Zemina / ornice - Berounsko

Zdravím, nevíte kde sehnat ornici na založení trávníku na Berounsku. Co jsme to počítali, tak bude potřeba cca 50m3
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme ji kupovali tady;-) http://www.agpberoun.cz/cernin/cernin...
Odpovědět
@jahooodka a jakou? Hrubou či jemnou? S pískem či rašelinou? Co jsme to počítali, tak od nich je to od 24200,- do 42350,- bey dopravy. Celkem darda za kus hlíny :-(
Odpovědět
Ja kupovala zeminu na zalozeni travniku take v Cernine a moji sousede v okoli take. Jemnou s piskem. Kvalitni ornici ti nikdo zadarmo neda.
Odpovědět
Profilova fotka
Dá se sehnat ornice za 200,- bez DPH, ale většinou jsou v ní zbytky všeho možného a je dost hrudkovitá. Záleží, jestli chcete anglický trávník anebo něco obyčejného s příměsí plevele :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme kupovali jemnou s pískem, na založení trávníku jsme měli 6 Aviíí. Rozhrnovali jsme to ručně a šlo to parádně;-)
Odpovědět
@jahooodka 12 kubíků z AGP Černín :-) krásně jemná, také se mi rozvážela suprově
Odpovědět
@petraxname @jahooodka Byl pro Vás Černín jasná volba a nebo jste hledali i jinde? Dneska jsem se byl podívat na Autodoprava Chalupecký co nabízí, ale nevím zda do toho jít. Jak je sucho, tak mi to přišlo takové suché bez "živin"
Odpovědět
@nitro AGP byla jasná volba, protože všichni sousedé v ulici hledali alternativu a nakonec stejně koupili hlínu v Černíně. Máš jistotu, že ti přivezou jemnou hezkou zem s přídavkem písku na založení trávníku. Nechtělo se mi kupovat hlínu buhví od koho, katrovat, přidávat písek. Nemáme velký pozemek, tak nás to nezruinovalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně jak píše @petraxname u nás v okolí někdo koupil "ornici", byly v ní hroudy, trsy trávy, dokonce při rozhrnování nacházeli střepy, takže to nechali odvézt a vzali si z Černína 8-) My jsme si předem trochu naplánovali, kde bude trávník a záhony a na záhony jsme ji třeba nerozhrnovali, protože jsem dávali jednotlivě ke každé rostlině a okolo máme kůru, tu taky prodávají v Černíně;-)
Odpovědět
@jahooodka A na jak velkou plochu vám těch 6 avií vyšlo?
Odpovědět
Profilova fotka
@jimika Na takovou;-) Když odečtu od rozměru pozemku cca 700m2 dům, dlažby, záhony, terasu, tak bych si tipla, že tak 400m2:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?