Ukotvení houpačky - H patka

Profilova fotka
Ahojte, budu delat klasickou konstrukci houpacky z KVH hranolu 100x100... Koupil jsem H patky, ze ji zakotvim do betonu. Ted vyvstala otazka, jak ukotvit hranoly do patky. Priznavam, ze ackoli mam dlouhej sroubovitej vrtak, nemam takovej skill, abych provrtal 10cm hranol naprosto rovne tak, aby slo H patkou protahnout sroub. Bude velky rozdil / problem, pokud z kazdy strany H patky dam vruty (s sestihrannou hlavou) 10x50 ? Na kazde patce by tak byly z kazde strany dva vruty.... Myslite, ze to je dobry napad?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:

Ahojte, budu delat klasickou konstrukci houpacky …
@zdenek_valek Úplne v pohode, akurát si to predvŕtajte, aby to ten hranol neroztrhlo.
Odpovědět
Profilova fotka
ja, jako uplne jelito, jsem to provrtal rovne na prvni sup, takze to neni tak slozite jak se to jevi
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od ktz:

ja, jako uplne jelito, jsem to provrtal rovne na …
@ktz kdyz jsem predvrtaval loni diry na 12x150 vruty, tak jsem mel rovne tak jednu ze tri...:D vzdycky mi to ujelo o kousek a to uz bych neprovliknul na druhy strane 🙈
Odpovědět
Jestli máš možnost, zkus si třeba nejdřív pilotní dírky do hranolu vyvrtat vrtákem o něco menším, než je průměr vrutů, aby se dřevo neroštíplo. Pak už to půjde líp.
Odpovědět
Profilova fotka

@ktz kdyz jsem predvrtaval loni diry na 12x150 vr…
@zdenek_valek já to předčítal z každé strany tak do půlky tenčím a pak větším
Odpovědět

Ahojte, budu delat klasickou konstrukci houpacky …
@zdenek_valek Zdravím, s aku vrtačkou problém nemám, ale na elektrické s příklepem mám přidělanú tú ,,vodováhu"... nevím přesně jak to nazvat, skrátka jen to, kde je voda v tom obdélníčku. Přilepeno lepíci páskou. A díky tomu udržím rovinu i když vrtám hlubší díry :-) Tak zkuste taky tohle, pak když vrtáte vodorovně, tak stačí sledovat rovinu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?