Robotická sekačka - jaká

Profilova fotka
Ahojte, rozbila se mi benzinova sekacka... vybiram uz asi tyden a zvazuju vsechny pro a proti a dostal jsem se na nejakejch 10 000, chci se zeptat na zkusenosti s robotickymi sekackami v cenovy hladine okolo 20 tisic - vyplati se koupe? Nejezdej jen tak nazdarbuh zahradou, ale maj nejakej system, mate nejaky doporuceni? (Pred par lety jsme od tchyne dostali robo vysavac Sencor a jezdil jak chtel..az s Roborockem to dostalo smysl, neco takovyho bych si umel predstavit do zahrady.) Diky za tipy
Odpovědět
Profilova fotka
Pripadne kdyby mel nekdo vylozene tuto: https://www.jarabak.cz/roboticka-seka... ...tak budu rad za zkusenosti
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:

Ahojte, rozbila se mi benzinova sekacka... vybira…
@zdenek_valek S robotom skúsenosti nemám, ale keď sa mi benzínová pokazila, šiel som do akumulátorovej a už nikdy by som sa k benzínu nevrátil. Minimálny hluk, minimálna údržba, na jedno nabitie dá tak hodinku, to v podstate stačí. Nabitá je za dve hodinky. Ale vyhol by som sa parksidu, to platí ale pre všetky ich stroje.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:

Ahojte, rozbila se mi benzinova sekacka... vybira…
@zdenek_valek robotické sekačky většinou nejezdí jen tak náhodně. Musíte jim vymezit trasu kolem záhonů atd pomoci např drátu který je v zemi. Soused má a spokojenost. Ale má i trávník na zakázku. A velmi malou zahradu. Sekačka jezdí několikrát týdně a sekana tráva se nechává v trávníku. Má tedy i nabíjení vyvedené ven. Takže pokud máte malou, okrasnou, rovnou zahradu tak určitě. Ale taky to nedokáže vzít úplně kolem obrubníků a plotů. Má to nějaký rozsah dle kol
Odpovědět
Máme doma segway navimov i108e. Ja som spokojný. Na vytýčenie plochy nepotrebuje dráty. Je pravda, že neposeká trávu úplne k obrubníku. Takže je treba raz za čas posekať okraje klasickou sekačkou. Ale za mňa lepšie ako to sekať celé.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží co od toho čekáte.Pokud chcete krásný trávník tak je robotická sekačka k ničemu. Už jen tím,se trávu nesbírá tak je v trávníku velké množství plsti a o to víca častěji se musí provádět vyčesávání a vertikutace. Bez těchto procesů to časem začne trpět na plísně a jiné nemoci. Pokud jde jen o to, že si ušetříte práci tak asi ok. Nepište ale kolik metrů čtverečních má sekat, jaký terén,kolik stromů,typ a využití trávníku takže těžko radit. Mě by se nechtělo chodit s neustále špinavýma nohama od posekané a nesesbirané trávy. V robotické sekačce nevidím jedinou výhodu.Benzínovou bych bral max nad 1000m, na menší zahradu jedině aku.
Odpovědět
Robotickou sekačku mám 3 rokem. Také jsem několik let váhal, ale zdraví nakonec rozhodlo. A nelituji. Seče každý den (mimo deště), tím pádem jsou usečené kousíčky tak malé, že zapadnou do trávníku a nic se na nohy nelepí, ani na bosé, ani na boty. Za ty 3 roky se trávník spíše zlepšil. Udržuji krátký, mám závlahu, jednou ročně na jaře vertikutace, dle zahradníků zatím jednou ročně stačí, nic se nezaplstilo. Už bych se ke klasické sekačce nevrátil. Nevím, jak to bude třeba za 10 let, ale věřím, že pořád OK.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@zdenek_valek S robotom skúsenosti nemám, ale keď…
@roman_ presne, manzel si akumulatorovou sekacku makitu nemuze vynachvalit,poridil si hned k tomu 2 sady nabijecek i baterii,protoze na 1 nabiti to vydrzi tak pul hodiny. A benzinove sekacky prodal a nikdy vice. No a ted jsme si poridili jeste taky robotickou mamottion yuka na 800 m2, je to bezdratova a travu rovnou mulcuje, spokojenost velka.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od oskar83:

Záleží co od toho čekáte.Pokud chcete krásný tráv…
@oskar83 je mozno si k roboticke koupit i sberny kos,kdyz nekdo nechce mulcovat.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od oskar83:

Záleží co od toho čekáte.Pokud chcete krásný tráv…
@oskar83 Mám robotickou už 4. sezónu, ale v trávníku nemám plst, nemám posekanou a nesesbíranou trávu a nohy se nešpiní. Mezi výhody beru, že se nestarám o sekání a pokud robot jezdí je velmi tichý. Je pravda, že občas potřebuje "pohladit" to potom brečí a volá na mobil (někdy se zahrabe do trávy, vyjede na něco zapomenutého). Dnes bych šel do bezdrátové, ale nevím, jestli některým nevadí déšť (nebo dokonce kroupy a sníh) a může zůstat venku po celé jaro/léto/podzim. Co se týká ceny, tak za novou bych odhadoval tak 30 000 a více (podle plochy a dalších parametrů).
Odpovědět
Ahoj, měli jsme to podobně, taky jsme dlouho váhali, jestli se robotická sekačka za ty peníze vůbec vyplatí. Nakonec jsem šel do Anthbot Genie 600 https://www.jarabak.cz/roboticka-seka... a jsme fakt mile překvapení s manželem. Seká systematicky, žádný chaotický pohyb jako u levných vysavačů, pěkně si plánuje trasu a pokryje celou plochu bez zbytečného přejíždění sem a tam. Má GPS, obejde si zahradu bez obvodového drátu a ovládání přes aplikaci je fakt snadnej.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radim2015:

@oskar83 Mám robotickou už 4. sezónu, ale v trávn…
@radim2015 Na jedno nabití zvládne posekat jak velkou plochu? Musí se mezitím vracet k dokovací stanici a dobíjet, když ho vyšlete sekat?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od kzuz89:

@radim2015 Na jedno nabití zvládne posekat jak ve…
@kzuz89 Vracení neřeším, ale odhadem se vrací několikrát denně (hodinu seká a hodinu nabíjí). Já mám plochu trávy 550m2 a dobu sekání 7-17 a normálně je to více času, než potřebuje, ale jak říkám neřeším i když dříve sekala déle na jedno nabití.
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od radim2015:

@kzuz89 Vracení neřeším, ale odhadem se vrací něk…
@radim2015 To jsem chtěla vědět, jak dlouho to vydrží. Jasně, že časem je kapacita menší, to vím i podle našeho robotického vysavače...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?