Nepovolí nám vstup na náš pozemek

Dobrý den, máme zahradu, kde se k tomu připojují 2 malé pozemečky za plotem, za plotem sídlí firma Xinteco, jejíž majitel na mě vyletěl, že já nemám právo vstoupit dočasně, krátkodobě na náš pozemek za plotem, že udajně chybí plot z boku, což ale je jedno, protože hranice pozemku označená je tyčkou a na druhé straně sprejem od geodetů, přikládám nákres. Červené body jsou vyznačené hranice a nedovolí mi vstoupit na pozemek skrz plechový plot z naší strany, kde plech akorát otevřu pro vstup a poté opět zavřu. Je to možné nějak nebo je pan neznalý?
Odpovědět
@vladimir_sacha jestli jsem dobře pochopil, tak na pozemek vstupujete přes svůj vlastní pozemek, je tak? Pokud ano, tak nejste nijak ani ničím limitováni při vstupu na tento váš pozemek. To, že není váš pozemek oplocen, není žádný argument. Pokud potřebuje mít dotyčná firma oplocený areál, tak ať si hranici ke svému pozemku opolotí ona sama, toto není vaše povinnost, pokud vám tedy tudy nepronikají nějaká vaše zvířata na pozemek firmy - což nepředpokládám. Majitele firmy bych tedy slušně a s úsměvem poslal na výlet do končin, kam slunce nesvítí a vůbec se s ním o tom nebavil.
Odpovědět
@doog Ano vstup je z naší strany a je tam plech, takže ten se po vstupu a výstupu zaklopi zpět a není tam ani žádná díra, takže to sem mu taky řekl a on ještě mě za ten plech pichnul tyč, takže mě zabránil účelně a vědome vstupu na nás pozemek, abych to nemohl otevřít, takže hranice vyznačena je, ale to očividně mu nestačí. Nic tam neutika, nelozí, ja jim tam taky nešmejdím, ale on tam vlezl, zapichl tyčku, hodil k nám klacky, co byly dane u nás atd...
Odpovědět
@vladimir_sacha Rozumím tomu správně, že Vy chodíte na svůj pozemek z obecní cesty a na pozemek firmy vůbec nevstupujete?
Odpovědět
Nebo možná vstupujete na svůj pozemek z veřejné cesty, tedy z druhé strany, kde je Váš dům. Každopádně platí, že pokud je to Váš pozemek a na cizí vůbec nevstupujete, tak Vás nemůže nikdo v pohybu omezovat a ani tam nemá dělat cizí plot, tak vyzvěte toho, kdo ten plot vystavěl, ať odstraní černou stavbu z Vašeho pozemku. Jestli soused žije v omylu, tak mu nejdříve vysvětlete, že to je pozemek Váš a že ho také budete užívat.
Odpovědět
@vladimir_sacha a ten plot stavil kdo?
Odpovědět
dovolil jsem si reálný obrázek pro ostatní 🙂
Odpovědět
@kopca89 taky jsem se na to divala v katastru a prislo me to prinejmensim "zvlastni"
Odpovědět
Ono to spíše vypadá, že žijete v omylu Vy. Jestli Vám jde o ty pozemky 618/4 a 616/4, tak ty vlastní firma.
Odpovědět
@martin_s ne, jeho je pozemek 618/3
Odpovědět
@vladimir_sacha asi bych se s tím moc nemazal. Normálně bych mu oznámil, že pokud se bude opakovat obdobný naschvál jako ta zapíchnutá tyčka, tak že dáte celý ten plot dole a přidáte kameru, která bude tento váš pozemek snímat, aby se předešlo dalším naschválům. Taky bych ho znovu upozornil, že je to váš pozemek, tak by se tam mohlo v případě recidivy objevit třeba i něco, co naopak nebude zpříjemňovat podnikání / využívání vedlejších pozemků jemu.. Ať se chytne za nos a pochopí, že se mu může dostat stejné medicíny.
Odpovědět
@martin_s Je to pozemek 618/3, jak tu bylo psané, vidíme že to je jedna parcela, ale on do toho výběžku brání vstupu, protože přitom je to jedna naše parcela, je tam vlastně pořád starý 40 let plot ještě od komunistů, protože tam stálo bytové družstvo a skladovací hala, ovšem nic nehraničí ten plot už. Že mezi tím, co vlastní firma a tím naším není plot, akorát hraničící tyč, tak že se mu to nelíbí...
Odpovědět
@martin_s Na pozemek vstupuju ze zahrady z pozemku 618/3 z naší strany, mám tam jeden plech z plotu přidělaný z jedné strany, takže se dá odklopit a zaklopit zase zpátky a dá se tama dostat pěkně. Ano, na jejich pozemek nevstupuju. Právě, když sem od té tyče, která tam je od začátku a je hraničící z jejich strany, natáhl špagát aspon provizorně a na druhou stranu podle té čáry zasprejované od geodetů, tak tam sem dal tu tyč, natáhl aspon dočasně špagát.... Špagát hodil přes plot a tyčku dal za ten plech, abych se tam nemohl dostat.
