Cena střechy

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda někdo v poslední době řešil nacenění nové střechy. Chtěli bychom stavět dům a dávám dohromady pomalu co kolik bude stát. Návrh domu je do L, střecha bude sedlová, zbíjené vazníky, zastavená plocha domu 160 m2. Tašky budou keramické. Chtěl jsem se zeptat, zda někdo v poslední době cca obdobnou střechu řešil a na kolik ho vyšla. Dostal jsme nabídku na 1 100 000 Kč....vím, že ceny jsou brutální ale furt si říkám, že taky někdo mohl chtít natáhnout cenu a zkouší to... Děkuji předem Zdeněk
Odpovědět
Tak my 180m2 vazníky. Vazníky 230k Tašky cca 300k Prace za klempirinu a položení tašek odhaduji tak na 100k V rozpočtu na to mám 700k. Ale řešíme to dodavatelsky, krok po kroku. Nemám problém vzít firmu na vazníky a pokrývače živnostníka.
Odpovědět
Zdravím, nám to vychází na cca 6000 kc / m2 .. ale mame jen obyčejnou meděnou
Odpovědět
Dům půdorysu T, 211 m2 plochy, valbová střecha, sklon 30°, cca 300 m2 plochy střechy. Celkem 953 tis. Kč za střechu vč. DPH, cca 3700 Kč/m2. Cena za dílo - komplet 1 firma vč. materiálu (měl jsem indikativní CN vyjednanou ve stavebninách a u výrobce vazníků, abych věděl, že mě nenatáhnou). * Příhradové vazníky 260 KKč impregnované / 312 KKč sušené (vč. dopravy a montáže). ** Taška (Tondach stodo šedá) vč. přísl. a dopravy 210 KKč *** latě, folie aj. doplňky 65 KKč (bez sněžných háků). **** klempířina (barvený PZ) vč. práce 78 KKč ***** montážní práce mimo klempířinu 165 KKč ... hromosvod není součástí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zdenek8:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda někdo v pos…
@zdenek8 babicka delala novou strechu minuly tyden. Strecha sedlova, 148m2. Material krome krovu (zůstával původní) cca 108tisic. (Folie, late, stresni vylez, plech Satjam.) prace 70tisic, a cca 15tisic nejaka klempirina atd... tak dohromady asi 200k.
Odpovědět
Půdorys do L 190m2 Sklon 22° Taška betonová Včetně stropních trámů a pobiti půdy i střechy cca 800k
Odpovědět
Pôdorys strechy 11x10 m, sedlová, sklon 23°, vazníky, plný záklop pod krytinu z dosiek, doplnková hydroizolácia, krytina tondach stodo 12 šedá, dažďové zvody, záklop štítu z OSB - všetko na kľúč od firmy za 466k s DPH. Keby som chcel inú krytinu, napr. betónovú od terranu, ktorá nepotrebuje záklop, tak by bola cena okolo 300k.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zdenek8:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda někdo v pos…
@zdenek8 A co takhle alespon pozadat o cen.nab.na plechovou strechu? Od tasek laickym okem k nerozeznani. Mame totiz uz 18 let plech satjam, valbova strecha,podhorska oblast; nedavno jsme nechali strechu zkontrolovat a je stale v perf.kondici; kdyz jsou zde velke vetry,tak my jsme v pohode a sousedi s taskami na strese uz tolik ne- obcas jim ze strechy nejaka odleti,takze musi nastoupit remeslnik na opravu. Navic plech je lehci nez tasky,takze i ta konstrukce strechy nemusi byt pod nej tak bytelna. Sklon mame 38 st,bungalov do L.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od catle:

@zdenek8 A co takhle alespon pozadat o cen.nab.na…
@catle No jestli je plech hezčí než například antracitové tašky, to je asi o vkusu. Ale jo, může působit moderněji. Na druhou stranu nás například od plechové střechy odrazují argumentem, že jakákoliv změna na střeše je problematičtější než když má člověk tašky.. Jde hlavne o FVE panely, se kterými počítáme od budoucna. Na střechu z tašek, pokud se na to míslí z hlediska únosnosti krovu to není problém, ale prý s plechovou je problém. Třeba mě ale vyvedete z omylu.. Pak by mě také zajímalo srovnání hlučnosti, když prší, aby to oproti taškám nebylo jak když hraje na buden...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

@catle No jestli je plech hezčí než například ant…
@rumcajk tak s tou únosnosti je to u obou stejné musí se trochu naddimenzovat jinak jsou přímo různé držáky na plech že není problém. Ale tašky mají výhodu na prostupy atd. Nejhorší je falcovana to není moc dobre když je spousta věcí okna komín atd je to jebacka to udělat. A plech je hlasitější ale žádný problém jde spát i při přívalaku s otevrenym oknem ale opět záleží na typu. Výhoda plechu je zase že kdyz je dobře udělany tak vydrží více větru a celkově vyjde střecha levněji.
Odpovědět
My letos také dělali střechu na novostavbě zastavěná plocha 64m2. Střecha sedlová tažky pálené tondach. Komplet cena 350.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?