Laser na stavbu

Dobrý den, Chtěl bych se s Vámi poradit budu dělat dům svépomocí a koukám po nějakém laseru který by byl schopný měřit vše, od výkopových prací po zakládání příček atd. Jediné co mi přišlo vhodné byly tyto lasery ale i tak si nejsem jistý: Rotační - s tím ale neudělám vše https://www.ccbstores.cz/rotacni-lase... Křížový, tento zase nemá funkce jako rotační: https://bosch-shop.cz/products/carovy... Který byste mi doporučili? Jde mi primárně o měření výšek výkopů u základové desky, založení příček, pak nějaké vnitřní práce Děkuji, Martin
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hotarekm:

Dobrý den, Chtěl bych se s Vámi poradit budu děla…
@hotarekm na to použití na stavbě nejlépe toto... https://www.dek.cz/pobocka-liberec/pu... ......tam si vyberete co je potřeba, někdy je nejlepší nivelák,někdy křížák, někdy rotočák, v pátek odpolko si ho půjčíte, do pondělka zaplatíte jeden den......a než utratíte těch 18 tis. co stojí ten rotační, máte postavené 3 baráky
Odpovědět
Já mám laser Bosch GLL 3-80 s přijímačem a byla to nejlepší investice na stavbu. Mám červený paprsek, v práci mám zelený a ten není vůbec vidět. Na zaměřování přes den nosím radši svůj. S tím že se vyplatí půjčovat laser nesouhlasím, protože ho budete potřebovat x desítek hodin a hlavně s ním uděláte úplně vše od základů,uhlování příček, obkladů až po věšení nábytku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hotarekm:

Dobrý den, Chtěl bych se s Vámi poradit budu děla…
@hotarekm koupil jsem křížový a dělal jsem s ním vše. Jinak taky souhlasím, že to nemá cenu půjčovat
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lipsak:

Já mám laser Bosch GLL 3-80 s přijímačem a byla t…
@lipsak no já nevím, na obkladačky a nábytek stačí křížák za 2 litry, mimochodem jsem s ním udělal všechny podlahy i sádráče s přesností +-2mm, protože má i naklápění úhlů. Základy se dělají líp s nivelákem. Kdybych chtěl na stavbě utratit 18 tis. koupím si sadu akunářádí od makity, kde je flexa, mafl, příklepovka, šukačka, baterka.... to jsem používal denně a dodnes je to nejlepší investice do baráku, protože ostatní věci se přikupují celkem lacino, když už máte baterky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zubr487:

@hotarekm koupil jsem křížový a dělal jsem s ním …
@zubr487 to půjčování byl příměr k tomu co si chtěl koupit, protože než utratí za půjčovné, to co ten laser stojí, má ten barák postavenej dvakrát.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hotarekm:

Dobrý den, Chtěl bych se s Vámi poradit budu děla…
@hotarekm Bagrista na výkop měl svůj rotační Bosch s přijímačem, já si pořídil za cca sedmnáct stovek zelený křížový, samonivelační z alíka. Ten má i spínání modulace pro přijímač a v interiéru je to paráda, venku pod mrakem se dá s bílým papírem (to mi přijímač chybí), jinak s ním dělám za soumraku A souhlasím, že na stavbě je potřeba hodně často a v kombinaci s držákem na podpěnou nohu z lidlu to nemá chybu. S barvou paprsku to mám obráceně, zelený vidím líp než červený.
Odpovědět
Děkuji za názory, mohl bych se ještě zeptat jaké značky a modely laseru máte? Půjčování jsem se chtěl vyhnout to bych se nedoplatil
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od hotarekm:

Děkuji za názory, mohl bych se ještě zeptat jaké …
@hotarekm Viacmenej stačí hocijaký krížový, ktorý má 3 osi a možnosť dokúpiť prijímač. S tým sa dá spraviť úplne všetko. Ja mám zelený Bosch GLL 3-80 CG. K tomu prijímač LR7. Je to väčšia investícia, ale nasvietil už tak >250 hodín na stavbe. Ak chcete lacnejšiu značku, tak Huepar.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hotarekm:

Dobrý den, Chtěl bych se s Vámi poradit budu děla…
@hotarekm Mám zelený laser DeWALT DCE089D1G18. Je to trošku drahšia sranda, ale kúpil som ho hneď na začiatku stavby a používal som ho na hrubej stavbe takmer denne. Celú stavbu som muroval sám svojpomocne a všetky steny som muroval podľa laseru. Ale tu je skutočne nutný detektor. Rozhodne sa neoplatí si to požičiavať. Bagrista mal rotačný červený, ktorým držal výšku a ja som so zeleným držal ostatné smery. Sused používal na stavbe červený a tam, kde už ja som za šera videl zelený na 10 m, tak on sotva na 2 m.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?