Odpověď na příspěvek od milda72:
milda72 Autor diskuze 11.06.2025 Ahoj všem, staví… @milda72 Najlepšie riešenie by Vám navrhol niekto, kto to vie spočítať - statik. Aby to nebolo málo ale ani zbytočne veľa.Odpověď na příspěvek od milda72:
milda72 Autor diskuze 11.06.2025 Ahoj všem, staví… @milda72 a proč myslíte že tu jsou zkušenější. Naprostá většina lidí tady postavila stěží jednu stavbu a něco se dočetla na internetu to jsou veškeré zkušenosti. Buď to trochu spočítat a nebo stačí i zkušený řemeslník co toho udělal mraky a ví co tam dát.Odpověď na příspěvek od edison101:
@milda72 a proč myslíte že tu jsou zkušenější. Na… @edison101 ...jsem si jistý, že jsou tu i zkušení fachmani, kteří nepostavili jen jednu stavbu...vám děkuji za připomínku, bohužel ne za radu.Odpověď na příspěvek od milda72:
@edison101 ...jsem si jistý, že jsou tu i zkušení… @milda72 Reálne Vám tu môže niekto poradiť, ale keď to spadne, nebude niesť žiadnu zodpovednosť. A potom nájdete fachmana, čo seká jeden drevený domek za druhým, niečo navrhne a bude to dvakrát tak nadimenzované len "pre istotu". To sa Vám tých pár korún, čo dáte statikovi, môže rýchlo vrátiť.Odpověď na příspěvek od roman_:
@milda72 Reálne Vám tu môže niekto poradiť, ale k… @roman_ A já bych spíš řekl, že to tebou uvedené dvojité naddimenzování "pro istotu" je většinou případ statika. Naopak fachman zvolí rozumně, že to nespadne a nebude to tlošťka jak prase.Odpověď na příspěvek od pyramis:
@roman_ A já bych spíš řekl, že to tebou uvedené… @pyramis Nerozporujem, že aj to sa môže stať. A potom aby sa človek vyznal. Mne teda pomerne komplikovaný prístrešok na auto statik významne zjednodušil oproti tomu, čo tam pôvodne nakreslil projektant. Ono by to nespadlo asi ani keby tam dám len polovicu z toho, ale už by sa to mohlo začať prehýbať. Nejako nemám úplne dôveru v remeselníkov, čo všetko dávajú od oka, zo skúsenosti a ničím nepodložené.Odpověď na příspěvek od milda72:
...tak nevím, ja měl za to, že toto diskuzní fóru… @milda72 že se ti fachmani tu hrnou do těch rád. Stačí to tu trochu sledovat a zjistíte že to tu je jak říkám. Jo jsou tu hlavy na topení a takové systémy to ano ale ohledně střech tu je tak jeden člověk co přispívá co je dělá a má nějaké zkušenosti. A další věc vůbec nepište lokalitu takže vám někdo řekne třeba rozměry co má on ale ten může být někde v nížinách. A vy jste někde na horách a náhodou vám napadne metr sněhu který pak bude mokrý a zbortí se to a pak to budete házet na někoho tady proto v razeni takových konstrukcí tu jsou všichni dost opatrní.