Jaké čerpadlo do retenčky pro závlahu trávníku?

Mam retencku 4m3, dno cca 3m hluboko, hadice 50m 1/2" a prevyseni zahrady dalsi cca 3m. Jake čerpadlo koupit, aby byl dostatecny tlak pro kropeni travniku? Preferuji ponorne, abych ho mohl nechat celou sezonu schovane ve vode. Diky za tipy.
Odpovědět
Profilova fotka
@olomonteum easypump e-deep 1000 nebo 1200. Mam tu 1200 na automatickou zavlahu a slape perfektne. Mozna vol variantu X. Ta ma nasavani s plovakem takze nebere bordel ode dna.
Odpovědět
Mám taky E-DEEP 1200 a spokojenost.
Odpovědět
@jumpmans diky za tip, ale to cerpadlo stoji kolem 7, coz mi prijde zbytecne moc, kdyz to budu pouzivat jen par krat rocne. Premyslel jsem o Gude GDT 901- v mall za 2,4
Odpovědět
Já jsem pořídil tohle kalové čerpadlo do nádrže a je super. Tlak jako hrom a měl jsem ho teď v nádrži i přes zimu. Ale pozor má napojení 1". Pak mám redukci na 3/4". http://www.e-cerpadla.cz/kalove-cerpa...
Odpovědět
No E-DEEP má tu výhodu, že je to automat. Jako jedno z mála ponorných čerpadel má tlakový spínač. Je tedy neustále napájené a začne samo čerpat při otevření kohoutu = od poklesu tlaku. Ty dvě čerpadla výše uvedené nejsou automaty. Je tedy nutné ho pokaždé když chci čerpat ručně zapnout a zase vypnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@olomonteum no mně osobně 7t nepříjde moc... přesně jak píše @dawerius, jde mimo jiné o komfort. Je to vlastně kompaktní vodárna, takže se o nic nestarám, pouze pustím kohoutek. Pakliže to opravdu chceš použít jen "několikrát" do roka, stačí i obyčejný Malyš, nebo lépe jakékoliv kalové čerpadlo. Bavíme-li se ale o pravidelné zálivce ( a zahrada v létě ji potřebuje několikrát týdně, zvláště za takových such jako byla loni) rozhodně bych investoval.
Odpovědět
@dawerius já to mám udělané tak, že mám v nádrži vypínač a tím to spouštím. Tohle, co popisuješ, pokud to dobře chápu, tak je voda stále v hadici. Což je nepraktické na zimu. Navíc mám pod víkem schovanou tu hadici, takže stejně musím k nádrži ji vyndat, tj vyndám ji, zapnu vypínač a kropím.
Odpovědět
@atilius No mám po zahradě roztahanou automatickou závlahu, dále několik ventilů na hadici (cca. 180 metrů potrubí). Je dost nepraktické pokaždé zapínat a vypínat nějaké vypínače. Voda se před zimou z celého systému vypustí. Na jaře zase napustí.
Odpovědět
@dawerius nevím, nijak mě to zapínání neobtěžuje, když si tam jdu stejně pro hadici. Spíš jsem měl strach z různých podzimních a jarních mrazíků, aby mi voda nezmrzla v trubce/hadici. Navíc to kalové čerpadlo má výhodu, že schroustá kde jaký bordel.
Odpovědět
@atilius Pokud máte jenom jeden kohout, tak to jde. Většina lidí má ale na zahradě více kohoutů. Navíc to není blbuvzdorný. Ve většině domácností by se každej měsíc kupovalo čerpadlo nový, protože to nechá někdo (děti, žena) zaplý a čerpadlo odejde.
Odpovědět
@dawerius mám tu hadici rovnou na čerpadlo, takže se to zapnutý nedá nechat, to je takový tlak a proud vody, že na to člověk opravdu zapomenout nemůže. A vypínač je pod krytem, kam děti nelezou. Nicméně, jen jsem chtěl naznačit jiné řešení, ať si každý vybere podle svého gusta ;)
Odpovědět
Diky za rady a nazory. Prozatim zkusim to gude gdt 901. Na kase ho ted maji za 2 tisice. Beztak tech nadrzi budu mit po pozemku vice plus cerpadlo do studny, takze tohle zustane v retencce a az me prestane bavit ho prehazovat do jine nadrze, koupim dalsi. Co jsem cetl recenze, tak 6m prevyseni i 50m 1/2" hadici by to melo zvladnout a stale bude na konci tlak na postrik travniku. Automat je pro me prozatim zbytecny- zapojim hadici a zapnu cerpadlo do zasuvky a jde se zalevat...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?