Napínané stropy pod vazníky

Chtěl bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti se skladbou stropu pod vazníky, kde by měl být napínaný strop. Zdá se mi zbytečné tam dávat SDK a pod to napínaný strop. Jak to mám udělat? Díky za radu
Odpovědět
@danobohy kde bude izolace? od vazníků nahoru nebo i dolu?
Odpovědět
právě že nahoru. posílám i část projektu. V projektu je právě ten SDK, ale to jsme ještě nevěděli, že chceme napínané stropy
Odpovědět
@danobohy co jsem vyčetl, tak ten napínaný strop by měl být právě náhrada SDK podhledu. Pokud bude vata od věnce (vazníků) nahoru, tak bych na spodní pásnice vazníku zespodu přispínkoval parotěsnou folii a podle toho, co všechno budu nad podhledem tahat nechal patřičnou instalační mezeru a nechal udělat ten napínaný strop. Ten drží jen na stěnách. Nebo ne?
Odpovědět
Jojo, právě že ten drží jen na stěně. A ta izolace bude pak ležet jen na té fólii? To udrží?
Odpovědět
Napínaný strop drží jen ve stěnách, takže bych to udělal jak píše r4d3k74. na spodní pásnice vazníků bych pomocí silonového lanka udělal rastr, který by mi podržel vatu nahoře, pod to bych pro jistotu natáhnul parotěsku (i když napínaný strop má fungovat sám o sobě jako parotěska), dozdil příčky a pak lze v každé místnosti pod tím provést ten napínaný strop. Osobní zkušenost s tím ale nemám, jelikož ta cena je tak markantní, že si to nikdo v mém okolí nedovolil a všichni k vazníkům jako podhled volili klasiku SDK.
Odpovědět
Právě, že všude čtu, že je to plus minus stejně drahé. Kolem 600kč/m2 za napínaný strop i s montáží a SDK výjde za materiál a práce taky tak nějak.
Odpovědět
@danobohy Podhled od firmy 400,- /m2 Jinak desky samotný 100,-/m2, na bižuterii okolo lze počítat také 100,-/m2 a to s přehledem když si to chce člověk udělat svépomocí, což není nic extra obtížného.
Odpovědět
@danobohy jak píše rimmer, natáhni špagát. Mě se osvědčil PP motouz od juty přitlučený lepeňákama. Mám to v albu. A kdyby sis náhodou napínanej strop rozmyslel a dával SDK, tak to udělej stejně tak a vznikne ti instalační mezera a nebudeš se muset obávat o prostupy parotěskou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?