Odpovědět
Článek se načítá
@vladimir_sacha Tak to není moc co řešit, buď mu ukažte ten plánek, aby neměl pochyb, že je to pozemek Váš, pokud je nějaký natvrdlý. Přidejte ceduli zákaz vstupu na soukromý pozemek, ať Vám tam neleze. Pokud chce mít pozemek oddělený plotem, tak si ho může na svém pozemku udělat, Vaše povinnost to není. Případně mu ho můžete prodat, pokud ho Vy nevyužijete a on po něm touží.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimir_sacha Pošlete jim doporučený dopis, kde jim dáte do přílohy katastrální mapu i s ortfotomapou, aby to pochopili. Je to jen malé nedorozumění, oni mají špatné informace o hranici pozemku. Nechal bych jim 2 týdny, aby to pochopili a věřím, že to pochopí.
Odpovědět
@vladimirsvorba Ano, Oni vědí, že tam je náš pozemek, on mi to říkal, říkám že ano, tady od té tyčky po ten konec to je naše a já pokud budu potřebovat, tak si tady vlezu, k vám lozit nebudu a on si tvrdí pořád svoje, že dokud tam není od nich plot (proč si ho sakra za asi 10 let neudělali?), tak dokud není, tak tam prý nemám, což je ale holý nesmysl, pořád se nacházím na jednom a tom samém pozemku a pořád u nás.
Odpovědět
@vladimir_sacha Tak je vyzvěte k odstranění toho plotu z Vašeho pozemku, ať si ho třeba pak přesunou na svůj.
Odpovědět
@martin_s Ano to v jednání bylo... Jednu stranu si udělali, já nevím proč neudělali hned tu druhou, když tam byl pracovník, ty 4 tyčky a 4 metry pletiva už by nikoho nezabily. No a teď jim vadí, hlavně asi panu majitelovi, že vstupuju na náš pozemek přes náš plot a pořád se zdržuju u nás na našem pozemku a na jeho parcelu firemní nešlapu ani nezasahuju... Tak jako já nevím co on ten pán má za systém, ale arogantní byl jak to prase a z okna hulákal na mě 15 metrů daleko, že já neco nechápu a že si mám já přečíst zákoník.... Asi by si ho měl přečíst on
Odpovědět
@vladimir_sacha A nebylo by řešení, abyste si plot na hranici pozemku postavili vy? - Poslat dopis s kopií kat. mapky, posunout plot na hranici a hotovo.
Odpovědět
@vladimir_sacha ja bych si zase zas tak 100% jista nebyla-pokud je tam ten plot 40let a on 40 let vyuziva ten pozemek "v dobre vire", tak bych rekla, ze muze pozadat o vydrzeni. Ale jako tahle situace me prijde naprosto absurdni a zbytecna. Mate 2500m2 zahrady a chcete delat problemy kvuli 20m2??? Ja bych to resila tak, ze bud bych jim ten kousek prodala za normalni cenu (urcite ne premrstenou) a nebo jim ho za symbolickou pronajimala. A jestli si nekdo rekne, ze se je to mluvi, kdyz to neni muj pozemek, tak jsme resili neco podobneho. Se sousedem od babicky-cely zivot si delali hnusne naschvaly a nesnaseli se a kdyz se to vyresilo, tak najednou v klidu ziji vedle sebe. Nervy ma clovek jenom jedny 😉 A hlavne je zbytecne vest nekonecne zabo-mysi valky, kde i kdyz vyhrajete, tak v konecnem dusledku ztratite mnohem vic...
Odpovědět
Profilova fotka
K dalsimu incidentu bych volal PCR - budou to muset zdokumentovat... Jinak firma Xinteco si dela krasnou reklamu, jestli je to majitel firmy tak tim tuplem 🙂
Odpovědět
@kekita Tam má být záhon, protože tam svítí celé dopoledne slunko a je tam plech, takže tam bude teplo a na fazole jak dělané. Prodaly se jim ty 2 malé pozemečky pod okny před tím, to mohou být rádi, protože kdybychom neprodali ty 2 před tím, tak by museli zazdít všechny okna, ono to bylo celé dokola totiž naše tehda. On to nevyužíval, tam bylo bytové družstvo několik desetiletí, od roku 1965 zhruba, to komunisti prasácky zbourali lidem staré RD se stodolama a udělali si tam co chtěli a ten plot ačkoliv nic už 30 let neznačí, tak tam pořád je, takže je v našem vlastnictví, tak jak ten kousek za plotem, pak to po revoluci chátralo a oni to pár let zpětně koupili, ale akorát to, co mají před okny, ty okraje právě ne. A to mu vadí, že já operuju s naším plotem a lezu vlastně k nám pořád a k němu vůbec, tam totiž byly kozičky a tak, takže sem to vyřezával, trhal kopřivy a tak, to je celé, co sem tam zatím dělal a vstoupit tam mohu, to on mi bránit nemuže, pokud nešlapu k nim tam.
Odpovědět
@vladimir_sacha tohle velice dobře znám, někteří si myslí, že jim patří i to, co jim opravdu nepatří. Máme také problémy, sousedé kdysi prodali za pěkné peníze a teď si to nárokují. Ono by bylo fajn prodám, dostanu balík a budu si to nadále užívat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?