Travní koberec VS semeno (strhnutá ornice a písčitá půda)

Hezký den, chci se optat zkušenějších, zda je v našem případě lepší položení travního koberce, nebo výsedba klasického semena (hřištní směs). Máme hodně písčitou půdu, pozemek ve svahu = v místě, kde bude tráva se musel pozemek hodně rovnat a tím pádem se strhla původní svrchní vrstva (ornice) - následně jsme dělali závlahu a cca 20-30cm jsme ornici zpět navozili. Ale není to ideální, v nějakých místech jsou trubky od závlahy výše a je nad němi třeba jen 15cm ornice... = co bude v našem případě lepší? Trošku mám strach, že se semeno nechytne a v místech, kde je ornice menší vrstva tak tráva neporoste jak má. Přeci jen koberec už určitou vrstvu má a zakořenění by mohlo být snažší. Díky moc za info, budeme vděčný za každou radu
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od charvat1976:

Hezký den, chci se optat zkušenějších, zda je v n…
@charvat1976 Tráve stačí na zakorenenie 5-10 cm, hlbšie aj tak nepôjde, však pozrite, aký hrubý je ten koberec. A čo sa týka toho, záleží na financiách. Koberec je drahší, je to hneď hotové a vydrží to roky bez plevelu, lebo je to husté. Trávnik zo semena bude výrazne lacnejší, bude ale pár rokov trvať, kým bude tak hustý a je treba (ak vám to vadí) priebežne vytrhávať plevel a veľmi intenzívne zalievať.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@charvat1976 Tráve stačí na zakorenenie 5-10 cm, …
@roman_ To je docela hloupost co píšete. Očividně o trávníku moc nevíte, tak bych v tomto případě spíše neradil. @charvat1976 Záleží, jaké máte priority a finanční možnosti. Když to řeknu jednoduše, jaký trávník chcete a jak jste ochotna se o něj starat. Já bych osobně, místo koberce investoval do křemičitého písku a osiva. Čím víc se ho tam podaří dát, tím bude zemina více "provzdušněna". Pokud už tam ornice je, tak ideální by bylo tam mít 90% křemičitého písku, 10% ornice. Jak píše Roman výše, tak trávníku rozhodně nestačí 5-10 cm (obecně jo, ale v létě to bude vyprahlá poušť). Trávník běžně koření do 20 cm, pokud má dobré podloží a je to pak znát na závlaze (lépe ji využije) a jeho vitalitě, když je o závlahu nouze. Co se týče trávníku, opět záleží na využitelnosti. Hřištní směsi se skládají z většiny jílků. Má to své výhody i nevýhody. Výhoda je, že rychle regeneruje a vydrží velkou zátěž. Nevýhoda je, že potřebuje poměrně dost závlahy a rychle roste. Co se týče plevele, rozhodně se nebavíme o letech, ale pokud se dobře připraví podloží, zaseje se, plevel prakticky už druhým rokem nebude, nebo ho bude málo. Můžete se podívat ke mě do alba. Trávník třetím rokem a už minulý rok vypadal stejně. Kdyby cokoliv, pište.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?