Vazníky - reference, středočeský kraj

Ahoj, jelikož máme v ruce stavební povolení a plánujeme začít s výstavbou svépomocí, začal jsem zkoumat trh co se nabídek vazníků týče protože očekávám, že nás to vyjde na nemalou sumu a chci si tak s tím dát více práce. Původně jsme plánovali, že si uděláme klasické krovy, ale náš projektant nám doporučoval vazníky kvůli rozměru našeho domu 15,75m x 9,5m. Projektant: "U bungalovů jsou vazníky prakticky jediná ekonomická možnost. Klasický krov se dá udělat jen do šířky domu kolem 6 m, u většího už by pak musely být uvnitř dispozice nosné stěny, na kterých by se v patře postavily sloupky k podepření krovu" Chtěl bych vás poprosit o vaše reference firem co se týká středočeského kraje a Prahy. Poohlížím se i po jiných firmách mimo tyto kraje protože sem alespoň zatím tady u nás moc firem k mému překvapení nenašel. Třeba cenová nabídka bude natolik dobrá, že se vyplatí i přes vyšší náklady na dopravu.. Aktuálně mám v hledáčku tyto firmy, máte s některou z nich zkušenost? 1) Linea (Plzeň) 2) Bios (Česká lípa) 3) Kasper (Trutnov,200km od nás..) Ještě zvažuji společnost KarStak, ale na ně sem slyšel negativní ohlasy. Sklon střechy budeme mít nemalých 38°, obytné podkroví neplánujeme, ale rádi bychom tento vysoký prostor využili jako půdu s možností se tam i postavit. V plánu mám poptávat obě varianty půdního prostoru zobrazené níže na obrázcích, jsem zvědav jaký bude cenový rozdíl. Děkuji předem za vaše komentáře
Odpovědět
Profilova fotka
Mame z NeMa a jsme spokojeni
Odpovědět
Profilova fotka
My máme vazníky od Biosu, vše proběhlo v pořádku, poptávali jsme březen 2022, cena cca 170 tisíc bez montáže. RD cca 15x10, sklon 30°, já bych dala i víc, ale takhle se nám aspoň líp běhalo po střeše při pokládce krytiny :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hamm:

Ahoj, jelikož máme v ruce stavební povolení a pl…
@hamm vyměnit projektanta za tu blbost co řekl. Kdo jaké blbosti v tom projektu ještě máte.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jandour:

Mame z NeMa a jsme spokojeni
Děkuji za vaše reakce. Poptal jsem dále od Nema a Drevenekonstrukce s.r.o.. Nabídku máme zatím od Kasperu a ta cena mě mile překvapila, zároveň na ně všude čtu chválu, ale uvidíme s čím přijdou ostatní :-) @jandour Víte jaké máte rozestupy u vazníků? Kasper nabízí vysušené dřevo, 45mm síla dřeva a rozestupy mezi vazníky 1,2m. Jsme v snehove oblasti 1. tridy (nejnizsi), ale zároveň plánujeme betonovou krytinu a do budoucna možná i soláry tak snad to bude stačit no.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozmer ktorý udávate je vpohode možné spraviť pomocou klasického krovu. Pokiaľ ešte len začínate stavať, tak je ideálne krovu prispôsobiť nosné steny. Pri sklone 38° je skoro kriminálne nevyužiť ten půdný prostor naplno.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hamm:

Děkuji za vaše reakce. Poptal jsem dále od Nema a…
@hamm Nám taky aktuálně dělali střechu od Kasperu a můžu doporučit. (nemáme tedy vazníky, ale klasickou)
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od hamm:

Ahoj, jelikož máme v ruce stavební povolení a pl…
@hamm máme první variantu a to od firmy Kasper, vazníky jsme si instalovaly na dům samy pomocí manipulatoru a zavětrování včetně kotvení bylo dle projektové dokumentace dodané firmou. S firmou jsme byly spokojeni byly moc vstřícní a ochotní co se týče nabídek a následných úprav ( měli opravdu trpělivost). V tu dobu byl Kasper o dost levnější řádově o desetitisíce. Takže volba byla jasná .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?