Zvuk vydávající polykarbonátové desky

Z cenových důvodů se rozhoduji použít jako zastřešení pergoly dutinkové polykarbonátové desky. Terasa je umístěna na západ a bude o rozměrech 5x4,5m. Prošla jsem spoustu diskuzí a nejsem zcela přesvědčena, zda je to dobrá volba kvůli tomu hluku, které desky vydávají. Někde jsem četla, že to lze eliminovat podkladovou páskou a správným předvrtáním dostatečných otvorů pro šrouby, ale zřejmě to není 100% řešení. Tak mě napadá varianta plných polykarbonátových desek - ty také vydávají podobný zvuk nebo díky tomu, že jde o plné desky, již k tomuto jevu nedochází? Prosím o Vaše zkušenosti a názory, děkuji.
Odpovědět
@lenka_chaberova rodiče to mají na pergole a zní to jakoby pršelo (déšť narážel do střechy , pořád). Oni to mají ale zboku domu, ne u obýváku, tak to moc nevadí, ale u velkých oken bych si to rozmyslela.
Odpovědět
@lenka_chaberova pokud tím zvukem myslíte praskání, tak to je dáno nesprávnou montáží, v některých případech i nekvalitním polykarbonátem. Máme na pergole "dutinkový polykarbonát" 16mm 6W instalovaný do alu lišt s těsněním pro dilataci (a ne jak někteří frajeři přímo šroubem ke krovu a pak se diví, že jim to luská) a za 3 roky jsem ho neslyšel ani jednou lupnout. Rozměr jedné tabule máme 4,5 x 2 metry, vedle sebe jsou 3 tabule - velikostně tedy asi jako vaše pergola, dopadá na ni jihozápadní slunce.
Odpovědět
Taky tak. Terasa na zapad, ziadne zvuky.
Odpovědět
Máme dutinkový polykarbonát 16mm , je v lištách a nikdy jsem ho za tři roky neslyšela praskat. Za nás mohu tento materiál jen chválit. Terasa na západ,pergola ještě větší než chcete vy . Plus ho máme i na zastřešení bazénu a taktéž není problém.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?