Opěrná zeď

Dobrý den , manžel koupil starý dům (dům se bude bourat ) s pozemkem ve svahu . Nahoře a dole trochu pozemek vyrovnal a teď bude zútulňovat opěrnou zeď. Poprosila bych o 2 rady.1. Jak nejlépe zlepšit prudší přístup do horní části, aby to vypadalo hezky . 2. Co dát nahoru nad opěrnou zdí kvůli dětem? Předem děkuji za odpověď :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od klarakalinova12:

Dobrý den , manžel koupil starý dům (dům se bude …
@klarakalinova12 uplne neni videt jak je dum/pozemek orientovan a kde je vstup/prijezd na pozemek atd... . Za me pokud mate v planu s dum bourat a stavet nanovo tak bych se na tu stenu ted vykaslal a udelal nanovo pri/po demolici domu, protoze podle toho pazeni atd... je asi uz ve spatnem stavu. Na demolici tam budete mit techniku, takze to pujde jednoduseji rovnou predelat taky si muzete pohrat s naspem nahoru (schody, terasy, udelat si pozvolnoj cestu nahoru podel celeho svahu atd...) Co se tyce deti tak bud omezit at nahoru nelezou, nebo udelat nahore nejake levne oploceni.... jinak tim ze ve svahu stoji dalsi dum by bylo dobre se poradit se statikem/geologem co si muzete dovolit at neohrozite danou stavbu.
Odpovědět
Opravdu nejprve zhodnoťte ten stav opěrné zdi, jak na tom ta zeď je. To jen aby jste nedělali nahoře nějaké úpravy a zeď se začne pomalu ... Pokud budete bourat dům na tom pozemku, tak popřemýšlejte nad tím, zda by nebylo lepší tuto zídku odbourat ( posoudit ale možnosti aby nevznikl nějaký problém - ohrožení sousedního pozemku - domu ). Asi bych tam nenechával takovouto starou "opěrnou" zeď o které asi nic nevíte - základy, nosnost, pevnost - soudržnost použitého materiálu. Řešil bych to komplexně s tou novou stavbou. To musí vidět odborník na místě aby to posoudil.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?