Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:
Ahojte, rozbila se mi benzinova sekacka... vybira… @zdenek_valek S robotom skúsenosti nemám, ale keď sa mi benzínová pokazila, šiel som do akumulátorovej a už nikdy by som sa k benzínu nevrátil. Minimálny hluk, minimálna údržba, na jedno nabitie dá tak hodinku, to v podstate stačí. Nabitá je za dve hodinky. Ale vyhol by som sa parksidu, to platí ale pre všetky ich stroje.Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:
Ahojte, rozbila se mi benzinova sekacka... vybira… @zdenek_valek robotické sekačky většinou nejezdí jen tak náhodně. Musíte jim vymezit trasu kolem záhonů atd pomoci např drátu který je v zemi. Soused má a spokojenost. Ale má i trávník na zakázku. A velmi malou zahradu. Sekačka jezdí několikrát týdně a sekana tráva se nechává v trávníku. Má tedy i nabíjení vyvedené ven. Takže pokud máte malou, okrasnou, rovnou zahradu tak určitě. Ale taky to nedokáže vzít úplně kolem obrubníků a plotů. Má to nějaký rozsah dle kolOdpověď na příspěvek od roman_:
@zdenek_valek S robotom skúsenosti nemám, ale keď… @roman_ presne, manzel si akumulatorovou sekacku makitu nemuze vynachvalit,poridil si hned k tomu 2 sady nabijecek i baterii,protoze na 1 nabiti to vydrzi tak pul hodiny. A benzinove sekacky prodal a nikdy vice. No a ted jsme si poridili jeste taky robotickou mamottion yuka na 800 m2, je to bezdratova a travu rovnou mulcuje, spokojenost velka.Odpověď na příspěvek od oskar83:
Záleží co od toho čekáte.Pokud chcete krásný tráv… @oskar83 je mozno si k roboticke koupit i sberny kos,kdyz nekdo nechce mulcovat.Odpověď na příspěvek od oskar83:
Záleží co od toho čekáte.Pokud chcete krásný tráv… @oskar83 Mám robotickou už 4. sezónu, ale v trávníku nemám plst, nemám posekanou a nesesbíranou trávu a nohy se nešpiní. Mezi výhody beru, že se nestarám o sekání a pokud robot jezdí je velmi tichý. Je pravda, že občas potřebuje "pohladit" to potom brečí a volá na mobil (někdy se zahrabe do trávy, vyjede na něco zapomenutého). Dnes bych šel do bezdrátové, ale nevím, jestli některým nevadí déšť (nebo dokonce kroupy a sníh) a může zůstat venku po celé jaro/léto/podzim. Co se týká ceny, tak za novou bych odhadoval tak 30 000 a více (podle plochy a dalších parametrů).Odpověď na příspěvek od radim2015:
@oskar83 Mám robotickou už 4. sezónu, ale v trávn… @radim2015 Na jedno nabití zvládne posekat jak velkou plochu? Musí se mezitím vracet k dokovací stanici a dobíjet, když ho vyšlete sekat?Odpověď na příspěvek od kzuz89:
@radim2015 Na jedno nabití zvládne posekat jak ve… @kzuz89 Vracení neřeším, ale odhadem se vrací několikrát denně (hodinu seká a hodinu nabíjí). Já mám plochu trávy 550m2 a dobu sekání 7-17 a normálně je to více času, než potřebuje, ale jak říkám neřeším i když dříve sekala déle na jedno nabití.Odpověď na příspěvek od radim2015:
@kzuz89 Vracení neřeším, ale odhadem se vrací něk… @radim2015 To jsem chtěla vědět, jak dlouho to vydrží. Jasně, že časem je kapacita menší, to vím i podle našeho robotického vysavače...