Kolik platíte za podlahové vytápění přes elektrokotel?

dobrý večer,začínáme stavět drevostavbu úsporná třída B,bungalov užitná plocha 100m2 a zajímá mě jak velke nastavit zálohy na elektrinu? Po celém domě bude podlahové vytápění přes elektrokotel a bojím se aby nás to nesežralo;( Samozřejmě v zimě pritopime krbem,ale zajímá mě jen orientačně abych věděla na jak velkou částku se mám připravit. :) :)
Odpovědět
Profilova fotka
Čau začínáme stavět drevostavbu 102 metrů užitné plochy.Podlahovka s elektrokotlem a eon mi nastavil měsíční zálohy 2650 Kč.Tak snad vyjdeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@rostenka2002 pozor na to, videl jsem ted nove elektrokotle a maji pekne ostre zuby!!! :-D A ted vazne- mate-li PENB, coz predpokladam ze mate, bude v nem uvedena rocni spotreba energie na vytapeni. 1. Pokud je v kWh, staci si ji vynasobit cenou za kWh ve veasem tarifu elektriny a vite kolik vas to bude rocne stat. 2. Je li v GJ, zkonvertujete GJ na kWh a nasledne postupujete dle bodu 1. Pozor, toto bude cisra cena elektriny na vytapeni, dale musite pripocitat normalni spotrebu domacnosti a mesicni platby dle vaseho pripojeni. Celkovou castku nasledne podelite 12 a vyjdou vam zalohy abyste meli minimalni doplatek/preplatek
Odpovědět
bungalov 82m2, dřevostavba, 4 zimy,topení el. kabel v podlaze + přímotopy,komplet elekrický barák,krbová kamna-záliba.Sazba D45 přímotop a průměrná roční platba 20.000,- dle tuhosti zimy.
Odpovědět
Profilova fotka
@bob67 opet informace k prdu. co je v PENB? kolik jste spalili dreva? znam takove co topi v krbu celou zimu od rana do vecera, spali 20m3 ktere draze nakoupi uz nastipane aby s tim nemeli praci a pak se chlubi jak malo dali za elektrinu. je ale potreba pocitat naklady na topeni a provoz domu jako celek, takhle je to jen nicnerikajici vykrik do tmy.
Odpovědět
Dřevostavba TZ 3,7kW.Cca 103 obytné.Topení kabely+klima.Spotřeba celého domu do 20t/rok
Odpovědět
@jumpmans 2 prsm buková dříví cca 1800,-, vodné za rok 4000,- stočné 4000,-, tepelná ztráta 5kw prý C+. Jo a ještě k celkovým nákladům na provoz domu internet za 300,-/měsíc TOLIK INFORMACE K PRDU je to praxe za 4 roky provozu a né tabulkové výpočty z projektu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rostenka2002 ahoj, do 3 tis se musite vejit, mame 100 m2 vytapena plocha, kabely, bojler, komplet barak na elektrinu + pulroku jede bazenova filtrace , TZ do 4KW a vychazi nam to na cca 28tis + 3,5 m3 dreva - mame radi ohen :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bob67 no konecne. Tz 5kW je cislo ktere muze tazatelka pouzit ke srovnani. Protoze pak to vychazi k tve spotrebe. Kdybys neprotopil v krbu ty 2 kubiky tak zaplatis cca 4tis na elektrine vice.
Odpovědět
@jumpmans když jsi detailista, tak jsem psal, že mám podlahovku elektrické kabel a přímotopy a né kotel, 2 protostorové sypané metry nejsou dva kubíky, a 4000,- je v elektrice 1.818 KW při mém tarifu a za rok mám celkovou spotřebu 6.000kw a to mám i elektrickou sekačku :-).Elektřiny na topení jsem se také bál a nějaké tabulky pro představu moc nepomohly uklidnila mě praxe a skutečnost a kdo nevěří ať tam běží, dobře mu tak-nebudu plnit forum zbytečnýma řečma.
