Vánoční recepty - večeře, cukroví a vychytávky

Zobraz úvodní příspěvek
ahoj holky a kluci:) - doufám, že máte trochu času se zastavit a užívat si vánoční čas. Zajímá mě, co všechno doma kuchtíte, jak trávíte Štědrý večer, co jíte a na jakém cukroví ujíždíte. A pokud by někdo přispěl i nějakým receptem, budu ráda, protože toho času při stavbách není moc:) A hlavně - krásné předvánoční období! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@linee záleží jak máš velké formičky - mám jich asi 30 ks a jsou tak akorát...
Odpovědět
@linee tak ti to skopcim a poslu do IP :)
Odpovědět
@niccky.z To bych byla moc vdecna, dekuji
Odpovědět
@linee kdybych zapomnela tak se mi pripomen ;-)
Odpovědět
@niccky.z :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn mandlova...
Odpovědět
Profilova fotka
@gabal ja mam trosku odlisnej recept na nugat, uz sem ho i kostovala a je dobrej, vse sme michali v ruce a taky v pohudce..mam ho z piskotu , ty z mleka koukam,....
Odpovědět
Profilova fotka
@saddova u nás je sušené mléko v oblibě. Když dělám mléčný marcipán na dortíky,tak ho musím skoro zamykat. Ten nugát ze suš.mléka je mu dost podobný,jen tam chybí chuť mandlí. Nugát z piškotů neznám,mohla bys tu prosím napsat recept? Do Vánoc to už sice nestihnu,ale po Novém roce bude času dost.
Odpovědět
Profilova fotka
@gabal poslu zitra,jsem ted na mob a nemam ho u sebe :-)
Odpovědět
Naše Vánoce jsou směsicí tradic od rodiny mamky i taťky. Ráno klasicky vánočka s máslem a kakaem, k obědu dietně knedlíky s ovocem, kterého se nám během roku urodilo dostatek, tj. většinou jahodové nebo jablečné. Večeři chystáme už od 15. hodiny a míváme ji mamčinu tradiční. Nejprve sladkou omáčku z ostružin, jahod, rybízu, malin, aby bylo další rok dost úrody (teď už toho moc nepěstujeme, ale tradice se drží). Pak čočku, aby byly penízky. Další chod je klasický kuba, kterého potom dojídám jako druhou večeři před odjezdem na půlnoční. Kubu miluju. Pak už je kapr smažený v trojobalu s bramborových salátem od mamčiný maminky, která ho dělá báječný. Nakenec krájíme jablka, loupeme oříšky, přikusujeme cukroví a ovoce a pijeme čajík. Pak už jen jdeme nakrmit naší fenku a kočky a mezitím přijde Ježíšek. Krásné Vánoce vám všem přeji.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ahoj všem, jelikož mám moc ráda Vánoce a už dnes se na ně těším, stejně jako loni přemýšlím, kde sehnat skutečně dobrý recept na vánoční perníčky. V průběhu posledních let jsem vyzkoušela různé recepty z internetu, ale s žádným jsem nebyla spokojená. Prosím, poradíte někdo osvědčený rodinný recept? Byla bych moc ráda...
Odpovědět
Profilova fotka
@liliku dobrý den, mohla bych požádat o zaslání všech receptů na mail? jsem z nich úplně paf, bohužel se mi nedaří je zkopírovat včetně obrázků a mám obavu, aby se mi někam nezatoulaly. Moc díky. St.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@stanicka007 Samozřejmě zašlu, napište svou emailovou adresu do IP. Jestli budete chtít, pošlu i jiné recepty sladké i ostatní. Lidka.
Odpovědět
@lemonela asi uz pozde, objevila jsem tuhle diskusi az ted, ale vyborne pernicky - a to i recept na ty, ktere neni treba nechavat ulezet, ale jsou mekke hned, ma na strankach pani Brydova (www.brydovateckacz). Recept vysel v prosincovem Apetitu, zkousela jsem a jen se po nich zaprasilo, takze jsem musela vyrabet jeste dalsi varku.
Odpovědět
@zebruska Hodíš jsem prosím recept na ty kávové kostičky ? To mě zaujalo.
Odpovědět
@bbn kulajdu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka ha, recept z původního receptu je u někoho půjčený a už se nevrátil, ale není to nic složitého - ve vodní lázni rozehřát čokoládu - hořkou a bílou (zvlášť), hořké 2 více než bílé. Vedle v 1 šlehačce svařit mleté mandle (150 g cca) s trochou másla a moučkového cukru (dle chuti). Tuhle směr pak vmíchat do obou čokolád a do té tmavé ještě přidat 1 lžíci mleté kávy. vrství se 1 vrstva tmavé směsi, jedna světlé a pak zase 1 tmavé, vychladlé se to má krájet. vždycky mi to šlo špatně, tak to letos zkusím do papírových malých košíčků...
Odpovědět
@zebruska My děláme doma zase starý recept, ještě z dob, kdy se prodával BB pudink. Ten se dá momentálně koupit jen na Slovensku nebo si ho doma vyrábím sama. Rozpustí se BB pudink v kostce tuhého tuku např. dřív to byla Iva nyní se dá asi použít Omega. Pak se udělá směs mletých vlašských ořechů, cukrů a rumu (toho rumu celkem dost, prostě aby ta směs byla vlhčí a byl tam ten rum cítit). Do papírových košíčků naliješ na dno trochu toho pudinku pak lžičkou dáš náplň z těch ořechů a doliješ pudinkem, aby se zakryla ta náplň. Necháš ztuhnout a je hotovo. Tohle miluji už od mala. Dá se to použít i s rozpuštěnou čokoládou, ale mě to nechutná. Výhoda právě toho BB pudinku je ta, že po ztuhnutí je na chuť takový drsnější, čokoláda je taková moc hladká a není to ono. BB pudink pokud nemám cestu na Slovensko, tak si vyrábím doma sama. Původní BB pudink má 250g tak dám 5 čokoládových pudinků a do toho namelu BB sušenky tak aby to dalo dohromady těch 250 g. Ty sušenky tam dělají právě tu skvělou drsnost.
Odpovědět
Ahoj, ahoj :) my teda doma polívku nemíváme, nemám to moc rádi a ani kapr u nás moc neuspěje, jen mamina ho jí. Takže u nás jsou buď kuřecí řízky nebo býval pangasius nebo losos (ty řízky většinou vyhrály) a k tomu bramborový salát, jediné na čem se doma shodneme, tak že nám chutná víc salát bez majonézy než s, takže zkoušíme každý rok trošku jinčí recept a hledáme ten ideální salát :)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?