Broušení štuku

Ahoj, prosím o radu, zda brousit štuk v novostavbě před malováním. Všichni říkají, že ano, že je to běžná praxe, ale na různých diskuzích jsem našla stížnosti, že se tím vytrhají ty kamínky a udělají se důlky, které jsou po přemalování vidět... Tak já už fakt nevím... Máte někdo ososbní zkušenost? Ideálně někdo, kdo to dělal vlastníma rukama (ne komu to přebrousila firma) a je pedant na detaily v interiéru. Díky moc.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od noemi77:

Ahoj, prosím o radu, zda brousit štuk v novostavb…
@noemi77 Já to brousil a to proto, abych ty vyčuhující kamínky z toho dostal. V zásadě by to stačilo strhnout jen hadrem. Když vezmete žirafu, tak s ní opatrně, ať štuk neprobrousíte. Ideální je brusná mřížka a vzít to v ruce. Na fotce je rozhraní sádroš/štuk, texturu dělá barva.
Odpovědět
Profilova fotka
Brousit štuk, jo? Tak to rozhodně není běžná praxe.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Brousit štuk, jo? Tak to rozhodně není běžná prax…
@pyramis Když jsem se na to ptala prodejce profi barvy pro malíře, tak na mě vyjel, že to je snad bez diskuze, že to ví každé malé dítě, tak asi tak no...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@noemi77 Já to brousil a to proto, abych ty vyčuh…
@kofejn Jo jo, plánujeme brusnou mřížku, žádné stroje. A zkusíme to nejdřív asi někde v šatně nebo ve spíži. Ale stejně mě to zajímalo - štuky máme hezky jemné.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od noemi77:

@kofejn Jo jo, plánujeme brusnou mřížku, žádné st…
@noemi77 Pro mě to byla jasná volba už z bytu. Tam jsem všechny stěny od malby oškrábal a tím z toho dostal ty vyčuhující hrubší zrnka a kde byl nový štuk, tak mi ten rozdíl prostě vadil a vzal to mřížkou na sádroš.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?