Betonová nebo pálená taška?

Ahoj, Co byste vybrali? A proč? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
To je podobný jako Losna nebo Mažňák :) každý má to své
Odpovědět
Beton patří do základů a ne na střechu. Proto mi právě pokrývají domek betonovou taškou Bramac. Hlavně proti proudu! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
rozhodoval jsem se mezi pálenou a betonovou a nakonec jsem šel do betonové, levnější základní taška i doplňkové
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od evizna:

Ahoj, Co byste vybrali? A proč? Díky
@evizna Mám betonku. Je pevnější, líp se po ní chodí... 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Pálená taška má větší tradici. A v glazované úpravě je nádherná.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od evizna:

Ahoj, Co byste vybrali? A proč? Díky
@evizna Když jsme stavěli tak jsme se rozhodovali hlavně podle ceny. Takže máme betonovou, nicméně tedka když jdeme kolem nějakého domu kde je pálená lesklá tak toho trochu litujeme...ta betonová po pár letech jakoby zajde, pálená je po 10 letech stále jako nová..
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od caesar82:

Beton patří do základů a ne na střechu. Proto mi …
@caesar82 To je rozhodně jen názor těch, co s tím nemají zkušenost. Betonové střešní krytiny jsou kvalitní a hlavně něco vydrží.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jiri_v:

@caesar82 To je rozhodně jen názor těch, co s tím…
@jiri_v Měl jsem ti "čest" měnit betonové tašky na stodole z padesátých let. Občas nějaká praskla a teklo do sena a když jsem ji chtěl vyměnit, klasicky zespodu, zůstalo mi ruce třeba dalších šest. To se pálenýma na baráku a druhé stodole nedělo, ty se měnily je po řádění větru, a to na té druhé stodole byly je starší. Možná když budou mít na sobě nějakou polevu, tak betonová taška vydrží víc, ale tyhle byly po čtyřiceti letech v řiti. Jestli chce mít člověk střechu na furt, ať si dá glazovanou pálenou tašku. V jedné vesnici v oklolí je z roku 1906. https://mapy.cz/zakladni?pano=1&x=15....
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@jiri_v Měl jsem ti "čest" měnit betonové tašky n…
@kofejn V Česku se betonová krytina vyrábí od roku 1984. Takže kdoví co to bylo.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@kofejn V Česku se betonová krytina vyrábí od ro…
@jozkakomosny Betonová byla a jen předpokládám, že se dávala při stavbě baráku. Nepamatuju se, že by se dávali nové tašky. Dědy už se nezeptám, zkusím mámu. Ale jestli je střecha z osmdesátek, a já tam blbnul na střeše už v koncem devadesátek, tak je to ještě horší, než jsem čekal.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@jozkakomosny Betonová byla a jen předpokládám, ž…
@kofejn Od devadesátých let mně prošlo rukama opravdu hodně střešních krytin a na betonku nedám dopustit. A znám spoustu lidí, kteří ji mají a nikdo nelituje. Takže když jsem 2008 stavěl, tak jsem si ji dal na barák. A v pohodě, a že jsem se po ní už něco nachodil. Prostě jsem spokojený, když si nemusím dávat takový pozor, jako když lezu na střechu s pálenou taškou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jiri_v:

@caesar82 To je rozhodně jen názor těch, co s tím…
@jiri_v A proto je mám na střeše...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od evizna:

Ahoj, Co byste vybrali? A proč? Díky
@evizna Spíš bych se koukal na to jakou to má povrchovou úpravu než z jakého materiálu je protože to co je napovrchu dostává nejvíce zabrat. Nicméně jsme také stáli před tímto rozhodnutím nakonec jsme šli do pálené Creaton domino. Cena byla plus mínus podobná. Tím že jsme chtěli hladkou tašku tak na výber moc nebylo, rozhodovali jsme se samzřejmě mezi creatonem a bramacem tegalitem, tegalit beton ale pohledově to bylo ošklivé protože neměla taška čelní hranu hladkou ale hrubou strukturu betonu a myslím že ani u tohoo betonu to nejde vyřešit, takže tady vítězil vzhled u creatonu, pak byla tondag figaro 11 tu jsem viděl na stavbě a docela byly křivé tašky u creatonu ne taže tohle bylo také rozhdující, chce si to zajít do stavebnin půjčit si tašky a porovnávat je a vybíra, jo a pak ještě jsme koukali na palenou od Röben Bergamo tam bylo vidět také že ta rovinost nebyla úplně top navíc to byly velké formáty a to jsem si řekl že se to na malou střechu 200m2 nehodí že to bude působit divně. Pak jak jsem psal o té povrchové úpravě tak zohlednit okolí kvůli mechu a nečistotám. Ten tegalit jsme viděli na střeše kde ani tak nebylo hodně stromů a byl už na něm mech.
Odpovědět
Také si myslím, že betonová je rozhodně trvanlivější, i když na druhé straně je náchylnější k vytváření kadejakých mechů a podobně.
Odpovědět
Ja to neresil, bral jsem to tak nejak taska jako taska, tak jsem chtel usetrit a vzal betonovou, no nenapadlo me vubec, ze betonova ma tak osklivou hranu, jak uz bylo psano vyse. Na druhou stranu si myslim, ze u hnede (a tedy asi i cerne) tasky to za par mesicu nebude videt (jde o to, ze ted je to videt hlavne tim, ze ten beton je svetlejsi). Takze trochu lituji, ze jsem nepriplatil palenou, ale zas jak tu nekteri pisi, muze to mit nejake vyhody. Jako jinak se mi strecha moc libi, ale je pravda, ze s palenou by to preci jen vypadalo luxusneji, ale myslim, ze za par mesicu me ta strecha nebude zajimat vubec a s tim porustanim mechu, myslim ze to ovlivnuje celkem dost faktoru, tak se uvidi.
Odpovědět
Já bych to s tím mechem neviděl tak dramaticky. Mám betonku na střeše už 15 let a mech žádný. Dům máme mezi zahradami. Ale je možné, že když je někdo u lesa, tak to může být na ten mech náchylnější.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od evizna:

Ahoj, Co byste vybrali? A proč? Díky
@evizna Vyberali sme medzi betónovou a pálenou a vybrali sme pálenú. Aj keď teda bola výrazne drahšia. Chceli sme šedú a tú mal akurát tondach (pálená) a KM beta (betónová). Antracitová, grafitová, čadičová a neviem čo ešte pre mňa nie sú šedé, ale čierne a to sme nechceli. Nechali sme si doviezť vzorky a tá betónová bola z blízka príšerná. Povrch rozhodne nebol tak hladký, občas niekde bublinky, drobné milimetrové nerovnosti, no proste rozdiel s tondachom obrovský. Iní výrobci neviem, nikto iný nemal svetlo šedú. Ostatní v okolí mali najčastejšie terran, povrchovo lepší ako km beta, ale našu farbu nemali.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?