Je tady někdo kdo rozumí včelám?

Profilova fotka
Pěkný den, prosím Vás, je tady někdo, kdo trošku rozumí včelám? Koupili jsme pozemek a hned vedle něj má soused takový menší včelín. Má ho otočený na svou stranu zahrady, ale i tak je velká část včel u nás. Předem říkám, že vím, jak jsou včely důležité a že je nechci likvidovat ani nic podobného. Bydlíme teprve 4 měsíce a vůbec si to neužíváme, jak bychom chtěli. Nikdy nebyly tak agresivní jako jsou letos a to ani není žádná úroda 🤷‍♀️. Pomohlo by, kdybychom postavili z dřevěných kůlu a textilie vysokou stěnu? Prostě jim změnit letovou výšku a tím omezit přístup na naší zahradu? Bohužel se teď nedá ani vyjít ven, včely na nás sedají a jsou hrozně "otravné" a jsou opravdu všude. O pár píchancích ani nemluvím.. Hned vedle plotu jsme dali vanu s vodou, ať nejdou na bazén (samozřejmě bez výsledku). Mám 2 malinké děti, moskytietu všude kde se dá, sítě v oknech ale takhle se nedá fungovat. Nebo máte nějakou jinou radu krom toho, že s tím nejde nic dělat? Zeleně je označen včelín, růžově zábrana. Děkuji moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@denimajk co se zkusit domluvit se sousedem, jestli by ten včelín někam nepřesunul dál, pokud není zděný? Třeba mu nabídněte, že mu s tím pomůžete, ať jsou nějaké vstřícné kroky od vás. Případně bych si zkusila promluvit přímo s ním, jestli by vám neporadil nějaké řešení. Otázkou je, proč jsou tak agresivní, třeba je to právě proto, že je sucho a nemají tolik co žrát.
Odpovědět
Profilova fotka
topič: kdysi byl pořad v tv, kde lidé měli problém s agresivními včelami od souseda. Nějaký včelař jim poradil, ať vymění matku. Nejsem odborník, včelaři by měli vědět. Fakt je , že to pomohlo, ale už si nepamatuji, kolik týdnů to trvalo.
Odpovědět
Včely jsou agresivní jen v určitou část roku a tehdy, když nemají zásoby....Vodu mají rádi vždy špinavou/starou, nesnáší parfémy a zpocený lidi :-D a co se týče blízkosti a orientaci výleťáku, tak oni stejně po opuštění oulu vyjedou na vysoký horizont a tradá na nejbližší kvalitní zdroj. Přeletové oblasti jsou v klidu. Tolik má dvouletá zkušenost s vlastními májkami. Ovšem pokud se opravdu bojíte, nebo vás jakože hodně obtěžují, tak řešte v klidu s vlastníkem, včelaři jsou v poho :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?