Výška stropu x výška oken

Ahoj, chci se zeptat vás co máte vyšší strop v obýváku, jakou máte výšku stropu a jakou jste zvolili výšku fr.oken/portálů? Případně jestli můžu poprosit o fotky. Budeme mít zvýšený strop na 2.8m a k tomu portal vysoký 2.5m. Já bych chtěla strop zvednout až na 3m, ale pak by vznikla nahoře mezi oknem a stropem pulmetrova mezera a nedokážu si představit jak by to vypadalo. Předem díky
Odpovědět
Budeme mít stropy 3 metry a okna 275 cm
Odpovědět
Ha, trochu mě to téma pobavilo, protože neřeším pár měsíců nic jiného, než jak to vhodně nakombinovat, abych měla strop 2,7m a k tomu okna až do stropu. Naštěstí se povedlo. Mně se tam ten rantl mezi okny a stropem prostě nelíbí.
Odpovědět
@borkastavitelka a nebyl problém s výškou oken 275? To máte plastohlinik?
Odpovědět
@bayt a kolik jste tedy zvolila výšku oken?
Odpovědět
@andrea901 Strop 2,7m a výška oken taky 2,7m (největší tabule, posuvná, cca 3,1m x 2,7m, je to hliník).
Odpovědět
Profilova fotka
Výška stropu 305 a okna 250. Rozdíl je zakrytý sádrokartonovým kastlíkem pro vzduchotechniku. Z venku jsou okna až po strop terasy. Zevnitř mi připadá, že by okna mohla být i nižší (i technicky jsou dost těžká), ale dal jsem přednost pohledu zvenčí.
Odpovědět
@radim2015 díky a nemáte fotku jak to vypadá zevnitř?
Odpovědět
Profilova fotka
jenom rok starou
Odpovědět
@andrea901 Našli jsme výrobce, který to zvládne z dřevohliníku. Ale cena je kvůli tomu vyšší.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahoj, planujeme patrovy dum, v prizemi stropy 270cm. Projektant nam tvrdi, ze okna muzou byt max 225cm vysoka. Nejak se nam to nezda ( bohuzel spatny vyber projektanta), nelibila by se nam velka mezera mezi oknem a stropem. Nevim co vsechno ma na limitni vysku oken vliv - ma to nekdo taky tak a vysku oken 245-250? Diky
Odpovědět
@evizna okna mají určitý limit výšky, ale dělají se taky dvojokna či světlíky či jak to nazvat. Spodní část má těch 225 a nad tím je druhé fixní okno. Za mě to nevypadá moc dobře, viz obrázek. Ale vím , že jsou i o něco vyšší limity výšek. Zkuste poptat přímo u okenaru, jaké jsou jejich limity (u standardů, hádám že na míru si úplně nehledate).
Odpovědět
Profilova fotka
@evizna My máme stropy 280 cm, balkónové okná a hs portál výšky 255 cm. V hliníku nie je problém.
Odpovědět
Článek se načítá
@evizna Mame hlinikovy v prizemi do stropu, tj. 2.7m vysoky. Jsou siroky 3m a v posuvu to byl max. rozmer, co nam nabidli...
Odpovědět
Řešili jsme také, protože jsme chtěli velká okna až do stropu, aby překlad nebyl viditelný. Nakonec jsme od toho ustoupili, chtěli jsme okna hliník a někteří výrobci nad 250 cm nevyrábí, navíc jsou okna dražší, není to velký skok, ale dalších třeba 10% je už prostě znát. Klasická okna jsme až do stropu nechtěli a zvenku to nevypadalo hezky, když okna nebyla v jedné rovině. Stropy máme v projektu 270 cm, okna budou 245 cm.
Odpovědět
@artep1987 děkuji za foto, nevypadá to vážně dobře
Odpovědět
Také řeším podobný problém. Chci mít vyšší stropy než 255 cm, takže nebudu mít standardních 11 šárů cihel, ale chci 12 šárů cihel. Dohromady je to 300 cm. Skladbu podlahy chci 24 cm. Nechci sádrokartonový podhled a strop bude železobetonový. Světlá výška místnosti bude 275 cm. Nyní řeším dilema, jestli výšku dveří 225 cm a výšku nadpraží 50 cm nebo výšku dveří 250 cm a výšku nadpraží 25 cm. Podobně s okny. Otvor pro okno plánuji 75 cm nad podlahou, parapet tak bude asi 76 cm. Kdybych chtěl nadpraží 25 cm, tak mi okno vychází 175 cm na výšku. Není to moc? Nebyl by například problém s vyklápěním?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
mame strop 3.40 a vysky 2.3 , vypada to dobre
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od jirkajiri:

Také řeším podobný problém. Chci mít vyšší stropy…
@jirkajiri štandard 11 šár cihel bol tak pred >15 rokmi nie? Teraz je už aj pomaly 12 šárov málo, pretože sa navýšila izolácia podlahy aj stropu. K téme: taký Internorm nemá problém vyrobiť okná nad 2,5m. V plasthliníku nemali problém s fixom 2900x2500mm. Strop asi 265cm.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

@jirkajiri štandard 11 šár cihel bol tak pred >15…
@josefx Potvrdujem, máme internorm plasthliník a výšku 260 cm. Nebol problém, vraj robia aj vyššie. V drevohliníku by neboli problém ani 3 m.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?