i do koupelen, kvůli soukromí. Moc jiného tam nezbývá, Nedáváme do TM, která je v závětří, kde ji samu o sobě temní venkovní stěna. A nebudou v chodbách. Nikde jinde už okna nejsou 🙂 Pokud by byla koupelna na východ a s mléčným sklem, žaluzii bych tam nedávala (teda pokud by to nevypadalo vysloveně blbě - nějaká část domu, na kterou koukáte hodně, a hned vedle sebe dvě odlišná okna).
Odpovědět
Profilova fotka
@evita_ij muzu poprosit o foto jak je mate dodatecne dodelane? dotahovali k nim elektrinu? od koho je mate? moc dekuji
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jaroslav_plichta máme lomax, elektrina se vedla zevnitr od zásuvek, nafotím, a zvenku je kastlík plechový kryt.
Odpovědět
Nedával jsem na severní stranu nikde a nemám ani na západní, kde mám okna do koupelny a technické s úpravou Mastercarre. Popravdě nechápu ani moc estetické hledisko. Aby to mělo nějaký význam, musely by být kastlíky viditelné, nebo žaluzie pořád zatažené a pootevřené na všech oknech. Taky jsem o tom tak dříve uvažoval, ale je to nesmysl. Reálně mám na domku zatažené žaluzie vždy ty, které aktuálně chci aby zatažené byly.
Odpovědět
Dali jsme je všude, kromě malých oken na sever, např. garáže, z této strany není do domu vidět. Jinak jsou i v pidi okně v šatně, v oknech v technické a koupelně na západ. Něco kvůli slunci, něco kvůli večernímu zatemnění. Na sever a s mléčným sklem je to zbytečné.
Odpovědět
@davex Já myslím, že právě někdy ty kaslíky viditelné jsou. Když nejsou, tak je to samozřejmě fuk 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav_plichta fotky
Odpovědět
Profilova fotka
@evita_ij moc dekuji za fotky - slo by jeste ukazat pohled zevnitr, jak moc zasahuji do okna kdyz jsou zaluzie roztazene? Jak probihalo natazeni elektriny zevnitr - bylo hodne der?
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav_plichta uvnitř to bylo sekání do již hotových omítek, od vypínače elektrika do ovladače a nahoru a skrz zeď ven, pak zapravit a uhladit, jako trochu ti bylo vidět,ale mám tam zaclony závěsy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?