Odpovědět
poměrně důležitá informace je taky to, na kolik člověk vytápí a to tady nikdo nezmiňuje, někomu stačí 19,5 a někdo s malýma dětma se to snaží tlačit ke 24 a pak se diví, že mají o 50% vyšší spotřebu než obdobný někdo jiný... :-D
Odpovědět
@plaintruth termostat nastaven nepřítomnost 20, když jsme doma 22,5 stupně, koupelna 24, ložnice 19
Odpovědět
Profilova fotka
@bob67 no, priznam se tu cenu jsem strelil od oka. ale chceme-li se bavit o vypoctech dobre: mejme nasledujici predpoklady: 1m3 bukoveho dreva vzduchosucheho (20%) ma hmotnost cca 730kg. 1 prms odpovida cca 0.4m3 1kg dreva da cca 14.2 MJ coz odpovida 4 kWh v tvem pripade tedy drevem dodana energie by mohla odpovidat: 2 * 0.4m3 * 730kg * 4kWh ~ 2336 kWh pocitame-li ucinnost krbu 85% tak jsme u 1985kWh...
Odpovědět
Článek se načítá
Dřevostavba patrová, podlahová plocha cca 105 m2, topíme jen podlahovkou, sazda D45d, vytápíme tak na 22 stupňů. Roční náklady na veškerou spotřebu elektřiny máme cca 40 tisíc. (2 dospělí a 2 malé děti)
Odpovědět
@jumpmans jo jo ty máš rád teorii a já praxi každý má své, ale o tom tohle téma není jestli mají novou dřevostavbu správně postavenou v opravdové B-čku, tak se do třech tisíc měsíčně musí vejít i kdyby měli doma trenkovou teplotu. ;-) (omlouvám se adminovi za pár příspěvků, které nebyli až tak k tématu)
Odpovědět
Profilova fotka
@adelkav Neděste mě, chci Dimenzi 96 od Rýmařova, má podlahovou plochu 166m a já doufám, že se vejdu s el. do 36 000!
Odpovědět
@mariacek máme podobnou skladbu zdi jako Rýmařov, ale my se neomezujeme a spotřebu nijak nehlídáme. Když přišlo vyúčtování tak jsme se hodně divili, protože nám říkali, že průměr je tak kolem 25 tisíc za elektřinu, tak možná je u nás něco špatně. Nebo je to jen tím, že topíme pouze elektřinou, žádný krbovky. Jsem zvědavá na další vyúčtování. Když si vzpomenu na byt, který jsme vytápěli také elekřinou, tak tam byla roční spotřeba asi necelých 30 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@mariacek nedivej se na podlahovou plochu ale celkovou tepelnou ztrati domu pripadne na potrebu dodane energie v PENB. Bob67 se tu sice snazil tvrdit ze praxe s teorii nesouvisi ale i jim uvedeny priklad vicemene sedi s tabulkovyma vypoctama (pokud se veme v uvahu i to protopene drevo) Ja mam dum v C, tepelnou ztratu cca 9-10kW a ucet za elektrinu je 45tis... ale mam obytnou plochu >200m2 a navic srubova konstrukce spodniho patra ma u 0,28 coz s rymarovem jsi o kus jinde. Dulezite je kolik elektriny spotrebujes na ostatni veci nez jen topeni...
Odpovědět
Mrkni na moje tabulky reálné spotřeby elektřiny ve fotoblogu za posledních 5 let. Je tam vše.
Odpovědět
@jumpmans netvrdím, že praxe a teorie nesedí, ale pro spoustu lidí je je pro představu reálu praxe lepší než výpočty. A je tam ještě jeden mezičlánek provedení při stavbě přesně podle výpočtů někdy to firma udělá lépe a někdy hůř.
Odpovědět
Profilova fotka
S Dimenzí 96 bych měl být na cca 6,5 kW. Na tabulky mrknu, díky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?