Podbití přesahů střechy

Dobrý den, prosím o radu. Máme v plánu podbití přesahů střechy, cca 60 m2. Zavrhli jsme dřevěné palubky kvůli údržbě, líbí se nám palubky plastové - máte s nimi někdo zkušenosti? Nekroutí se? Prý časem ta barva vyšisuje. Pak leda OSB desky, ale nechat to jen tak nevypadá moc esteticky - natáhnout na to fasádu taky nemáme v plánu. Prosím o zkušenosti, rady, foto, případně na kolik cena takového podbití vyjde. Díky moc!
Odpovědět
@nofomarg Ano, máme to přesně tak,jak to chcete udělat. Máme přesahy střechy podbité bílým plastem,protože máme přízemní domek v barvě malinové s bílým kolem oken. Máme to tak už 14 let,v pohodě, zcela bezúdržbové, ani jsme to dosud nemuseli umývat-nezkoumáme s lupou,vypadá to pořád pěkně. Udělali jsme to tak hlavně proto,že nechceme být otrokem svýho majetku a fakt je to supr! I plotové latky máme z recykl.plastu, můžeš je koupit ve více barvách a časem to chytne patinu,že při zběžném pohledu nepoznáš,jde-li o dřevo či ni. A už nikdy nebudeme muset nic natírat,to je otrava a i fin.drahé dnes.
Odpovědět
@catle Lze použít i hliníkové palubky (alubky). 1
Odpovědět
Řešit to budu zespodu podbitím OSB, na to 3 až 5 cm silný EPS, stěrka, finálka jako fasáda. Ze strany pak Cetris desky v antracitu či podobném dekoru - bezúdržbovka. Podbití nenapojím na fasádu, ale z důvodu dvou různých materiálů (dřevo vs. EPS na zdivu) nechám přiznanou spáru zakončenou APU lištou. Svépomocně cca 20 až 30 tis. Kč. OSB určitě nenechávat tak, jak to je - do exteriéru bez jakéhokoliv krytí nepatří. Pokud se vám líbí dekor dřeva, dejte OSB, na to EPS, stěrku a pak finálku s dekorem dřeva, viz třeba https://www.stavebnictvi3000.cz/clank.... Pokud jde o cenu, hoďte to celé do jednotné fasády. Pokud o estetiku, tak se těm plastovým palubkám vyvarujte - působí lacině. Možností jsou i ty Cetris/Cembrit desky komplet v nějakém pěkném dekoru, ale cenově je to pak už také jinde.
Odpovědět
@zubr487 Ta cena za hliníkové palubky je ovšem trochu jinde - chceme, aby podbití bylo funkční, hezké, ale ať to nestojí majlant :-) Časem se stejně ze stávajícího domku budeme stěhovat, takže to podbití nebude investice na celý život.
Odpovědět
@nofomarg Souhlas, cena je min trojnásobná proti plastu. Jen jsem chtěl upozornit, že existuje i tato možnost. Proti plastu je to na celý život a nemusíte mít starosti s prohýbáním, kroucením nebo degradaci UV. Sám taky váhám co použít.
Odpovědět
dejte tam obyč prkna.. vydží na věky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Zdravím, obnovuji příspěvek🙂 Poraďte prosím, jak vyřešit podbití u sedlové střechy jak na stranách, tak na štítu. na štítek je celkem vysoký vazník, který nevím, jestli oplechovat, nebo vyřešit jinak? Přikládám foto, díky moc🙂
Odpovědět
@jirijozak dobrý večer, mohu se zeptat kolik mm máte přesahy? Děkuji
Odpovědět
@zlaticko8 500 mm🙂
Odpovědět
@jirijozak po celém obvodu? Děkuji 😊
Odpovědět
Profilova fotka
@jirijozak máme podbití plechem v barvě střechy
Odpovědět
@zlaticko8 Ano
Odpovědět
Článek se načítá
@dita_a_ivan Mohla byste prosím poslat foto pro inspiraci🙂?
Odpovědět
Profilova fotka
@jirijozak ok, posílám odkaz na fotku do svého alba přes @
Odpovědět
A má někdo přehled jak to vychází cenově, co je nejlevnější případně nejdražší varianta? Já přemýšlím o palubkách, příjde mi to pro svépomoc asi nejvhodnější...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@jirijozak zdravím. Dům vypadá pěkně! zajímal by mě celkem jak je řešený půdorys. Můžete uveřejnit? díky 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?