Plechová/hliníková strecha zkušenosti,názory,poznatky

Zdravím, Momentálně jsme ve fázi výběru střechy. Díky sklonu střechy (pultová 10°) vybíráme mezi plechovou/hliníkovou střechou. Chtěl bych znát názory/zkušenosti těch kteří tyto střechy mají, výhody/nevýhody nebo zda jste zkrátka spokojeni s dlouhodobého hlediska. Případně doporučení na výrobce. Díky
Odpovědět
My máme plechy, tuším od Satjamu, imitace tašek, sice sklon asi 50 nebo 55° nicméně výdrž plechu je, za 17 let nezreznul, akorát zašel už ten lak a myslím že tak 20 dá ještě v pohodě.
Odpovědět
Máme střechu pult 10° a dali jsme falcovaný hliník, teprve se stěhujem ale zatím bez problémů. Například tolikrát tady probíraná hlučnost u nás skoro nulová.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patrik789:

Zdravím, Momentálně jsme ve fázi výběru střechy.…
@patrik789 pokud máte tak malý sklon tak nejlépe dát Falcovany hliník je to vlastně pás krytiny od hřebenu až k ryně. Máme ho taky sklon 25 2 roky a zatím super výrobce je satjan hlučnost minimální když jsou zavřené okna tak déšť slyšet nejde a Když jsou otevřené tak víc kravalu děla voda na stromech a jiných materiálech kolem domu. Ale my ho máme na plném podbyti a plech leží přímo na hydroizolaci takže to hodně tlumí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patrik789:

Zdravím, Momentálně jsme ve fázi výběru střechy.…
@patrik789 máme plechovou Ruukki a žádný problém ... sklon 14° ...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patrik789:

Zdravím, Momentálně jsme ve fázi výběru střechy.…
@patrik789 Pokud máte únosnou konstrukci, můžete zvážit ještě střechu z TPO folie přitíženou kačírkem. Původně jsem chtěl hliníkovou od Prefy, ale nakonec máme TPO 1,8mm od Bauderu. Sklon cca 6°.
Odpovědět
Máme na šikmé hliník od Lindabu a je super. Chtěli jsme hliník, protože jeho životnost je min. 70 let. Prostě dvoj-trojnasobek klasickýho plechu. A nezrezne při poškození. Ale taky je dražší. Na ploché části je zelená střecha, podle mě top - ekologicky, esteticky, izoluje...
Odpovědět
U našich je plechová krytina, na dům plánuji také plechovou dávat. Netřeba věřit tomu, že je hlučná a že je slyšet déšť a vítr a podobně. Toto závisí spíše na tom, jak je provedena izolace a vše kolem toho a ne na samotné krytině.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?