Ctvercovy bungalov a sedlova strecha

Ahoj, nema nekdo postaveno a nafoceno bungalov o priblizne ctvercovem pudorsysu se sedlovou strechou? Rozhodujeme se mezi valbovou a sedlovou strechou. Rozmer naseho domu je planovan na 13.5m x 12.5m. Hreben planujeme presahnout kratsi stranu, tj. mel by mit priblizne 12.5m Mame nejake vizualizace, ale zajimalo by mne, zda nekdo nema neco takoveho postaveno i v realu?
Odpovědět
Profilova fotka
Hřeben sedlové střechy podél kratší strany domu a ještě bez přesahu? To musí být docela kekel, ne? To tu moc lidí mít nebude :⁠-⁠)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Hřeben sedlové střechy podél kratší strany domu a…
@pyramis Na vizualizaci to vypada celkem dobre, ono to ma nejaky kontext k celkovemu pojeti vsech staveb na pozemku. Ale vizualizace vs real je casto dost jiny kafe a proto se tu ptam ;-)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

@pyramis Na vizualizaci to vypada celkem dobre, o…
@cast Dôležitý je sklon, môže to vyzerať dobre, ale môže to vyzerať aj ako stodola. Okolo 22 ° to bude v pohode. Inak 12,5x13,5 je skoro štvorec a keď sa dá hrebeň po kratšej strane, obticky to bude ešte viac ako štvorec. Síce nemám bungalov, ale možno pomôže, pôdorys 10x9 m, sklon 25 °, hrebeň po dlhšej strane (ale fakt to nejde od oka poznať), presah po zateplení 0,5 m na každú stranu (aktuálne 0,8 m).
Odpovědět
Profilova fotka
Stavíme bungalov 12,5 m x 12,5 m s valbovou střechou + máme uděláné zastřešení nad terasou. Sklon střechy máme 22°. Přesah střechy je 0,8 m.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od venca_budka:

Stavíme bungalov 12,5 m x 12,5 m s valbovou střec…
@venca_budka Tady ta valba je ale nepraktická, protože nemáte prakticky žádné podkroví, jen možná někde 3m průlez středem a to je vše.....
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@venca_budka Tady ta valba je ale nepraktická, …
@vladimir_sacha Máme tam zhruba 8 - 9 m2 uprostřed a člověk se tam v pohodě postaví. Nám ten prostor stačí na uložení věcí, které nepotřebujeme tak často.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od venca_budka:

@vladimir_sacha Máme tam zhruba 8 - 9 m2 uprostř…
@venca_budka My máme 75m2 v sedlové střeše výška hřebenu 170cm a je tam místa málo
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@venca_budka My máme 75m2 v sedlové střeše výšk…
@vladimir_sacha Tak oprava. Po kontrole výkresů tam máme 13 m2. Nechceme mít zase mnoho zbytečných věcí doma, které pak po čase vyhodíme. Vidím to u rodičů, kdy takhle bylo spousta věcí ve sklepě a na půdě a stejně se to časem postupně vyhodilo. Nakonec je půda úplně prázdná a věci ve sklepě se vejdou do jedné místnosti. Samozřejmě chápu, že každý to má jinak a je to jenom na něm jak si to udělá. My to máme takto a jsme s tím spokojeni a víme, že nám to bude stačit.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, obecně je na takto široký rozpon sedlová střecha nevýhodná. Krov už je pak velmi složitý, drahý, náročný na provedení. My jsme dělali opravdu masivně vystuženou pozednici na rozpon 8,5 m, střechaři si mákli, architektka nás od 8,5 m furt odrazovala... Chápu estetické hledisko, ale na čtverec takového rozměru nevím nevím. Je to nápad architekta nebo už stavaře se statikem? Ono se to pak propíše do všech nosných konstrukcí stavby. Tady rychlé info pro nás laiky :). Třeba to pomůže. https://www.krytiny-strechy.cz/techni...
Odpovědět
Profilova fotka
A ta vizualizace by mě zajímala :).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od tulda27:

Zdravím, obecně je na takto široký rozpon sedlová…
@tulda27 Lenže to sú klasické krovy, na dnešné novostavby sú častejšie tenké zbíjané väzníky a tam do rozponu 15 m nie sú žiadne problémy. Áno, úložného priestoru tam veľa nebude, ale práve sa nemusí riešiť žiadna nosná stena ani stĺpy v interiéri.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?