Rostliny do velkých truhlíků jako clona

Dobrý den, poradili by jste mi vhodné rostliny do velkého truhlíku? Vybrala jsem si samozavlažovací -( http://www.lechuza-kvetinace.cz/trio-...) a chtěla bych tam zasadit nějaké vysoké rostliny, aby nám tvořili clonu před zraky sousedů (cca 150 cm). Rostliny budou umístěny na jiho-východě a od rána cca do 16 hod. na ně půjde přímé slunce. Děkuji Lenka
Odpovědět
Co třeba bambus, ten vypadá pěkně a je zelený i v zimě.
Odpovědět
No o tom jsem také přemýšlela, ale chtěla bych to malinko nakombinovat a nějak si n eumím představit třeba nějakou kvetoucí rostlinu a bambus.
Odpovědět
Profilova fotka
Já sázím každoročně do truhlíku za účelem zaclonění povíjnici. Rychle se vyšplhá až do dvou metrů a krásně kvete. Ale je to letnička, takže je to tak přibližně na čtyři měsíce.
Odpovědět
Profilova fotka
@venomka Ve velkých truhlících mám kany (dosny), teď měří i s truhlíkem tak 1,5m a ještě dál rostou..k zastínění ideální ;-)
Odpovědět
Děkuji všem za inspiraci, vypadá to moc pěkně, každopádně vidím, že možnosti jsou :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
@kolbena co s ní přes zimu? Vypadá to hezky.
Odpovědět
@bublina88 pred zimou ostrihat a cibulky schovat do sklepa. Ocistim od hliny cibulky a dam do novin do kyble, nebo nekdy jsem schovala i cely kvetinac.:) pak nejlepe v unoru nebo breznu dat do nove hliny a nekde v teple nechat narasit. A nebo az je teplo dat ven primo na zahonek nebo do kvetinace. Ale vyroste to pozdeji.
Odpovědět
@mlha99 děkuju
Odpovědět
@kolbena Tak to je úžasné, to chci takýýý :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bublina88 Já je na zimu ostříhám a nechávám v těch květináčích doma, na jaře pak jen vyndám některé cibule a rozdávám po okolí, protože se kany docela rychle rozrůstají.. :-)
Odpovědět
@kolbena a nevíš prosím jak to udělat s okrasnou trávou na zimu pokud ji zasadíme do květináče? Asi ji zakopat do země na podzim a svázat? V květináči by asi nejspíš pomrzla, že?
Odpovědět
Profilova fotka
@bublina88 tak s tím zkušenost bohužel nemám, asi bude záležet na konkrétním druhu trávy,ale co vím, tak obecně tyhle trávy jsou mrazuvzdorné, takže na podzim svázat, na jaře ostříhat kousek nad zemí a podle mého jim květináč vadit přes zimu nebude. Spíš jen že tyhle trávy mají tendenci se docela rozrůstat, takže by asi bylo třeba je na jaře třeba trošku rozkopnout a rozesadit, aby na další rok měly v květináči dost místa, ale jinak podle mého by s tím neměl být problém :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bublina88 Pokud bude okrasná tráva celou sezónu pěstovaná v květináči, určitě ji na podzim nevysazujte do zahrady. Vymrzne. Na podzim je nejkrásnější, ale také připravena na zazimování a odpočinek, takže by se nemusela dostatečnou zakořenit. Záleží i jaký druh okrasné trávy to je. Hodně závisí také na květináče. Pokud je kameninový, betonový nebo keramický, musí být dostatečně velký, na dně musí být drenážní vrstva a kolem textilie nebo jutovina, určitě ne plast. Pak přežije svázaná na krytém místě, aby se do středu trsu nedostala nadbytečná voda. Na jaře, kolem března, dubna se sestřih a roste dál.
Odpovědět
Profilova fotka
@venomka Do velké nádoby můžete zasadit 2 ks Prunus laurocerasus 'Novita' nebo kultivar 'Etna'. Celoroční zelený efekt a dostatečně hustá clona. Často se používají i jehličnany například s převislým skalník, zimolez (Lonicera nitida). Pokud, máte zájem o kvetoucí rostlinu, tak určitě Lonicera Henryi. Jen ji třeba dát oporu. Vytvořte jednoduchou treláž. Je to stálezelená kvetoucí popínavka.
Odpovědět
@rostlinky_cz děkuji :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?