Odpověď na příspěvek od lencus:
Prosím, najde se tu někdo, kdo má patrový dům s v… @lencus No nevím, sklon nemáme asi 35, možná, to nevím, ale přesah na štítech je metr, foto z roku 2009Odpověď na příspěvek od pyramis:
@vladimir_sacha Ty máš tak 40˚. @pyramis právě proto píšu že nevím přesně, není k tomu nic, všechno se dělalo tady dáme trám tady dáme to...Odpověď na příspěvek od pyramis:
@vladimir_sacha Ty máš tak 40˚. @pyramis Teď se dívám na úhly podle internetu a asi jo, těch 40 to bude, ale těžko soudit, když nemám jediný výkres k tomu, krov se dělal někdy v roce 2003 - 2004 a z toho co bylo a kde... Bez nějakého oficiálního projektu, krytina až 3 roky po tom. Takže těžké soudit nějakým způsobem.Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:
@lencus No nevím, sklon nemáme asi 35, možná, to … @vladimir_sacha ...děkuji alespoň za snahu. Najde se ještě někdo? Abych upřesnila... Chtěla bych nějaké delší přesahy a architektka se nechala slyšet, že 50 je až dost. Tak než si budu prosazovat svoje, tak bych chtěla mít lepší představu. Na internetu toho moc není a AI si v tomto neskutečně vymýšlí :-)Odpověď na příspěvek od pyramis:
50 cm je naprostý minimum, aby to nevypadalo úpln… @pyramis Já bych pod 1 metr nešel...Odpověď na příspěvek od lencus:
@vladimir_sacha ...děkuji alespoň za snahu. Najde… @lencus Mám uhol 25°, presahy 50 cm + okap a je to pre nás tak akurát. Aktuálne sú katalógové baráky často úplne bez presahu, ale to len aby na tom firmy ušetrili. U mňa by to bolo o 20 % strechy menej a to je v rozpočte celkom značná položka. Pod 50 cm by som každopádne nešiel.Odpověď na příspěvek od lencus:
@pyramis ..."kravsky" mám spojeno spíše s něčím v… @lencus Nevidím dôvod, prečo by presah mal vadiť vo veternej oblasti. Jediné čo, nebude okolo domu sucho, keď bude pršať. Fotku kľudne postnem verejne, pôdorys 9x10 m, výška hrebeňa 8,5 m. V byte sme mali balkón na čistý juh a balkón nad nami nám tienil tak, že v lete slnko dnu vôbec nesvietilo a v zime zas pekne do celej miestnosti. To je alternatíva ku žalúziám (slnolamy), ale funguje to iba na juh a musí to mať nad oknom presah aspoň meter.Odpověď na příspěvek od roman_:
@lencus Nevidím dôvod, prečo by presah mal vadiť … @roman_ Pěkný dům, díky za foto! Je to styl co chceme my, akorát tedy uvažujeme nižší a s větším sklonem střechy. Nemáte prosím ještě nějaké foto přímo z čela? Nyní v bytě máme přesně co popisujete - místnost na jih a nad námi lodžie, takže představu mám.Odpověď na příspěvek od lencus:
@roman_ Pěkný dům, díky za foto! Je to styl co ch… @lencus Ešte pre predstavu fotka bez fasády, presah 80 cm. Z čela zo štítovej strany fotku nemám a nie som doma. A našiel som jeden z prvých draftov od architekta, ešte bez presahu. My by sme brali aj vyšší sklon, ale limitovala nás maximálna výška. V žiadnom prípade sme nechceli šikmé stropy a už vôbec nie strešné okná. Inak aj vyšší sklon strechu predražuje, plocha krytiny je väčšia.Odpověď na příspěvek od roman_:
@lencus Ešte pre predstavu fotka bez fasády, pres… @roman_ Díky moc! Včera jsem zjistila, že jsem napsala špatně sklon střechy, má to být 30 st. Střešní okna právě také nechceme, ale nějaké šikminy v patře by mi nevadily. Uvidíme ještě jak ten zbytek doladíme.