Multisplitová klimatizace - hlučnost když běží část jednotek

Zdravím, budu si pořizovat klimatizaci domu na 3 místností, zřejmě multisplit. Slyšel jsem, že když u většiny běžných multisplitů běží jedna vnitřní jednotka a další jsou vypnuty, tak v těch vypnutých stejně koluje chladivo a v té vypnuté to je prý také slyšet. Máte s tím někdo zkušenosti ? Co je to za zvuk, jak hlučné to je ? Díky za info
Odpovědět
Nic slyšet není. Prostě je vypnutá :)
Odpovědět
Presne tak.
Odpovědět
co jsem někde četl, tak ventilátor v ní je sice vypnutý, ale právě to médium teče trubkama a to dělá nějaký menší zvuk slyš itelný třeba v noci
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jirka766:

co jsem někde četl, tak ventilátor v ní je sice v…
@jirka766 Nedělá
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jirka766:

co jsem někde četl, tak ventilátor v ní je sice v…
@jirka766 Kazda vnutorna jednotka ma vlastnu trubku iducu do vonkajsej jednotky.
Odpovědět
Náš multisplit Fujitsu má pokud vím jen jednu vnější a jednu vnitřní jednotku, ze které jsou vedené rozvody do čtyřech místností. Vnitřní jednotka je umístěna v technické místnosti, poměr intenzity vzduchu proudícího do jednotlivých místností se dá nastavit přímo na jednotce, jinak zapnutí/vypnutí a nastavení teploty se ovládá na LCD panelu na zdi. V místnostech jsou pak jen výdechy klimy, takže je absolutně bezhlučná.
Odpovědět
Mám Fujitsu 2 venkovní jednotky - jedna single-split jen obývák a druhá multi-split 5 místností. V místnostech, kde není zapnutá nejde nic slyšet. Nicméně to tlakování chladiva není nijak obtěžující zvuk, hlasité to není, je to takový zvuk tlakování tekutiny možná blízky vrzání, ale je to spíš nehomogenní. Spíš mi někdy vadí, že občas to při topení fouká chladný vzduch než asi dorazí ohřáté chladivo. To vnímám v pracovně, která je malá 7m2 a tam to jde cítit.
Odpovědět
@jirka766 No zalezi ci sa bavime o chladeni alebo kureni. Pri chladeni sa otvaraju ventily len k zapnutej vnutornej jednotke lebo je tlak potrebny v systeme mensi. Ale pri kureniu moja daikin 4 split otvara aj pri jednej zapnutej vnutornej komplet cely system pretoze pri kureni je potrebny v systeme vacsi tlak, neviem ci to teda robi kazda znacka ale daikin ano. A ano potom je vo vypnutej jednotke pocut prudit chladivo. Ale nieje to nic strasne pri com by sa nedalo napr spat. Ale ked sa na to sustredis tak to pocut. Ovplyvnuje to aj viac veci, napr ako moc "polamane" mate trubky, ja mam vela pravouhlych zalomeni a to spobuje este vacsiu hlucnost(aspon to bol zaver technikov z daikinu :-) ) Trubky vzdy tahajte co najpriamejsie s najmensim poctom ohybov a s co najvacsim radiusom.
Odpovědět
Profilova fotka
Vůbec se netřeba bát hluku, protože to téměř neslyšet. Není to nic, co by nějakým způsobem rušilo tebe nebo tvého souseda.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?