Protipožární půdní schody

Ahoj, nechali jsme si namontovat půdní schody, ale nejsou protipožární, přestože podle projektu by měly být... Naše chyba.. Myslíte, že u kolaude by to byl problém? Liší se ten poklop nějak vizuálně od protipožárních? Případně jak udělat aby se z obyčejných staly protipožární? 🙂 Předem díky,.
Odpovědět
Profilova fotka
@karel15 No, jde o to, jak moc se v tom úřednici budou rýpat. Minimálně zkuste sehnat nějaký passport (prohlášení) od protipožárních schudů a ten předložit ke kolaudaci s tím, že přesně tyhle schody máte. Nebo pak navšivte nějaký obchod, kde je mají vystaveny a hledejte rozdíly oproti Vašim. Použitý material víka bude jiný (protipožární), pravděpodobně bude jiný systém těsnění. A protipožární by měly mít nějaký šťitek s udanou požární odolností (něco jako EI 45 atp), ten by mohl jít dodělat a nalepit. Ale je to samozřejmě na Vaši zodpovědnost ...
Odpovědět
Jak jsem vam psala u toho sadrokartonu. Jestli nemate vy a vas dozor problem cestne prohlasit, ze na dome mate vse podle projektove dokumentace, pak to uradu staci. Kontrolovat to nejspis nebudou, protoze budou mit od vas papir, ze je to v poradku, tzn. ze protipozarni jsou.
Odpovědět
Profilova fotka
jde jen o úředníka, zažil jsem úředníky co kvůli nedoloženým nebo nesprávně udělaných věcech pozastavili kolaudaci do nápravy a úředníky co nekontrolují nic
Odpovědět
@alda33 To bylo v dobe, kdy se udeloval souhlas s uzivanim. Od roku 2018 uz se jen potvrzuje dokonceni stavby. Cestne prohlaseni by melo stacit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?